En Sıcak Konular

Dolar yeniden gevşemeye başladı

4 Kasım 2015 09:45 tsi
Dolar yeniden gevşemeye başladı Hafta başında yaşadığı tarihi düşüş sonrasında dün gelen kâr satışlarıyla yükselişe geçen dolar, bu sabah tekrar inişe geçti.

Dolar yeniden gevşemeye başladı

 

 

Dünya

 

Hafta başında yaşadığı tarihi düşüş sonrasında dün gelen kâr satışlarıyla yükselişe geçen dolar, bu sabah tekrar inişe geçti.

Seçim sonuçlarının tek parti iktidarına işaret etmesiyle oluşan iyimserlik dün hükümet kanadından gelen açıklamalar ve kâr realizasyonları ile sınırlanırken, piyasaların bugün başta Fed başkanlarının konuşmaları olmak üzere yurtdışı gelişmelere odaklanması bekleniyor.

Ancak ekonomi yönetimi ve uygulanacak politikaları ilişkin hükümetten gelebilecek açıklamalar da piyasaların seyrinde belirleyici olacak.

Dün piyasaların kapanış saatlerinde 2.8460/2.8470 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah itibariyle 2.8260/2.8286 seviyesinden işlem görüyor. Dün aynı saatte 2.9826/2.9832 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 2.9618/2.9637, 3.1191/3.1210 seviyesindeki euro/TL ise 3.0960/3.0973 seviyesinde.

HSBC Hazine Grup Başkanı Fatih Keresteci, Pazartesi günü yaşanan sert iyimserliğin ardından dün kâr realizasyonları görüldüğünü, bu eğilimde basında yer alan bazı haberler ile ekim ayı çekirdek enflasyon rakamlarının yüksek gelmesinin de etkili olduğunu söyledi.

Bu sabah yurtdışı piyasalardaki olumlu havaya dikkat çeken Keresteci, "Yurtdışındaki olumlu havaya ilave olarak içeride siyasi ortamın normalleşmesi sonucu Türk mali piyasalarının olumlu görünüm kaydetme ihtimali kuvvetli. Ancak, hükümetin kurulması sürecinde isimler üzerinde basında spekülasyonlar yapılması ve izlenecek ekonomi politikalarına ilişkin haber kirliliğinin bir süre piyasalar üzerinde baskı oluşturma ihtimali kuvvetli. Bu nedenle de yurtdışındaki olumlu havanın bize yansıması şimdilik sınırlı kalabilir" dedi.

Gündem yoğun

Yurtiçinde bugün Moody's, Türkiye sermaye piyasalarındaki gelişmeler, dış finansman, kur oynaklığı ve uygulanan politika önündeki zorlukların ele alınacağı bir konferans düzenleyecek.

Yurtdışında ise Fed Başkanı Janet Yellen, Başkan yardımcısı Stanley Fischer, Fed yöneticisi Lael Brainard, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ve New York Fed Başkanı William Dudley konuşma yapacak.

Yurtdışında veri gündeminin de yoğun olduğu bugün, saat 11:55'te Almanya hizmetler PMI, saat 12:00'de Euro Bölgesi hizmetler PMI, saat 16:15'te ABD ADP özel istihdam verisi, saat 16:30'da ABD dış ticaret dengesi, saat 17:45'te ABD hizmetler PMI ve saat 18:00'de ABD ISM hizmetler endeksi açıklanacak. 


Bu haber 1,910 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,200 µs