En Sıcak Konular

Resul Kurt



Resul Kurt
20 Ağustos 2016

Farklılıklar zenginliğimizdir



Dr.Resul KURT

info@resulkurt.com

twitter/resulkurt34


 

                                                   Farklılıklar zenginliğimizdir

 

Star

 

15 Temmuz’dan bu yana gelişen süreçte başta CHP, MHP ve diğer siyasi parti liderleri ve sivil toplum örgütlerinin liderleri ve yöneticilerinin Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletimize sahip çıkması, iktidar ve muhalefet arasında uzlaşı ve dayanışmanın en yüksek seviyelere çıkması vatandaşlarımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Aradığımız, arzuladığımız ve gurur duyduğumuz dayanışma, birlik ve beraberlik toplumumuzda yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur.

FETÖ’nün 15 Temmuz kalkışması, ülkemizde farklıların zenginliğimiz olduğunu bir kez daha gösterdi.

O karanlık gecede Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Adnan Boynukara’nın ‘Kahrolsun Fetullahçı kalkışma...’ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun ‘Demokrasiye karşı girişilen her alçak girişime karşı milli irade namusumuzdur... Yaşasın Türk demokrasisi’ sosyal medya paylaşımları ile birlikte Başbakanımızın ‘Bu bir küçük grubun kalkışmasıdır’ açıklamasının akabinde Cumhurbaşkanımızın TV’lerden yaptığı çağrıya uyarak Atatürk Havaalanına gitmiştim.

Bu süreçte havaalanı her partiden ve her görüşten yüzbinlerce insanın akın etmesiyle birlikte farklılıkların zenginliğimiz olmasının gururunu yaşadım.

Bir yanda Türk bayrakları, bir yanda Atatürk posterleri, diğer yanda Cumhurbaşkanımızın resimleri, öte yanda üç hilaller...

Aynı dağın yeliyiz biz...

Perşembe günkü yazım üzerine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Prof. Dr. Metin Feyzioğlu aradı. Uzun bir sohbet fırsatımız oldu.

Metin Hoca’nın önceki gün Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek, günün kırgınlık değil dayanışma ve birlik günü olduğunu göstermesini çok önemsemiştim.

Maalesef küçük çıkarlarını toplumun üstünde gören, her şeyden bir şey çıkarmaya meraklı klavye delikanlıları zor günlerdeki dayanışmadan bile rahatsız olmuşlar. Halbuki dünün kırgınlıklarını ilelebet sürdürmek kimseye bir fayda sağlamaz. Her zaman dostluğun, kardeşliğin, barışın ve dayanışmanın ihtiyacı içindeyiz. Size bir adım gelene siz bin adım gitmediğiniz sürece huzur ve barış ortamına gidemeyiz.

Her zaman bu tür oyunbozanlar olacaktır. Önemli olan şey ülkemizin birlik ve beraberlik resminde bir kare olabilmektir.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Prof. Dr. Metin Feyzioğlu da “15 Temmuz sonrası her şey değişti demiyorum, değişmek zorunda diyorum. Çünkü tehlikenin büyüklüğünü görüyorum” diyor.

Öte yandan İstanbul milletvekilimiz değerli ağabeyim Metin Külünk twitter’dan “Sokağın sesini açın kardeşlerim Barış Manço, Yavıuz Bingöl, Ahmet Kaya da çalsın/Uğur Işılak da/Osman Öztunç da çalsın. BizBirlikteTürkiyeyiz” diyerek her renkten insanımızın demokrasiye ve ülkemize sahip çıkmasını arzuluyor.

AK Parti’nin çok beğendiğimiz seçim şarkısında da söylendiği gibi,

“Aynı yoldan geçmişiz biz,

Aynı sudan içmişiz biz,

Yazımız bir kışımız bir,

Aynı dağın yeliyiz biz...”

Demek ki birliğe, beraberliğe, kardeşliğe çok ihtiyacımız var. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, birbirimizi anlayarak ve severek çıkacağız bu karanlık günlerden.

Terör kardeşliği

Terör örgütlerine baktığımızda, DAEŞ, PKK, PYD, PDY/FETÖ, DHKPC vs. hepsi arasında birlik ve dayanışma var. FETÖ üyesi hainler bu örgütleri takip ve kontrol etmek yerine bunlarla işbirliği ve dayanışmanın, devlete saldırtmanın gayreti içinde olmuşlar.

