En Sıcak Konular

Resul Kurt



Resul Kurt
9 Kasım 2017

Ve gerçekten de normal değil bunlar!



 Dr.Resul KURT

İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK

info@resulkurt.com

Ve gerçekten de normal değil bunlar!

Star

Türkiye gezi olaylarıyla birlikte başlayan dalga ile hem içeride hem de dışarıda sabote ediliyor, sıkıştırılıyor, sürekli yeni bir konuyla dünya kamuoyunda itibarsızlaştırılmaya ve daha da ötesi baskıcı, diktatörlükle yönetilen ülke imajı verilmeye çalışılıyor. Esasen bir süredir yazmak istediğim ama gündemin yoğunluğundan dolayı bir türlü fırsat bulamadığım bazı gelişmeleri ele almak ve bazı uyarılarda bulunmak istiyorum.

Öncelikle devletin toprak bütünlüğü ve anayasal düzeninin tehdit altında olduğu, devletin bekası için önlemler alınan bu süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hangi siyasi görüşte olursa olsun her vatandaşımız tarafından desteklenmesi gerektiği görüşündeyim. Gazeteniz STAR’da  9 Aralık 2016’da deneyimli haberci Kemal Gümüş’ün imzasıyla yayınlanan “FETÖ'den talimat: Devleti kilitleyin” başlıklı yazıda itirafçı olan bir vali yardımcısı ve bir kaymakamın “Vatandaşın resmi kurumlardaki işlemleri mümkün olduğunca aksatılacak. Yoksullar için verilen sosyal yardımlar sürüncemede bırakılarak, insanların devlete karşı öfkelenmesi sağlanacak” itirafları gözden kaçtı.

Aşağıda yazdığım hususların bu gözle değerlendirilmesi ve uyuyan FETÖ hücrelerinin bu talimata nasıl harfiyen uyduklarına dikkat edilmesini istiyorum.

Malum, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi ile birlikte son raddeye gelen vatan hainliğinde şimdilerde ayyuka çıkmış yeni bir formata dikkatleri çekmekte fayda görüyorum.

7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti İstanbul 3. Bölge’de milletvekili adayı olarak parti yönetimine ilettiğim telefona çıkmayan bürokratlar, vatandaşı bezdiren kamu görevlileri, işleri savsaklayarak gereksiz cezalarla vatandaşı devlete küstüren görevliler gibi sahada gördüğümüz sorunların aynen bugünlerde yeniden yaşanmaya başladığını üzülerek görüyorum. O dönemde genel sağlık sigortası, yoksul, engelli ve 65 yaş maaşıyla ilgili yaşanan sorunları iletmemize rağmen bürokrasideki FETÖ’cü unsurların siyasetçileri nasıl olumsuz yönlendirdiğinin canlı şahitleri halen duruyor.

Son günlerde FETÖ mücadelesi iyice duruldu, herkes Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın tek başına mücadele etmesini bekliyor, hiçbir bürokrat elini taşın altına koymuyor. Bürokraside rakiplerini tasfiye etmek isteyenler, bir koltuğa talip olanlar, sevmediği yada arsız-uğursuz işlerine engel gördükleri veya geçmişte husumet yaşadığı memurları FETÖ’cü olarak ihbar ederek koltuğunu sağlama almaya çalışıyor. Bürokrasiye karalama, tezvirat, iftiranın baskın olduğunu görüyoruz. 

Trafik uygulamalarından denetimlere, zabıtadan memura, Maliye’den gümrüklere, belediye şoföründen, yabancı çalışma iznine, EDS cezalarından araçlardaki cam filmi yasağına, olağanüstü vergi artışlarından kamu kurumlarının hizmet kalitesindeki düşüşlere, resmi kurumlarda vatandaşa kötü muameleden vatandaşın işlerinin lüzumsuz şekilde yokuşa sürülmesine kadar hep bir frene basıldığı, işleri yokuşa sürdüğü, vatandaşı bıktırmaya çalışıldığı izlenimi var. Bir süre önce akşam 23.00 gibi Akit TV’deki yayından çıkıp eve giderken trafik kontrolü yapan polis memurunun basın kartına bakıp hangi medya kurumunda çalıştığımı görerek 'alkollüsündür şimdi değil mi?' deme cesaretini nerden alıyor? Yine, geçen günlerde Kapıkule sınırından Türkiye’ye girişte 30 kadar kapıdan sadece iki tanesinde işlem yapılarak vatandaşın saatlerce bekletilmesinin izahını yapabilecek var mı?

