En Sıcak Konular

Tarım sigortalarında kapsam genişledi

8 Aralık 2016 14:57 tsi
Tarım sigortalarında kapsam genişledi Buğdayda kuraklık, hayvan hırsızlığı ve ağaçlar da sigorta kapsamına girdi.

Tarım sigortalarında kapsam genişledi

Dünya 

Buğdayda kuraklık, hayvan hırsızlığı ve ağaçlar da sigorta kapsamına girdi.

Dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını risklerine karşı bitkisel ve hayvansal üretimde sigorta kapsamı genişledi. Buğdayda kuraklık, meyvecilikte ürünün yanında ağaçlar ve hayvan hayat sigortalarında hırsızlık riski sigorta kapsamına alındı.

Ülkemizde tarımsal faaliyetlerin devamlılığını sağlamak 2006 yılında faaliyete başlayan Tarım Sigortası Havuzu (TARSİM), 10 yılı aşkın sürede tüm tarım sigortası branşlarında 7.2 milyon adedin üzerinde poliçe düzenlendi, 92 milyar TL’lik tarımsal varlık sigortalandı, 2.6 milyar TL prim desteği sağlandı ve üreticiye 3 milyar TL’nin üzerinde hasar tazminatı ödendi.

2017 yılı yenilikleri

İhtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda yeni uygulamalar hayata geçiren TARSİM, bitkisel ürün., sera sigortası, büyükbaş ve küçükbaş hayvan hayat sigortası, kümes hayvancılığı, su ürünleri ve arıcılık (arı kovanı) hayat sigortası kapsamına 2017 yılında ilk defa pilot olarak belirlenen 81 ilin 81 ilçesinde buğdayda kuraklık verim sigortasını, meyvecilikte ürünün yanında ağaçlar, kiraz ürününde kayıplara neden olan hasat öncesi yağmur, asmalarda üzümün yanında asma yaprağı ve hayvanlar hırsızlık riskine karşı sigorta kapsamına alınacak.

Türkiye genelinde 8 farklı noktada bölge müdürlüğü bulunan TARSİM, artan talep ve ihtiyaçlara en iyi düzeyde hizmet verebilmek amacıyla Konya, Erzurum ve Şanlıurfa’da da bölge müdürlükleri açarak hizmet ağını genişletti.

Sistem çerçevesinde Türkiye genelinde 1.500’ün üzerinde tarım eksperi risk inceleme ve hasar tespit işlemlerini gerçekleştiriyor. Sistem’in büyümesine paralel olarak artan eksper ihtiyacını gidermek için her yıl eksper eğitimleri düzenleniyor. Bu yıl, Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından gerçekleştirilen ön eleme sınavının sonuçlarına ve illerin kontenjanlarına göre yapılan müracaatlar arasından belirlenen kursiyerler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı ile Tarım Sigortaları Havuzu İşletmesi AŞ koordinasyonunda, 14 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında, Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde, 18. Dönem Temel Eğitim Programı'na tabi tutuluyor. Eğitime katılan ziraat mühendisi ve veteriner hekim kursiyerlere, risk inceleme ve hasar tespit işlemleri ile ilgili çeşitli başlıklarda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Eğitimlerin sonunda yapılacak değerlendirme sınavında başarılı olacak kursiyerler ‘Tarım Sigortaları Havuzu Eksperlik Eğitimi Belgesi’ almaya hak kazanacak.

Yeni üretim sezonu açıldı

TARSİM sisteminde bitkisel ürün sigortaları için 2017 yılı üretim sezonu açıldı ve poliçe tanzimleri başladı. Üreticilerin sigorta yaptırabilmeleri için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS’ye) kayıtlı olması ya da kaydını güncellenmesi gerekiyor. Sonrasında ise Tarım Sigortası poliçesi düzenlemeye yetkili 24 sigorta şirketinin dağıtım kanalları aracılığıyla kolaylıkla sigorta yaptırılabiliyorlar. Güncel poliçe ilk ve son kabul tarihleri www.tarsim.gov.tr üzerinden takip edilebiliyor.


Bu haber 1,664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,443 µs