PDY/FETÖ bir yandan DAEŞ’e koordinat verip atış yaptırmış, öbür yandan PKK/PYD’ye patlayıcı madde temin ederek eylemlerinin önünü açmış. Bugünlerde basında geçmiş aylarda/yıllarda bu FETÖ tarafından yapılanlar ortaya çıktığında doğal olarak hepimizde bir kızgınlık ve nefret oluşuyor.

Öyle ya, ortaokuldan itibaren devletin ekmeğiyle büyüyen, donuna kadar devletin karşıladığı bu çocuklar; millet yerine mehdilik safsatalarına kandıkları sümsük bir vaize hizmet ediyor. Beyin ve düşüneme yetenekleri ellerinden alınmış bu mankurtların kamudan, devlet hizmetinden ve hatta mümkünse kamuyla veya kamu adına iş yapan eczane, hastane, avukatlık, yeminli mali müşavirlik, kamusal görevi olan her türlü müşavirliklerden de temizlenmesi temizlenmesi şart.

Geriye dönüşe imkan verilse

Bugüne kadar gerek TSK, gerek emniyet ve gerekse de diğer kamu kurumlarında mobbing’e maruz kalan, sistematik olarak istifaya zorlanan, her türlü hakaret ve aşağılayıcı muameleye maruz kalan askeri ve polis okulu öğrencileri, memur ve kamu görevlilerine kamu hizmetine dönüş için bir fırsat verilmelidir. Bunların içinde yapılacak soruşturma sonucuna göre kamu hizmetine dönmesinde sakınca olmayanların mağduriyetlerini giderecek bir KHK düzenlemesi yapılmalıdır. Ayrıca, FETÖ’cüler tarafından sicili bozulan, çeşitli bahanelerle görevde yükselmesi engellenen memurlara da bir sicil affı getirilmelidir. Devletimiz vatandaşıyla barışmalıdır.

Basında Genelkurmay Başkanımız Org. Hulusi Akar Paşa’nın 2012 yılında yakın koruma görevinden FETÖ’cüler tarafından 4 ay sonra sistematik baskıyla Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan uzaklaştırılan FETÖ mağduru 38 yaşındaki Kıdemli Başçavuş Ali Rıza İnanç’a da, yeni bir şans verilmelidir.


Bu yazı 2,268 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 29 Mart 2024 Mazeretsiz devamsızlıkta İş Sözleşmesinin feshi
    • 29 Mart 2024 İbranamede süreye dikkat!
    • 26 Mart 2024 İşçiye Ramazan yardımı
    • 22 Mart 2024 Boşta geçen sürenin kıdem tazminatına etkisi
    • 19 Mart 2024 Kimler Gelir Vergisi Beyannamesi verecek?
    • 15 Mart 2024 Performans düşüklüğünde feshin son çare olması
    • 15 Mart 2024 Taşeron ilişkisinde muvazaa
    • 12 Mart 2024 Kaçak yabancı işçinin cezası var
    • 8 Mart 2024 Çalışanlar süt iznini toplu kullanabilir mi?
    • 8 Mart 2024 "Ulusal Staj Programı"
    • 5 Mart 2024 Sağlıkta neler değişti?
    • 1 Mart 2024 "Çalışma Belgesi Düzenleme Yükümlülüğü"
    • 1 Mart 2024 Çocuk ve genç işçileri koruyucu düzenlemeler
    • 27 Şubat 2024 Maaş bordroları dijital ortamda düzenlenebilir mi?
    • 23 Şubat 2024 "İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Şartları"
    • 23 Şubat 2024 "İş ekipmanlarının periyodik kontrollerinde yeni dönem"
    • 20 Şubat 2024 İş güvencesinden yararlanma şartları
    • 16 Şubat 2024 Madenlerde iş güvenliği
    • 16 Şubat 2024 Şubat ayı SGK prim gün sayısı bildiriminde dikkat edilmesi gerekenler
    • 13 Şubat 2024 Yabancı ev çalışanlarına çalışma izni almak şart!




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,235 µs