En Sıcak Konular

Resul Kurt



Resul Kurt
4 Ağustos 2017

İşçilik maliyeti nasıl düşürülür?



Dr.Resul KURT

İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK

info@resulkurt.com


 

                                          İşçilik maliyeti nasıl düşürülür?

 

Dünya 

İşsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılmasında en önemli engellerden birisi olan istihdam maliyetlerinin düşürülebilmesi, bütün işletmeler için büyük bir önem taşınmaktadır. Ülkemizde ve diğer birçok ülkede olduğu gibi gerek vergi ve gerekse SGK teşvikleriyle istihdam maliyetlerinin düşürülebilmesi imkânı bulunmaktadır. Ancak gerek uygulama zorluğu ve gerekse de mevzuatın karmaşıklığı sebebiyle birçok işletme istihdam teşviklerinden yeterince faydalanamamaktadır. Dolayısıyla bu teşviklerin uygulanabilmesi ve istihdam maliyetlerinin düşürülebilmesi için işletmelerin özel bir çalışma yapması gerekiyor.

Ücretler üzerindeki maliyetlerin düşürülmesi ve işverenlerin istihdamı teşviki açısından önemli bir araç olan sosyal sigorta prim teşvikleri, istihdam yaratmak için ücretler üzerindeki sosyal sigorta prim yüklerinin indirilmesini ifade eder. Bu noktada, diğer tüm şartların bir kenara bırakıldığı varsayım altında işverenler üzerindeki işçilik maliyetlerinin yüksek olduğu ülkelerde işsizliğin yüksek olduğu söylenebilecekti. Ancak işçilik maliyetinin yüksek olduğu ülkelerde işsizlik oranlarının yüksek olduğunu söylemek güçtür. Örneğin Mart 2015 dönem verilerine göre Türkiye’de %10,6 işsizlik oranı bulunmaktayken, Belçika’da aynı dönemde bu oran %8,7 düzeyinde seyretmiştir. Halbuki Türkiye’de ücretler üzerindeki yük Belçika’dan çok daha azdır. Tabi ki ücretler üzerindeki yükün fazlalığı işsizliği etkilese de tek başına bir etken değildir.

Sigorta prim teşvikleri, ülkemizde aktif olarak ciddi bir uygulama alanı bulmaktadır. Halen yürürlükte olan güncel SGK teşvikleri ise, tabloda belirtildiği gibidir. Ancak teşvikler bunlarla sınırlı değildir. KOSGEB tarafından faydalandırılan çeşitli istihdam teşvikleri de bulunmaktadır.

Teşvikleri düzenleyen mevzuat, kanun, yönetmelik, tebliğ ve Kurumların genelgeleri ile belirlenmektedir. Bu sebeple uygulanması, sadece bilişim ağırlıklı olmayıp, ciddi bir uzmanlık da gerektirmektedir.

Teşvik mevzuatının karmaşık yapısı ve sistemsel uygulamasının zorluğu sebebiyle, birçok firma tarafından uygulanmadığı görülüyor. Bu sebeple, teşvik konularda hizmet alınması, bir çok firma için akılcı çözüm olmaktadır. Böylelikle, risk alınmamakta, riskler hizmeti veren firma tarafından üstlenilmekte, sabit bir maliyet olmadığı için işverenler açısından da ciddi bir avantaj sağlamaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun istihdamı artırmak, gençlere ve kadınlara iş imkânı yaratmak, vasıflı iş gücü oluşturmak adına uygulamaya koyduğu çeşitli teşvikler içinde en bilineni ve işverenler tarafından en çok uygulananı 5 puanlık işveren hissesine yönelik yapılan indirim uygulamasıdır. Bunun yanı sıra bilgi eksikliği, tespit zorluğu ve uygulanmasındaki karmaşıklıktan ötürü yararlanılmak istenilmesine rağmen yararlanılmayan çeşitli teşvik uygulamaları bulunmaktadır. Bu uygulamaların en önemlisi ve en avantajlısı 6111 sayılı Kanunun 49. Maddesiyle uygulamaya konulan sigorta primi işveren hissesi teşvikidir.

