En Sıcak Konular

Markalara medyada ajans dopingi

7 Şubat 2014 09:25 tsi
Markalara medyada ajans dopingi Dinamik markalar, sosyal medyayı çok erken dönemde keşfetti ve lehine çevirmeyi başardı.

Markalara medyada ajans dopingi

 

Dünya

 

Dinamik markalar, sosyal medyayı çok erken dönemde keşfetti ve lehine çevirmeyi başardı. Aksakal, markaların kendilerinden, öncelikle sosyal medya içerik üretimi ve hesap yönetimi istediklerini söyledi
 Dinamik markalar, sosyal medyayı çok erken dönemde keşfetti ve lehine çevirmeyi başardı. Profesyonel bir ajans ile sosyal medya çalışması yürüten markalar, sosyal medya gündemi dinamiğinde doğru bir stratejide ilerliyorlar. 'mbsays' Sosyal Medya Ajansı kurucu ortaklarından Ayşen Aksakal, markaların kendilerinden, öncelikle sosyal medya içerik üretimi ve hesap yönetimi istediklerini söyledi. Şirketlere online ve offline entegre projeler sunduklarını anlatan Aksakal, verdikleri hizmetleri, "Yeni ürün veya hizmetlerin sosyal medya üzerinden lansmanı, e-ticarete linklenebilecek kampanyalar, blogger iletişimi, viral video prodüksiyonları, Facebook uygulamaları sonrasında da 'monitoring' ile ölçümlenmesi" şeklinde sıraladı.

Aksakal, markaların 'monitoring tool' programları kullanarak internet üzerinde kendileri hakkında ne şekilde konuşulduğunu görme şansına sahip olduğunu belirtti. 'Monitoring' programlarındaki verilerin yaklaşık yüzde 80'inin sosyal medya üzerinde yazılanlardan oluştuğunu belirten Aksakal, "Bunu gören çoğu marka zaten yer alması gereken mecraların analizini yapıp oralarda, aynı dili konuşabildiği bir ajansı ya da kendi bünyesinde kurduğu bir dijital ekip ile var olmayı tercih ediyor" dedi. Aksakal, her mecranın kitlesini ayrı analiz eden ve içerik üreten markanın bu işi doğru yaptığını vurguladı. 

Tek taraflı bildirim bırakılan broşür gibi...

Ajans olarak tüm iyi blogları, sosyal medya kanallarının bildirimlerini, global pazarlama platformlarını takip ettiklerini bildiren Aksakal, "Hangi blogger grip, hangisi hastanede doğum yapacaktan tutun da dünyaca ünlü 'troll' Remi Gillard'ın son videosunu izleyen ilk 300-500 kişi içinde olmamız gerekir" bilgisini verdi. Aksakal, sosyal medyada marka büyüklüğünün, tüm kitlede genel bir 'sevilen ve takip edilen dinamik marka' algısı yaratması ile ölçüldüğünü de ekledi. 

Kitleyi yönetemeyeceği ve çıkabilecek krizlere hızlı müdahale edemeyeceği konusunda şüpheleri olan markaların hala sosyal medya ile mesafelerini koruduğunu söyleyen Aksakal, "Oysa sosyal medyada bir marka için kriz çıkacaksa mecralarda olmayarak önleyemezsiniz. Kriz zaten çıkar, mecrada yoksanız, düzeltme, yönetme ve cevap hakkından mahrum kalırsınız sadece" dedi. Aksakal, bazı markaların tek taraflı bildirimlerde bulduğu sosyal medya hesaplarının, kapıya bırakılan broşürden farklı olmadığını vurguladı. 

Facebook'ta dilek ağacı

Esneklik gösteren markalarla yaptıkları projelerin daha etkili olduğunu vurgulayan Sosya Medya Ajansı kurucu ortağı Ayşen Aksakal, 'Penti' ile yeni yıl için Facebook üzerinde online bir 'Dilek Ağacı' uygulamasının sosyolojik olarak çok ilgi çekici veriler içerdiğini anlattı. Aksakal'ın verdiği bilgiye göre, her rengin anlamı olan bu uygulama sonucunda 500 binin üzerinde dilek dilendi ve tüm Türkiye için bir dilek haritası ortaya çıktı. Türkiye genelinde herkes sağlık dilerken, Kayseri para, Batman eğitim diledi. Manisa ise tek barış dileyen şehir.


Bu haber 2,615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,063 µs