En Sıcak Konular

Sağlık turisti dört misli fazla harcıyor

30 Mayıs 2016 09:39 tsi
Sağlık turisti dört misli fazla harcıyor Türkiye’de son yıllarda artan sağlık yatırımları, turizm sektörü için de can simidi oluyor. Tedavi için gelen turist, tatilcilere göre 4 kat daha fazla döviz bırakıyor.

Sağlık turisti dört misli fazla harcıyor

 

Star

 

Türkiye’de son yıllarda artan sağlık yatırımları, turizm sektörü için de can simidi oluyor. Tedavi için gelen turist, tatilcilere göre 4 kat daha fazla döviz bırakıyor.

Avrupa toplumları hızla yaşlanıyor. Yaşlı kıtada kronik hastalıklar çoğalırken kaplıcalarda kür tedavileri yaygınlaşıyor. Buna bağlı olarak da sağlık harcamaları büyük boyutlara ulaşıyor. Yurtdışında tedavi olmak isteyen Avrupalılar için Türkiye, son yıllarda önemli bir durak haline geldi. Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Enginer Birdal “Türkiye’de önemli sağlık yatırımları yapılıyor. Bu yatırımlar ülkemizi bölgemizde bir sağlık üssü haline getirebilir. Gelecek 10 yıl içinde sağlık turizminden 20-25 milyar dolar gibi çok ciddi kazanımlar elde edebiliriz. Çünkü tedavi amaçlı gelen turist, diğerine göre ortalama 4 misli daha fazla döviz bırakıyor” dedi. Hasta başına gelirin 2 bin dolardan başladığını dile getiren Birdal “Medikal turizmde ise bu rakam ortalama 12 bin dolara kadar uzanıyor. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi ülkelerinde tedavi imkânını elde etmeleri bile, 3-4 milyon hastayı tedavi etmemiz anlamına geliyor ki; bu bile çok önemli kazanımlar sağlayacak” diye konuştu.


DÜNYADA 9’UNCUYUZ

2014 Sağlık Turizmi Raporu’na göre Türkiye’nin, plastik cerrah sayısı açısından 1.200 cerrah ile dünyada 9’uncu sırada yer aldığını kaydeden Enginer Birdal “Türkiye’ye tedavi için gelen hastaların büyük çoğunluğu temmuz ve ağustos aylarını tercih ediyor. En çok gelinen şehirler arasında ise Antalya ilk sırada. 2011’de 156 bin kişi sağlık turizmi için gelirken bu rakam geçen yıl 480 bin kişi oldu” dedi. ABD ve Avrupa ülkelerine oranla Türkiye’de de aynı hizmetlerin kaliteli ve uygun fiyatlarla sunulduğunu belirten Birdal “ABD ve Avrupa’da bu hizmetleri almak için aylarca sıra beklemek zorunda olanlara ve özellikle ileri yaştaki hastalara bekleme süresi olmaksızın hizmet verilmesi Türkiye’yi daha da cazip hale getiriyor” ifadelerini kullandı.


Bu haber 1,703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,793 µs