En Sıcak Konular

700 bin şirkete iş güvenliği uzmanı ve hekim uyarısı

10 Mayıs 2016 11:36 tsi
700 bin şirkete iş güvenliği uzmanı ve hekim uyarısı Kamu-özel fark etmeksizin bütün işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve hekim görevlendirilmesine ilişkin geçiş sürecinin sonlarına yaklaşıldı.

700 bin şirkete iş güvenliği uzmanı ve hekim uyarısı

 

Star

 

Kamu-özel fark etmeksizin bütün işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve hekim görevlendirilmesine ilişkin geçiş sürecinin sonlarına yaklaşıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, az tehlikeli ve tehlikeli işyerlerinin tamamı için kanuni yükümlülüklere uyma zorunluluğunun 1 Temmuz günü başlayacağını belirterek, apartmanlar dahil, mikro ve küçük işletmeleri uyum için uyardı. Apartmanlar, berberler vb. mikro işletmeler, KOBİ’lerin sahiplerinin ya uzaktan eğitim alarak iş güvenliği uzmanı olmaları ya da iş güvenliği uzmanı bulundurma yükümlülüğünü yerine getirmeleri gerektiğini belirten Özer “Bu konuda bir taviz olmayacak. Apartmanlar dahil 700 bin işletmede yasal zorunluluk başlayacak. Bu işletmelerin tamamına kolaylık sağlanıyor. Uzaktan eğitim almak isteyenler için ilk dönem sona erdi ama sonbaharda tekrar eğitim verilecek. İsteyen herkesin yararlanabileceği bir sistem oluşturuldu” dedi.

2 BİRİM FAYDA SAĞLIYOR

Kasım Özer, firmaların iş sağlığı ve güvenliğine yatırım yapmakla, yasal ve ahlaki yükümlülüklerini yerine getirme yanında, verimlilik sağladıklarını ve ihracat için rekabet avantajı elde ettiklerini kaydetti. “Yapılan hesaplamalara göre 1 birim sağlık ve güvenlik yatırımı 2 birim fayda sağlıyor” diyen Özer “Nereden bakarsanız bakın her anlamda kârlı bir yatırım ortaya çıkıyor” dedi. Kasım Özer sanıldığının aksine iş sağlığı ve güvenliği yatırımının çok pahalı olmadığını, 10 milyon TL’lik bir inşaat yatırımında 20 bin TL’si sabit, 30 bin TL’si cari olmak üzere toplam 50 bin TL’lik bir yatırımın yeterli olduğunu kaydetti. Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmayan işyerlerinin kapatılmasına yönelik sürenin dolmasına da az bir zaman kaldığını belirten Özer, sürenin uzatılması beklentisi olduğunu ancak şu an mümkün olmadığını söyledi.


Bu haber 2,567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,574 µs