En Sıcak Konular

Sezgin Özcan
Sözcü Gazetesi

Sezgin Özcan
4 Temmuz 2017

Emekliliğinizi prim günlerinize göre planlamalısınız



Emekliliğinizi prim günlerinize göre planlamalısınız

Sözcü

Uzun zamandır SÖZCÜ Gazetesindeki köşenizi takip ediyorum. Emeklilikle ilgili bilgi edinmek isteyenlere yardımcı oluyorsunuz. Bu hizmetinizden dolayı sizi kutluyorum. Benim de bu konuda sorunum olduğundan yardımcı olursanız sevineceğim.

1 Ocak 1958 doğumluyum. İlk işe giriş tarihim 3 Ekim 1983. Prim gün sayısı 214’tür. Sonra işten çıktım ve evlendim. 1985 ve 1987 yıllarında iki çocuğum oldu. 2011 Haziran ayında isteğe bağlı 4/a statüsünden Bağ-Kur’lu oldum. 3 yıl çocuk borçlanması yaptım, 9 ay daha borçlanma hakkım var. Ancak babam vefat ettiğinde babamdan maaş bağlanması için 4/b statüsüne geçtim. 1 Ocak 2012’den 1 Aralık 2016’ya kadar 4/b statüsünden prim ödedim. 1 Aralık 2016’dan bu yana 4/a statüsünden ödemeye devam etmekteyim. 4/a statüsünden ne zaman emekli olabilirim? 9 aylık çocuk borçlanması hakkımı 4/a statüsünden yaparsam faydası olur mu? 4/b statüsünden ne zaman emekli olabilirim? Ayşe Aydın

4/a (SSK) statüsünden emeklilik için 3600 prim günü, 4/b (Bağ-Kur) statüsünden emeklilik için 5400 prim günü şartlarına tabisiniz.

İsteğe bağlı 4/a statüsünden Bağ-Kur’lu olunmuyor. 1 Ekim 2008 tarihinden sonra isteğe bağlı sigortalı olarak ödenen primler 4/b (Bağ-Kur) kapsamında geçen sigortalılık süresi olarak değerlendiriliyor. Dolayısıyla isteğe bağlı sigortalı olarak ödediğiniz primler 4/b kapsamında değerlendirilir. Doğum borçlanmasını isteğe bağlı sigortalı veya 4/b statüsünde sigortalı olduğunuz dönemde yaptıysanız, borçlandığınız süreler de 4/b kapsamında geçen sigortalılık süresi olarak değerlendirilir.

Her iki sigortalılık statüsünden emeklilik için de yaş şartını sağlamışsınız. Son 2520 günlük prim ödemenizin yarıdan fazlası hangi sigortalılık kapsamında olursa o sigortalılık statüsünden emekli olursunuz. An itibariyle son 2520 günlük prim ödemenizin yarıdan fazlasının 4/b kapsamında olduğu anlaşılıyor. Kalan 9 aylık doğum borçlanmasını 4/a kapsamında yapsanız da son 2520 gün içinde değerlendirilmez. Mevcut prim günlerinizi yukarıdaki açıklamaya göre değerlendirip, hangi statüden emekli olmak istediğinize karar vermeli ve bundan sonraki primlerinizi de ona göre ödemelisiniz.

 

Ev hizmetinde on günden az çalışanların emeklilik sigortası

Aydınlatıcı yazılarınız bizi çok memnun ediyor. Biz bugün yanımıza gelen gündelikçi işçiyi sigortalattık. Çok memnun oldu ve bir dizi soru sordu, ben de işin uzmanına danışayım dedim. Yanıtlarsanız çok memnun oluruz. Çalışan gündelikçi, takip eden ayda 390,40 TL fark öderse genel sağlık sigortasından ve emeklilik devamlılığından yararlanabileceğini okumuştum. SGK ise bunun 577 TL olacağını söylüyor. Aynı işverenin yanında 10 günden az çalışması halinde uygulanan bir sistem olduğuna göre, bu gündelikçi 30 farklı işverenin yanında çalışarak veya 10 farklı işverenin yanında çalışarak 30 gün prim ödemesi yapabilir mi? İlker Çeteci

Aynı veya değişik evlerde, ev hizmetlerinde ayda 10 günden az çalışan kişi için, çalıştıranlar sadece çalıştırdıkları günler için 1,20 TL iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi öderler.