Yine, 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle çalışma hayatında istihdamı artırmaya ve işsizliği azaltmaya yönelik yeni bir teşvik düzenlenmesi getirilmiştir. Getirilen bu teşvik ile işverenler, asgari ücrete kadar kısım için işsizlik sigortası primi dâhil hiç prim ödemeyecektir. Sigortalının ay içerisindeki prim ödeme gün sayısının 22,22 TL ile çarpılması sonucunda bulunacak tutar üzerinden, işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeyecekleri sigortalı hisseleri dâhil tüm primlerden mahsup edilmek suretiyle işverene destek ödemesi yapılacaktır.

İlaveten, 2017 yılında istihdam seferberliği başlamış olup iş başı eğitim programlarından daha fazla katılımcının yararlanması hedeflenmiştir. Söz konusu düzenlemeye göre 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olanlardan Türkiye İş Kurumu tarafından 31.12.2017 tarihine kadar başlatılan İşbaşı Eğitim Programını tamamlayanların, Eğitim programını tamamladıktan sonra 3 ay içinde işe alınmaları halinde asgari ücret üzerinden hesaplanan işveren hissesi İşsizlik fonundan karşılanmaktadır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK, İŞKUR, Pamukkale Üniversitesi, KOSGEB ve Denizli Sanayi Odası iş birliği ile yapılan “Kayıtlı işgücüne tam destek” projesi kapsamında Pamukkale Üniversitesi ekibi tarafından hazırlanan www.istihdamatesvik. com/ vasıtasıyla işe alınacak kişilerin, teşviklerden faydalanıp faydalanmayacağı konusunda bilgi sahibi olabileceğiniz gibi kullanılabilecek tüm teşvikler görülebilmektedir. Ücretsiz olarak Denizli Sanayi Odası ve Pamukkale Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan program tüm kullanıcılara sunulmuştur.

Ancak, özellikle, büyük işletmeler açısından istihdam ve diğer teşviklerin kullanılmasına yönelik olarak ayrıntılı çalışma yapılmasını talep eden işverenler de info@resulkurt.com adresinden de ayrıntılı bilgi alabilirler.



Bu yazı 1,811 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 29 Mart 2024 Mazeretsiz devamsızlıkta İş Sözleşmesinin feshi
    • 29 Mart 2024 İbranamede süreye dikkat!
    • 26 Mart 2024 İşçiye Ramazan yardımı
    • 22 Mart 2024 Boşta geçen sürenin kıdem tazminatına etkisi
    • 19 Mart 2024 Kimler Gelir Vergisi Beyannamesi verecek?
    • 15 Mart 2024 Performans düşüklüğünde feshin son çare olması
    • 15 Mart 2024 Taşeron ilişkisinde muvazaa
    • 12 Mart 2024 Kaçak yabancı işçinin cezası var
    • 8 Mart 2024 Çalışanlar süt iznini toplu kullanabilir mi?
    • 8 Mart 2024 "Ulusal Staj Programı"
    • 5 Mart 2024 Sağlıkta neler değişti?
    • 1 Mart 2024 "Çalışma Belgesi Düzenleme Yükümlülüğü"
    • 1 Mart 2024 Çocuk ve genç işçileri koruyucu düzenlemeler
    • 27 Şubat 2024 Maaş bordroları dijital ortamda düzenlenebilir mi?
    • 23 Şubat 2024 "İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Şartları"
    • 23 Şubat 2024 "İş ekipmanlarının periyodik kontrollerinde yeni dönem"
    • 20 Şubat 2024 İş güvencesinden yararlanma şartları
    • 16 Şubat 2024 Madenlerde iş güvenliği
    • 16 Şubat 2024 Şubat ayı SGK prim gün sayısı bildiriminde dikkat edilmesi gerekenler
    • 13 Şubat 2024 Yabancı ev çalışanlarına çalışma izni almak şart!




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,261 µs