Sabahın 7-8’inde en işlek caddelerde trafiği tek şeride düşürüp uygulama yapılmasını açıklayabilecek var mı? Gereksiz şekilde polis aracını mesai saatlerinde en işlek caddelere parkedip iki şeritte zar zor akan trafiği tek şeride indirmenin mantığı var mı? Sabah trafiğinin en yoğun olduğu saatlerde yol bakım işçilerinin ana arterlerde bakım yapmaları çok mu elzem, trafiğin azaldığı başka vakit yok mu? Son aylarda trafikteki kaos sizlerin de dikkatini çekmiyor mu? Maşallah trafik çekicileri de boş durmuyor, vatandaşı mağdur etmek için çalışıyor! Zaten zor bir dönemden geçen esnafı denetleyip haksız ve hukuksuz bir şekilde ve özellikle işyerini kapattıracak kadar ağır cezalar yazılmasını izah edebilecek var mı? Bir kamu görevlisi denetlediği işverene “işyerini açarken bana mı sordun?” diyebilir mi? Bu cesaret ve öz güveni nerden alıyor? 18 Ekim’de Süleyman Özışık’ın 'Yaşanan süreç, bana Gezi eylemleri öncesindeki durumu hatırlatıyor' diyerek kaleme aldığı 'Kasım ayında ne olacak?' başlıklı köşe yazısında özetle dile getirdiği “son günlerde eften püften nedenlerle uygulanan cezalar, belediyelere bağlı zabıtaların esnafa nefes aldırmaması, yaşlı başlı insanların tezgahları tarumar edilmesi, vergi dairelerinde, belediyelerde ve diğer kamu hizmetlerinde hizmet alamadığını söyleyenlerin oranı katlanarak artması….. Birileri sanki bir patlama noktası oluşturmak için, 'Yeter artık'dedirtmek ve milleti sokağa dökmek için ortamı ısıtmaya çalışıyormuş gibi geliyor” diyor sayın Özışık. Son aylarda kamu kurumlarında vatandaşa verilen hizmet verilme süreleri iki üç katına uzadı, yani işler geç yapılıyor ve adeta savsaklanıyor. Vatandaşı bıktırma operasyonu bürokrasi eliyle yapılıyor. Zabıtasından temizlikçisine, müfettişinden denetçisine, müdüründen memuruna,  kanuni işi bile yokuşa sürmeler, yasaya aykırı talep, denetim ve uygulamalar. Ve gerçekten de normal değil bunlar….



Bu yazı 1,889 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 19 Nisan 2024 Belediye başkanlarının sosyal güvenliği nasıl olacak?
    • 19 Nisan 2024 Belirli süreli iş sözleşmesinin kurulma esasları
    • 16 Nisan 2024 ''Kötüniyetli işveren tazminat öder''
    • 12 Nisan 2024 İşçilerin mazeret izinleri
    • 9 Nisan 2024 Bayramda çalışana ilave ödeme var!
    • 5 Nisan 2024 Telafi çalışması
    • 5 Nisan 2024 İşçi sağlık nedeniyle iş sözleşmesini feshedebilir mi?
    • 2 Nisan 2024 Part-Time Çalışanlar Mesai Yapabilir mi?
    • 29 Mart 2024 Mazeretsiz devamsızlıkta İş Sözleşmesinin feshi
    • 29 Mart 2024 İbranamede süreye dikkat!
    • 26 Mart 2024 İşçiye Ramazan yardımı
    • 22 Mart 2024 Boşta geçen sürenin kıdem tazminatına etkisi
    • 19 Mart 2024 Kimler Gelir Vergisi Beyannamesi verecek?
    • 15 Mart 2024 Performans düşüklüğünde feshin son çare olması
    • 15 Mart 2024 Taşeron ilişkisinde muvazaa
    • 12 Mart 2024 Kaçak yabancı işçinin cezası var
    • 8 Mart 2024 Çalışanlar süt iznini toplu kullanabilir mi?
    • 8 Mart 2024 "Ulusal Staj Programı"
    • 5 Mart 2024 Sağlıkta neler değişti?
    • 1 Mart 2024 "Çalışma Belgesi Düzenleme Yükümlülüğü"




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,061 µs