Çalışan kişi emeklilik hakkı elde etmek istiyorsa, çalışmanın geçtiği ayı takip eden ayın sonuna kadar yüzde 32,5 oranında uzun vadeli sigorta kolları ile genel sağlık sigortası primi ödemesi gerekiyor. Yılsonuna kadar geçerli olan asgari ücrete (1.777,50 TL) göre de ödemesi gereken aylık prim tutarı 577,69 TL olur.

 

Eksik prim gün sayım ne kadar?

1989'da Bağ-Kur’lu iken 1996 yılında SSK'ya geçtim. Ödenmiş prim gün sayım 2721. Bu durumda  benim geriye kalan prim gün sayım ne kadar? Ne zaman emekli olabilirim? İrfan Ergün

Bağ-Kur başlangıç tarihinizi sadece yıl olarak vermişsiniz. Bağ-Kur kapsamında prim ödemeniz var mı, varsa ne kadar belirtmemişsiniz. Doğum tarihiniz yok, askerlik bilginiz yok. Bu kadar sınırlı bilgi ile verebileceğim yanıt sizi ne kadar tatmin eder bilemiyorum.

Bağ-Kur kapsamında prim ödemeniz varsa ve başlangıcınız 23 Kasım 1989’dan önce ise 5450 prim günü ve 51 yaş, sonra ise 5525 prim günü ve 52 yaş şartlarıyla 4/a (SSK) statüsünden emekli olursunuz. Mevcut prim gününüzü, Bağ-Kur başlangıç tarihinize göre tamamlamanız gereken prim gün sayısından çıkarırsanız kalan prim gün sayınızı bulursunuz.



Bu yazı 1,660 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 27 Mayıs 2022 Emlak vergisi muafiyetinde brüt alan hesabı
    • 19 Nisan 2022 Primlerimi geri alabilir miyim?
    • 4 Mart 2022 Vergi kaydına bağlı geriye dönük Bağ-Kur tescili
    • 6 Kasım 2021 Emekliliğe yılbaşından önce mi sonra mı başvurmak avantajlı?
    • 26 Ekim 2021 Geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve ihya yapılabilir mi?
    • 3 Mayıs 2021 Emeklilik sonrası çalışma, emekli aylığına katkı sağlar mı?
    • 17 Mart 2021 İsviçreden isteğe bağlı prim ödenebilir mi?
    • 14 Mart 2021 Staj sigortası doğum borçlanmasında başlangıç sayılır
    • 23 Şubat 2021 Banka çalışanı kıdem tazminatı alarak işten ayrılabilir mi?
    • 12 Şubat 2021 Kısa çalışma emeklilik tarihini öteler mi?
    • 15 Aralık 2020 Bağ-Kur prim borçları sildirilebiliyor mu?
    • 21 Ağustos 2020 Yaş beklerken baba üzerinden sağlık yardımı alınabilir mi?
    • 11 Ağustos 2020 Yurtdışı borçlanması emeklilik statüsünü etkiler mi?
    • 5 Ağustos 2020 Şirket ortağı SSK statüsünden emekli olabilir mi?
    • 10 Temmuz 2020 Kısa çalışma ödeneğiniz temmuz ayında da devam eder
    • 5 Temmuz 2020 Kısa çalışma kimler için uzadı?
    • 30 Haziran 2020 Eksik prim yatırılması fesih sebebi sayılır mı?
    • 26 Haziran 2020 Ücretsiz izin emekli çalışana fesih hakkı verir mi?
    • 23 Haziran 2020 Çalışan, esnek çalışmayla haklarını kaybedecek
    • 16 Haziran 2020 Kıdem tazminatında kazanılmış haklar




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,097 µs