En Sıcak Konular

Twitter buz devrine giriyor!

18 Nisan 2014 08:02 tsi
Twitter buz devrine giriyor! Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter yönetimiyle zararlı ve mahkeme kararına konu içeriklerin, “buzlanarak” etkisizleştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldığını açıkladı.

Twitter buz devrine giriyor!

 

HaberTürk 



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter yönetimiyle zararlı ve mahkeme kararına konu içeriklerin, “buzlanarak” etkisizleştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Elvan, Twitter’dan ayrıca ‘süper etiketleme’ için yetki istendiğini belirtti. Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) alınan bilgiye göre; TİB, Twitter’a, İstanbul’da bulunan avukatları aracılığıyla zararlı ve mahkeme kararlarına konu olan içerikler hakkında ‘buzlama’ işlemi yapılmasını talep edecek. Twitter, söz konusu içeriği okunamayacak ya da görünmeyecek biçimde ‘buzlayacak.’ Bu içerik, yalnızca Türkiye sınırları içinde buzlanacak.

Bilişim uzmanları, bunun televizyonlardakine benzer bir uygulama olduğunu belirterek, “Twitter, ABD ve İngiltere’de bu yöntemi işletiyor” dedi. Twitter , 28 Mart’ta ülke bazlı içerik gizleme aracını Türkiye için ilk kez kullanmış, tüm bilgileri de Chilling Effects sitesine yüklemişti. Türkiye, Twitter’dan TİB’e ‘süper etiketleme’ yetkisi verilmesini de istedi. Bu yetki, özellikle kişi hak ve özgürlüklerine yönelik saldırılarla ilgili zararlı içeriklerin saptanmasını kapsıyor. 

MAHKEME KARARINA UYUN

Toplantıda, Twitter yetkililerinden Türkiye’deki mahkemelerce alınan ve bazı hesapların kapatılmasını içeren mahkeme kararlarının uygulanması talep edildi. Mevcut mahkeme kararları için geriye dönük çalışma yapılması ve kısa sürede çözümlenmesi kararlaştırıldı.

OFİS KARARI SONRA VERİLECEK

Daha sıkı koordinasyon için Türkiye’de bir irtibat ofisi açılması talep edildi. Twitter yetkilileri, bu hususlara hemen karar veremeyeceklerini, merkez ofislerinde yapacakları değerlendirmelerden sonra tekrar bir araya gelebileceklerini söyledi. Twitter, bundan sonra mahkeme kararlarının ivedilikle uygulanması ve şikâyete konu olan sahte hesapların kapatılması konusunda daha titiz davranacak. Şikâyetin hızlı bir şekilde yapılması için Twitter tarafından bir abone şikâyet formu geliştirildi, form Türkçe’ye çevrildi.

ŞİKÂYET İÇİN FORM HAZIRLIYOR UZLAŞILAN MADDELERİ SIRALADI

Twitter’ın Küresel Kamu Politikasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell, anlaştıkları noktaları şöyle özetlemişti: ‘’İletişimi artırmak, yerel yasalara aykırı twit veya hesapları Türkiye’de engellemek, yargı kararlarına hızlı yanıt vermek.”


Bu haber 3,468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,954 µs