En Sıcak Konular

Uğur Tandoğan
Ekonomim.com

Uğur Tandoğan
11 Ekim 2022

Acaba aşağıdakilerden hangisi?



Antipatik(!)

Akaryakıt istasyonunda çalışan Muhip çok cana yakın, sempatik bir gençti. Her hafta arabamın deposunu doldururken söyleşirdik. Ailesini gıyaben tanımıştım. Anladığım kadarıyla Muhip ailenin kara koyunu idi. Kardeşlerinin hepsi üniversite okumuştu. Hatta içlerinde üniversitede öğretim üyesi olarak çalışan bile vardı. Ama Muhip okumamıştı. O gün yine arabamın deposunu doldurayım diye akaryakıt istasyonuna gitmiştim. Muhip de gülerek yanıma gelmiş ve “Dolduralım mı Hocam?” deyip arabanın akaryakıt deposunun kapağını açmıştı bile. “Dünkü kazayı duydunuz mu Hocam” diye hemen konuya da girmişti. “Evet, çok üzücü” dedim.  Bizim okuldan bir genç hızlı sürdüğü araba ile direksiyon hakimiyetini kaybetmiş ve durakta bekleyen üç kişiye çarpmıştı. O sırada baktım pompanın birinde de bir jandarma arabası var. Fırsatı değerlendirmek istedim. Çünkü sabah jandarmayı yolda radar ile hız kontrolu yaparken görmüştüm. Jandarmalara günaydın deyip, kendimi tanıttım ve hemen konuya girdim. “Bu sabah sizi yolda hız kontrolu yaparken gördüm, çok memnun oldum. Bizim çocuklardan bazıları kendilerini Formula-1 yarış pistinde sanıyor. Dünkü üzücü olay da böyle bir cahilliğin sonucu”. Bu arada baktım bizim Muhip de yanaşmış, bizi dinliyor. Konuşmam şöyle devam etti: “Aman, bu hız kontrollerini daha sık yapalım.Bu gençleri kurtaralım” Bunun üzerine Muhip “ Uğur Hocam işte. Hep çevreye ilgilidir. Kendisini çok severiz. Kendisi çok antipatiktir.”

Muhip bana “Antipatik” demişti. Muhip beni severdi, ben de onu severdim. Yeryüzünde bana “Antipatik” diyecek belki son kişi idi. Ama lügat parçalayım derken böyle bir hata yapmıştı. Çünkü jandarmayı etkilemek istemişti.

Papyon gibi eğri mi durur?

Üniversitede okuttuğum bazı derslerde öğrencilere grup  projeleri verirdim. Projeleri bir dönem hazırlarlar ve dönem sonunda da sınıfta sunumunu yaparlardı. Gruptaki her bir öğrenci yapılan projenin bir kısmını sunardı. Bazen dönem boyu projeye hiç katkısı olmamış, projeyle ancak son gün tanışmış öğrenciler de olurdu. Böyle bir öğrenci konuya, dolayısıyla projede geçen teknik terminolojiye de yabancı olduğundan projektörden yansıyan sözcükleri ürkek ürkek seslendirirdi.

Bazen de bazı slaytlar o sunuma yakışmazdı. Sunumu hazırlayanlar, konuyla doğrudan ilgisi olmayan bir şeyi de “Fazla mal göz çıkarmaz; bulunsun” diye sunuma tıkıştırmış olurlardı.

Bu durumda,  hayatında hiç papyon takmamış bir adamın ilk kez papyon takma sahnesi gözümün önünde canlanırdı. Papyon, adamda sırıtır; papyon bir eğri durur. Papyonun dili olsa konuşacak: “Valla benim bir suçum yok. Bu kıyafete yakışmıyorum. Ama heves etti taktı. İşin o da farkında, tedirgin. Onun tedirginliği beni de zorluyor.” 

Ya ne koyacaktık?

Adamın biri bir hastanede poliklinikler arasında yürüyormuş. Her polikliniğin kapısında isim yerine resimler varmış. Örneğin, kapıda bir kalb resmi var. Anlaşılıyor ki, burası “Kalb ve damar hastalıkları”. Onun yanında bir tabela ve resim: bir göz resmi. Anlaşılıyor ki, “Göz hastalıkları”. Sonra bir bakmış bir büyük saat resmi. Adam kafa yormaya başlamış. “Vakit, nakittir” düşüncesinden hareketle, “Acaba burası vezne mi?” Sonunda merakı galip gelmiş. Kapısında saat resmi olan kapıdan girip sormuş: “Burası vezne mi? ”Görevli “Yok, klinik”. Adam yine sormuş: ”Ne ile uğraşır bu klinik?” Görevli, “Proktoloji” demiş. Bunun üzerine bizimki “Saat ile ne ilgisi var?” diye hayretle sormuş. Görevli gülerek cevap vermiş: “Peki, ne resmi koysa idik?”

Bir Yorum

Geçtiğimiz günlerde sempatik bir bakanımızın “Epistemolojik" konuşmasını dinledim. Ama neden böyle konuştu, anlayamadım.Aklıma gelen nedenler bana  yukarda anlattıklarımı hatırlattı. Ben karar veremedim. Siz ne dersiniz?

Bunlar işin şaka tarafı. Ama acı gerçek, çarşıda pazarda yaşadıklarımız…



Bu yazı 332 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 23 Nisan 2024 Genç işsizliği
    • 16 Nisan 2024 İklim değişimi hayati bir konudur
    • 2 Nisan 2024 Yalan söylemenin yeni biçimleri
    • 26 Mart 2024 Nereden nereye
    • 19 Mart 2024 Çalışma saatleri azalırken
    • 12 Mart 2024 Başarılı üç güzel insan
    • 5 Mart 2024 Çalışma düzeninde esneklik: Hibrit çalışma
    • 27 Şubat 2024 Bir cesur yürek daha durdu
    • 20 Şubat 2024 Akıllı telefona akılsızca bağımlılık
    • 13 Şubat 2024 Bulutlara nasıl bakıyorsunuz?
    • 6 Şubat 2024 İşten çıkarmalar üzücüdür
    • 30 Ocak 2024 Etik ve meslekler
    • 30 Ocak 2024 Etik ve meslekler
    • 23 Ocak 2024 Bir motor yolculuğu
    • 16 Ocak 2024 Yeni bir yıla başlarken (2)
    • 9 Ocak 2024 Yeni bir yıla başlarken
    • 26 Aralık 2023 Toplam ücret paketinde seyahat
    • 19 Aralık 2023 Mangal partisi
    • 12 Aralık 2023 Toplu işten çıkarmalarda iletişim
    • 5 Aralık 2023 Faydalı bir meyve ve zararlı üretimi




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,287 µs