En Sıcak Konular

SGK Yapılandırma Ödemelerinde Son Gün

31 Ağustos 2018 09:51 tsi
SGK Yapılandırma Ödemelerinde Son Gün Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, "Yapılandırma Ödemeleri 31 Ağustos’a Kadar Yapabilecek"

Başkan Bağlı, “Yapılandırma Ödemeleri 31 Ağustos’a Kadar Yapabilecek”

SGK 


Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, katıldığı 24 TV’nin canlı yayınında Yapılandırma Kanununa ilişkin hatırlatmalarda bulundu.

Başkan Bağlı canlı yayındaki konuşmasında, 7134 sayılı Yapılandırma Kanunun Mayıs ayı içerisinde yürürlüğe girdiğini belirterek, Haziran ayı içerisinde yapılandırmanın tanıtımını yapmaya başladıklarını hatırlattı.

Vatandaşların, sigortalıların, borçluların mutlaka yapılandırma için SGK’ya müracaat etmelerini isteyen Bağlı, “Şunun altını çizerek belirtmek istiyoruz. Şu an bir ödeme beklemiyoruz, bir tahsilat beklemiyoruz. 27 Ağustos’a kadar sadece bize müracaat etmeleri yeterli. Dilekçe verip, evrak sayısı ve tarihi aldıktan sonra biz yapılandırma takvimlerini yapılandırma çerçevesini belirleyeceğiz. Ödemeleri ise 31 Ağustos’a kadar yapabiliyorlar. Onun için bugün ‘Elimde para yok, nakit tamamlayamadım’ diye gelmemezlik etmesinler. Sadece gelip bize dilekçe vererek müracaat etsinler yeterli” dedi.

Başkan Bağlı,  ödemelerin 6, 9, 12 ve 18 taksit şeklinde yapılabileceğini vurgulayarak,  borcunu 6 taksit şeklinde yapılandıran kişilerin borçlarını ikişer ay aralıklarla 12 ayda ödeyeceğini söyledi.

Başkan Bağlı, borcunu peşin olarak ödemek isteyenlere ilişkin yaptığı açıklamada ise “31 Ağustos 2018’e kadar ben bunu nakit olarak peşin ödemek istiyorum diyorsa borcun anaparasını bir tarafa koyuyoruz. O güne kadar tahakkuk etmiş gecikme zammı ve gecikme cezasının yüzde 90’ını siliyoruz. Bugüne kadar hiçbir yapılandırmada olmayan bir imkân. Ben bir taksitle peşin ödemek istemiyorum ama iki taksit yapayım diyorsa o zaman gecikme zammı ve gecikme cezasının yüzde 50’sini siliyoruz” şeklinde konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un önlerine koyduğu birinci performans hedefini büyük oranda yakaladıklarını dile getiren Bağlı, yapılandırma kapsamına giren bütün vatandaşların bu imkândan yararlanması için çok geniş çaplı bir bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını ifade etti.


Bu haber 1,705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,883 µs