En Sıcak Konular

Bugün altın fiyatları düştü mü? 7 Aralık Kapalıçarşı'da altın kaç lira?

7 Aralık 2016 11:05 tsi
Bugün altın fiyatları düştü mü? 7 Aralık Kapalıçarşı'da altın kaç lira? İstanbul Kapalıçarşı'da, dün kapanışta çeyrek altın 214,00 lira, Cumhuriyet altını 873,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 1,51 azalışla 130,50 liradan işlem gördü.

Bugün altın fiyatları düştü mü? 7 Aralık Kapalıçarşı'da altın kaç lira?

Star 

Kapalıçarşı'da altın fiyatları ne kadar? Piyasalarda altın kaç liradan işlem görüyor? Çeyrek altın kaç lira oldu? Hafta başından beri oldukça hareketli olan altın dün akşam saatlerinde düşüşe geçti. Kapalıçarşı'da da altın fiyatlarında düşüş gözlendi. Yatırımcının büyük rağbet gösterdiği çeyrek altın da dün akşam saatlerinde değer kaybederek günü kapattı. İşte piyasalardaki son durum...

Altın fiyatları geçtiğimiz gün 133 liranın üzerine çıktı fakat bu fiyatlarda çok kalmayarak 130 lira seviyesine geriledi. Çeyrek altın fiyatları altın fiyatlarının düşmesi ile birlikte düşüş göstererek değer kaybetmeye devam ediyor. Peki Altın fiyatlarının düşmesi ile birlikte çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarındaki son durum.
 
Kapalıçarşıda 24 ayar külçe altının gramı dün günü yüzde 1,51 düşüşle 130,50 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, dün kapanışta çeyrek altın 214,00 lira, Cumhuriyet altını 873,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 1,51 azalışla 130,50 liradan işlem gördü.
 
Altın fiyatları dün 10 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından yatırımcıların bunu alım fırsatı olarak değerlendirmesi üzerine artışa geçerken, FED'in önümüzdeki hafta faizleri artırabileceği beklentisi altındaki bu yükselişi sınırlı tuttu. Spot altının ons fiyatı dün 1,157 dolara kadar düşerek 5 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından bugün yüzde 0.3 yükselerek 1,173.66 dolardan işlem gördü.
 
ALTININ GRAMI 133 LİRANIN ALTINDA
 
Altının gram fiyatı, dün 135 liranın üzerini görmesinin ardından düşüşe geçerek bugün 133 liranın altında dengelendi. Dün 135,6 lira ile 9 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gören gram altın, bu seviyelerde tutunamayarak düşüşe geçti. Altının gram fiyatı dün günü yüzde 0,7 azalışla 132,4 liradan tamamlamasının ardından bugün 132,5 - 133,3 aralığında yatay bir seyir izliyor. Saat 11.20 itibarıyla gram altın 132,5 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 218 liradan, Cumhuriyet altını 889 liradan satılıyor.Altının ons fiyatı ise dün 5 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesi olan 1.157 doları görmesinin ardından gelen tepki alımlarıyla 1.170 doların üzerine çıktı ve şu dakikalarda 1.172 dolardan alıcı buluyor.
  
ALTIN NEDİR?
 
Altın, kimyada Au (Latince Aurum dan (ışıldayan-parlayan)) sembolü ile gösterilen yumuşak, parlak sarı renkte kimyasal bir element. Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.
 
Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz. Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.
 
ALTININ TARİHİ
 
Tarihte bilinen kayıtlara göre Mısır hükümdarları zamanında MÖ 3200 yıllarında, altın darphanelerde eşit boyda çubuklar halinde çekilerek para olarak kullanıldı. Au Latince Aurum kelimesinden gelmektedir.
 
Peru'da MÖ 2000 yılına ait altın ziynet eşyaları kalıntılarına rastlanmış olup, Amerika kıtasındaki Aztekler ve İnkaların da altına tutkun oldukları bilinmektedir.
 
Altına önem veren eski medeniyetler arasında; Yunanları, İranlıları, Makedonyalıları, Asurluları, Sümerleri ve Lidyalıları saymak yerinde olur.
 
MÖ 550 yıllarında Lidya Kralı Krezos, altını para olarak (sikke) bastırmış ve altının para olarak basılması ile de ticaret artmıştır. Şehirler zenginleşmiş ve dünya yeni bir refah dönemine girmiştir.
 
İskit ve Sarmatların (MÖ 1000) milli kahramanları konu alan altın toka yapımında ileri oldukları bilinmektedir. Dördüncü ve dokuzuncu yüzyıl aralarında ise altın kase, vazo işçiliğinde en güzel örnekleri vermişlerdir. Bu eserlerden bir kısmı New York, Morgan kolleksiyonunda teşhir edilmektedir.
 
Türkler Müslümanlığı kabul ettikten sonra altından eşya yapımını azaltmışlardır. Altın eşyayı sadece süs olarak kullanmışlardır.
 
Çıkarılan yerler: Mersin, Antakya, Niğde, Balıkesir, Kütahya, Bursa, İzmir ve çevresidir. Dünyada ise Yeni Gine'de çıkartılır.


Bu haber 1,302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,603 µs