En Sıcak Konular

Resul Kurt



Resul Kurt
16 Temmuz 2019

15 Temmuz destanı



15 Temmuz destanı

Milli tarihimizin destanlaşan kahramanlarını okudukça göğsümüzün kabarır. Tarihi kahramanlarla ve kahramanlıklarla dolu bir ecdadın torunlarıyız. Yakın tarihimize baktığımızda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Sütçü İmam, Şahin Bey, Erzurumlu Kara Fatma, Yörük Ali, Mehmet Çavuş, Seyit Onbaşı, Nezahat Onbaşı, Şerife Bacı, Halime Çavuş, Gördesli Makbule ve daha nicelerinin onurlu hatırası yaşatılmaktadır.

Tarihte 16 Türk devletinin istisnasız hepsinde kahramanlıkları destanlaşan askerler, savaşçılar, kadınlar, çocuklar olduğunu görülür.

İşte bu kahramanlıkların en sonuncusunu aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi gösterdi.

Tankları elleriyle durduran, tankların altına yatan, kurşunlara bayraklarıyla koşan, vatan mevzubahis olduğunda şehadete yürüyen yaşlısı, genci, kadını, erkeği ve gençleri ile15 Temmuz gecesi bir destan yazıldı.

Her bir 15 Temmuz şehidi ve gazisi bizler için değerlidir, hç birisini bir diğerinden ayırmak doğru olmaz. Ama öyle birkaç şehidimiz var ki, her aklıma geldiğinde ağlatıyor, duygulandırıyor beni.

Boğaziçi Köprüsü’nde zırh delici mermilerle hedef gözeterek darbeci hainlerin kurşunlarıyla şehit düşen Erol Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok’un resimlerini her gördüğümde gözlerim yaşarıyor, duygulanıyorum. İnsan nasıl duygulanmaz.

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminde iki oğlu ve damadını Külliye önünde şehit veren Muzaffer Gülşen’in sözleri her okuduğumda yüreğimi yakıyor.

15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin çocuk kahramanlarının da her birinin hikayesini okuduğumda gözlerim dolar. Henüz hayatlarının baharında şehit olan Engin Tilbaç, Özgür Mustafa Karasakal, Uhud Kadir Işık Halil İbrahim Yıldırım, Mahir Ayabak, Mutlu Can Kılıç ve Rüstem Resul Perçin’in ayrı hikayeleri ve kahramanlıkları gelecek nesillere aktarılmalı, anıları yaşatılmalı.

Yine, kimi yavrusuna doyamamış, kimi zorluklarla hayata tutunmuş kadın kahramanlarını da unutmak ne mümkün. Kimi şehir, kimi gazi olan Demet Sezen, Kübra Aydoğan, Zeynep Sağır, Cennet Yiğit, Selda Güngör, Türkan Türkmen Tekin, Şerife Boz, Safiye Bayat, 75 yaşındaki Fikriye Temel ve diğer kadın kahramanları da unutmayacağız.

 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ile gazilere Devletimiz de sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gerçekleştirilen hain darbe ve işgal girişimine canlarını hiçe sayarak karşı koyan sivil şehitlerin yakınlarına ve bu uğurda malul kalanlara yaralananlara tazminat ödemesi yapılmıştır.

667 sayılı kararname ile 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından ve bu eylemin devamı niteliğindeki malul olan vatandaşlarımıza 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu çerçevesinde vazife malullük aylığı bağlanması hükme bağlanmıştır.

Nakdi Tazminat, Ek Tazminat, Bakım Ücreti, Sağlık yardımı, Eğitim ve öğretim yardımı, İstihdam hakkı, Faizsiz konut kredisi, Ücretsiz seyahat hakkı, Elektrik ve Su İndirimi imkanları sağlanmıştır.

Devletimizin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit yakınları ile gazilere sahip çıkması bu açıdan çok anlamlı ve önemlidir.

Zaman zaman benim de köşemde ele aldığım, diğer bir çok köşe yazısında da dile getirildiği üzere askeriyede bir çok kritere bağlanarak yüzde yüz doğru sonuçlarla uygulanan ve kripto FETÖ’cülerin tespitinde kullanılan FETÖMETRE sivil bürokrasi için de uygulanmadığı sürece bu ülkede FETÖ bitmez, bitirilemez.

Ülkemiz üzerine karabasan gibi çöken 15 Temmuz işgal ve darbe girişiminde, demokrasiye sahip çıkarak, devletinin yanında üniformalı teröristlere karşı dimdik duran ve gazi ya da şehit olan yurttaşlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum.


Bu yazı 1,248 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 23 Nisan 2024 İşe başlama eğitimi şart
    • 19 Nisan 2024 Belediye başkanlarının sosyal güvenliği nasıl olacak?
    • 19 Nisan 2024 Belirli süreli iş sözleşmesinin kurulma esasları
    • 16 Nisan 2024 ''Kötüniyetli işveren tazminat öder''
    • 12 Nisan 2024 İşçilerin mazeret izinleri
    • 9 Nisan 2024 Bayramda çalışana ilave ödeme var!
    • 5 Nisan 2024 Telafi çalışması
    • 5 Nisan 2024 İşçi sağlık nedeniyle iş sözleşmesini feshedebilir mi?
    • 2 Nisan 2024 Part-Time Çalışanlar Mesai Yapabilir mi?
    • 29 Mart 2024 Mazeretsiz devamsızlıkta İş Sözleşmesinin feshi
    • 29 Mart 2024 İbranamede süreye dikkat!
    • 26 Mart 2024 İşçiye Ramazan yardımı
    • 22 Mart 2024 Boşta geçen sürenin kıdem tazminatına etkisi
    • 19 Mart 2024 Kimler Gelir Vergisi Beyannamesi verecek?
    • 15 Mart 2024 Performans düşüklüğünde feshin son çare olması
    • 15 Mart 2024 Taşeron ilişkisinde muvazaa
    • 12 Mart 2024 Kaçak yabancı işçinin cezası var
    • 8 Mart 2024 Çalışanlar süt iznini toplu kullanabilir mi?
    • 8 Mart 2024 "Ulusal Staj Programı"
    • 5 Mart 2024 Sağlıkta neler değişti?




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,130 µs