En Sıcak Konular

6 milyon öğrenciye 4 bin 200 ton üzüm dağıtılacak

3 Ekim 2017 11:41 tsi
6 milyon öğrenciye 4 bin 200 ton üzüm dağıtılacak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba yaklaşık 6 milyon öğrenciye, 14 hafta boyunca 4 bin 200 ton üzüm dağıtılacağını açıkladı.

6 milyon öğrenciye 4 bin 200 ton üzüm dağıtılacak

Dünya 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba yaklaşık 6 milyon öğrenciye, 14 hafta boyunca 4 bin 200 ton üzüm dağıtılacağını açıkladı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 81 ildeki 32 bin okulda yaklaşık 6 milyon öğrenciye bugünden itibaren 4 bin 200 ton üzüm dağıtılacağını bildirdi.

Fakıbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın koordinasyonunda, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarınca "Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademe Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı"nın uygulanmaya devam edildiğini belirtti.

Uygulamayla öğrencilere kuru meyve tüketim alışkanlığı kazandırmayı, öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarına işaret eden Fakıbaba, ilk olarak 2015 yılı şubat-haziran döneminde Tariş Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri kanalıyla temin edilen yaklaşık 604 ton kuru üzüm dağıtımıyla projenin başladığını hatırlattı.

Fakıbaba, geçen sene Toprak Mahsulleri Ofisi kanalıyla 2 bin 606 ton kuru üzüm dağıtımının gerçekleştirildiğini ifade ederek, 2017 yılı için de bu görevin Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine verildiğini, bu kapsamda şubat-haziran döneminde 4 bin 121 ton kuru üzüm dağıtıldığını kaydetti.

Yeni başlayan 2017-2018 eğitim döneminin ilk bölümü için de Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile gerekli planlamaları yaptıklarının altını çizen Fakıbaba, "Bugünden itibaren okul üzümü dağıtımına başlanacak. Bu kapsamda okul sütü dağıtılmayan diğer iki günde 25 gramlık paketler halinde toplam 4 bin 200 ton üzüm 14 hafta boyunca öğrencilere dağıtılacak. Bu uygulamadan 81 ildeki 32 bin okulda, anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve temel eğitim birinci kademede (ilkokul) öğrenim gören yaklaşık 6 milyon öğrencimiz yararlanacak." ifadelerini kullandı.


Bu haber 1,142 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,634 µs