En Sıcak Konular

KDV borcuna taksit imkanı

27 Haziran 2016 10:18 tsi
KDV borcuna taksit imkanı İş dünyasına bir destek de KDV borçları için geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı Tahsilat İç Genelgesi ile KDV borçlarının müracaat tarihinden itibaren 6 ayı geçmeyecek şekilde 6 taksitle tecil ve taksitlendirilmesine imkan sağlanıyor.

KDV borcuna taksit imkanı

Star 

İş dünyasına bir destek de KDV borçları için geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı Tahsilat İç Genelgesi ile KDV borçlarının müracaat tarihinden itibaren 6 ayı geçmeyecek şekilde 6 taksitle tecil ve taksitlendirilmesine imkan sağlanıyor.

Ekonomi yönetimi, iş dünyasını rahatlatacak bir düzenlemeye daha gitti. Maliye Bakanlığı tarafından Katma Değer Vergisi (KDV) borçlarına taksit imkanı getirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 20 Haziran’da yayımlanan Tahsilat İç Genelgesi ile KDV borçlarının müracaat tarihinden itibaren 6 ayı geçmeyecek şekilde 6 taksitle tecil ve taksitlendirilmesine imkan sağlanıyor. Düzenleme reel sektörü finansman açısından rahatlatacak. Daha önceki uygulamada KDV borçlarına taksit imkanı yoktu. GİB’in genelgesini değerlendiren Yeminli Mali Müşavir Yılmaz Sezer, Maliye’nin mükelleflerin karşılaştıkları ekonomik ve mali zorlukların önünü aşmak amacıyla taksitlendirilemeyen katma değer vergisi borçlarını tecil ve taksitlendirilme kararı aldığını söyledi.

MÜKELLEFE KOLAYLIK

Maliye Bakanlığı’nın mükelleflere yardımcı olmak, onların önünü açmak amacıyla yaptığı kolaylıklardan bir tanesinin de mükelleflerin mevcut vergi borçlarını taksitlendirmek olduğuna dikkat çeken Sezer “Söz konusu uygulama uzun zamandan beri uygulanan bir işlem olup, KDV, geçici vergi, ÖTV, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi, ÖİV, harçlar, fonlar, ecrimisil ve eğitime katkı payına ait gecikme zammı dışındaki diğer tüm borçlarınız için tecil ve taksitlendirme talep edebilirdiniz. Bu vergilere ait gecikme zamlarının tecil ve taksitlendirilmesi de yine mümkündür” değerlendirmesinde bulundu.

6 AYI GEÇMEYECEK

Güncel Gruop Yönetim Kurulu Başkanı Sezer’in verdiği bilgilere göre Maliye Bakanlığı yayınladığı genelge ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48. maddesinin altıncı fıkrasında “Tecil salahiyetini kullanacak ve bu salahiyeti devredecek olan makamlar; tecil edilecek amme alacaklarını tür ve tutar olarak belirlemeye, amme borçlusunun faaliyetine devam edip etmediğini esas alarak tecil edilecek alacakları tespit etmeye, tecilde taksit zamanlarını ve diğer şartları tayin etmeye yetkilidir” hükmünden hareketle böyle bir düzenleme yapıldı. İlgili mevzuat kapsamında belirlenen diğer şartların sağlanması koşuluyla katma değer vergisinin müracaat tarihinden itibaren 6 ayı geçmeyecek şekilde azami 6 taksitte tecil ve taksitlendirilmesi uygun görüldü.


Bu haber 1,586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,125 µs