En Sıcak Konular

Bakanlık, iş kazalarına 60 milyon lira ceza kesti

13 Mayıs 2016 13:49 tsi
Bakanlık, iş kazalarına 60 milyon lira ceza kesti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, 2015 yılında, bakanlık olarak gerçekleştirilen iş sağlığı ve güvenliği teftişlerinde, 60 milyon liraya yakın para cezası kesildiğini açıkladı.

Bakanlık, iş kazalarına 60 milyon lira ceza kesti

Dünya 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, 2015 yılında, bakanlık olarak gerçekleştirilen iş sağlığı ve güvenliği teftişlerinde, 60 milyon liraya yakın para cezası kesildiğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2015 yılında iş sağlığı ve güvenliği teftişlerinde 4 bin 298 işveren hakkında toplam 59 milyon 490 bin 680 lira idari para cezasının uygulanmasının önerildiğini bildirdi.

Soylu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesine verdiği cevapta, 2015 yılında, Bakanlığın iş müfettişleri tarafından 285, SGK müfettişleri tarafından ise 5 bin 977 iş kazasının incelendiğini aktardı.

Teftişlerin gerçekleştirildiği işyerlerinin 210'unda iş güvenliği uzmanı istihdam edildiğinin, 31'inde istihdam zorunluluğu bulunmadığının ve 44'ünde ise iş güvenliği uzmanı istihdam edilmediğinin belirlendiğini belirten Soylu, bu işyerlerinin 211'inde işyeri hekimi istihdam edildiğinin, 32'sinde istihdam zorunluluğu bulunmadığının, 42'sinde ise işyeri hekimi istihdam edilmediğinin saptandığını kaydetti.

Soylu, şu bilgileri verdi:

"2015 yılında iş kazalarının meydana geldiği iş yerlerinde, iş kazası incelemeleri dışında Bakanlığımız tarafından iş sağlığı ve güvenliği yönünden 42 programlı, 112 incelemeden oluşan program dışı olmak üzere toplam 154 teftiş gerçekleştirilmiştir. 2015 yılı içerisinde Bakanlığımız tarafından iş sağlığı ve güvenliği yönünden gerçekleştirilen teftişlerde 4 bin 298 işveren hakkında toplam 59 milyon 490 bin 680 lira idari para cezasının uygulanması önerilmiştir. Makine ve teçhizat hariç fabrikasyon metal ürünleri imalatı 2015 yılında en çok iş kazası yaşanan iş koludur."

"İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi-II" Projesi'nin, 3 Ağustos 2015'te başladığını anımsatan Soylu, proje kapsamında mobilya, kimya, tekstil, deri ve gıda sektörleri için bu sektörlere ait işyerlerinin yoğun olduğu illerde pilot uygulamalar gerçekleştirileceğini belirtti.

Soylu, her sektör için seçilen iş yerine sektörel uzmanlar ile birlikte iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunularak risk değerlendirmesi, performans izleme çalışmaları, acil durum planlarının hazırlanması gibi faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin, iş sağlığı ve güvenliği ile yönetim sisteminin geliştirilmesinin amaçlandığını aktardı.

Bakan Soylu, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında öğrencilerde iş sağlığı ve güvenliği bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesinin sağlanması için imzalanan işbirliği protokolü ile de öğrencilerde küçük yaşlardan itibaren güvenlik kültürü bilincinin oluşturulmasının amaçlandığını ifade etti.


Bu haber 1,894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,236 µs