En Sıcak Konular

Borsa İstanbul’da halka arz fiyatı 15-20 TL olabilir

21 Şubat 2018 09:47 tsi
Borsa İstanbul’da halka arz fiyatı 15-20 TL olabilir Analistlerin yaptığı hesaplamalara göre, Borsa İstanbul’un halka arz fiyatının en az 15-20 TL aralığında olması bekleniyor.

Borsa İstanbul’da halka arz fiyatı 15-20 TL olabilir

Dünya 

Analistlerin yaptığı hesaplamalara göre, Borsa İstanbul’un halka arz fiyatının en az 15-20 TL aralığında olması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un geçtiğimiz yıllarda birkaç kez ertelenen halka arzı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile bu sene yapılacak. Borsa İstanbul’un Nasdaq ile yaptığı ilk stratejik ortaklık anlaşmasından bu yana gündemde olan halka arzın planlanan tarihi son olarak 2017’den 2018’in ikinci çeyreğine ötelenmişti. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılı içinde Borsa İstanbul’un halka arzının bitirilmesi talimatını verdiğini belirterek, “Yılın ikinci çeyrek finansallarıyla, ilk yarı sonuçlarıyla sene sonuna kadar Borsa İstanbul’un yüzde 25’inin halka arzını tamamlamak istiyoruz” dedi.

Halka arz fiyatı en az 15-20 TL aralığında olacak

Analistlerin yaptığı hesaplamalara göre, Borsa İstanbul’un halka arz fiyatının en az 15-20 TL aralığında olması bekleniyor. 2015 yılında 1 milyar 200 milyon dolar büyüklüğe sahip olan Borsa İstanbul, Avrupa Kalkınma Bankası’na (EBRD) yüzde 10’unu 120 milyon dolara satmıştı. Bugünkü kur ile yapılan hesaplamalara göre Borsa İstanbul hisse başına 10,50 TL’den EBRD’ye satış yapmış.

DÜNYA’nın görüştüğü bir analist, “Söz konusu tarihten bugüne Borsa İstanbul yüzde 40-44’e varan bir yükseliş yaşadı. Üstelik Borsa’nın kendi gelirleri de ciddi oranda arttı. Bugünkü dolar kuru ile yaptığımız hesaplamalara göre Borsa İstanbul’un değerinin 1,7-2 milyar dolar olduğunu tahmin ediyoruz. 423 milyon 234 bin TL sermayesi bulunan Borsa İstanbul’un bu durumda en az 15-20 TL aralığından halka açılması bekleniyor. Bu da yüzde 25’lik halka arzda yaklaşık 1,6-2,1 milyar TL halka arz büyüklüğüne denk geliyor” diye konuştu.



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,388 µs