En Sıcak Konular

İlk kar tatili haberi Düzce'den

6 Aralık 2017 10:11 tsi
İlk kar tatili haberi Düzce'den TEM ve D-100 yollarının Bolu Dağı geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı zorlaştırırken, zaman zaman aksamalar oldu.

İlk kar tatili haberi Düzce'den

Dünya 

TEM ve D-100 yollarının Bolu Dağı geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı zorlaştırırken, zaman zaman aksamalar oldu. Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında ise eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Beklenen kar İstanbul'a geldi

Meteorolojinin yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı gece saatlerinde başladı. Kentin yüksek kesimlerinde gece 23.30 sıralarında beklenen kar yağışı görüldü. Zincirlikuyu ve Okmeydanı başta olmak üzere bazı ilçelerde aniden başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini gösterdi.

İstanbul-Ankara Otoyolu'nda aksaklık yaşanıyor

Anadolu Otoyolu'nun Bolu ve Düzce kesimlerinde yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. Güzergahta, karayolları ekipleri yolun açık kalması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Otoyolun Ankara yönü Bolu Dağı Tüneli, Sarıçökek, 1, 2 ve 3. viyadükler mevkisinde ise kontrolden çıkan TIRlar ya da hasarlı kazalar nedeniyle ulaşımda yer yer aksaklık yaşanıyor.  Otoyolda uzun kuyruklar oluşmasının önüne geçilmesi amacıyla ulaşım zaman zaman Kaynaşlı Gişeleri'nden D-100 Karayolu'na yönlendiriliyor. Araçların kaldırılmasının ardından da otoyoldaki ulaşım yeniden normale dönüyor. 

Öte yandan, D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı çıkışında uygulama yapan ekipler, kar lastiği olmayan sürücülere çıkış izni vermiyor. Ekipler ayrıca kar lastiği olmayan çok sayıda sürücüye ceza yazdı. 

D-100'den TIRların geçişine izin verilmiyor

Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Bolu Dağı'nın Elmalık Kaynaşlı mevkisinde, trafik ve karayolları ekipleri tarafından kontrol noktası oluşturuldu. 

Ekipler tarafından yapılan kontrollerde ağır tonajlı TIRların İstanbul ve Ankara istikametine gidişlerine izin verilmiyor. TIRlar, yol güzergahlarında bulunan araç park alanlarına yönlendiriliyor.

Karayolları ekiplerinin bölgede karla mücadele çalışması devam ediyor. 

Denizli'den Muğla'ya gidiş yönü kapandı

Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya bağlayan karayolunun Cankurtaran Mevkii'nde yoğun kar yağışı ve araçların yolda kalması nedeniyle Denizli'den Muğla'ya gidiş yönü, araç trafiğine kapatıldı. Ekipler, Kelleci Restaurant'ın önünden itibaren araçların geçişine izin vermiyor. 

İlk tatil haberi Düzce'den 

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışının gece saatlerinde etkisini artırdığı, yağışın bugün de gün boyu devam edeceği belirtildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle merkezde 22, ilçelerden Kaynaşlı'da 10, Çilimli'de 5, Gümüşova'da 4, ve Yığılca'da 13 olmak üzere 54 köy yolunun ulaşıma kapandığı ifade edilen açıklamada, İl Özel İdaresine ait araçlarla ekiplerin yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. 

Öte yandan, kar yağışı sebebiyle Kaynaşlı'nın ardından Yığılca'da da eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, hafif kar yağışlı 2
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 7
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 9
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı 4
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 14
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 13
Samsun: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 9
Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmurlu, yüksekleri yer yer yoğun kar yağışlı 8
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -2
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8 


Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,492 µs