En Sıcak Konular

Dünya liderlerine VIP araç üretiyor

11 Aralık 2018 08:57 tsi
Dünya liderlerine VIP araç üretiyor Tasarımı tamamen Ercan Malkoç'a ait olan VIP araçlar, dünya başkanlarının, emirlerin, kralların makam otomobili olarak çok sayıda ülkede yolları kat ediyor.

Dünya liderlerine VIP araç üretiyor

DÜNYA 

Tasarımı tamamen Ercan Malkoç'a ait olan VIP araçlar, dünya başkanlarının, emirlerin, kralların makam otomobili olarak çok sayıda ülkede yolları kat ediyor. 

Ercan Malkoç, otomotiv dünyasında şöhreti sınırları aşmış bir isim. Tasarımı tamamen kendisine ait olan VIP araçlar dünya başkanlarının, emirlerin, kralların makam otomobili olarak bütün kıtalarda yolları kat ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geliştirilen yerli otomobil projesine o da çözüm ortağı olarak adını yazdırdı.

Ertex Otomobil Grubu Onursal Başkanı Ercan Malkoç'un hikâyesi Ankara'da bir oto sanayi sitesinde başlıyor. Dayısıyla otomobil kılıfları üreten Malkoç, üç yaşındayken kaybetmiş babasını. Onun bu hayalini gerçekleştirmesinde kilit rolü ise dayısının üstlendiğini söylüyor. "Patronluk tohumunu 15 yaşındayken kasayı bana emanet ederek dayım attı zihnime. Otomobiller ve mekaniğe olan yeteneğimi o oto sanayi sitesinde keşfettim. Askerden gelince de kendi dükkânımı açtım. 1988'den beri vergi mükellefiyim" diyor.

Minibüsü karavana çevirdi
"Zaruretler icatları doğurur" sözü Ercan Molkoç'un hayatının özeti aslında. 1990'larda yolların bozuk, taşlı olmasından dolayı otomobilinin ön kısmını özel bir alaşımla kapladığında fikirlerinin paraya dönüştüğünü keşfeden Malkoç, bu buluşu "Eagle" markasıyla ihracata taşımış. O yıllarda çıktığı tatil ise hayatının kırılma noktasını oluşturan asıl gelişme. "Oğlum bir yaşındaydı. Ailem rahat etsin diye bir minibüs satın aldım. İçine çek-yat, televizyon monte ettim. Tam bir karavana çevirdim. Ankara'ya dönünce de talep patladı."

VW'in CEO'su şaşırıp kaldı
İşte bu tatilden doğuyor Ertex. O fikir ekibe katılan mühendislerle gelişiyor ve VIP araçlara kadar ulaşıyor. Volkswagen marka minibüsleri içinde faks, internet, televizyon, uzaktan kumandalı koltuklar gibi tasarımı tamamen kendi ekibine ait imkânlarla donatan Ertex ekibi, 2002'de Almanya'da katıldığı bir fuarda dönemin Volkswagen CEO'sunun ilgisini çekiyor. Çalışmaları beğenilince hem dünya çapında üne sahip olduklarını hem de Mercedes'in kapılarının açıldığını anlatıyor Malkoç. Bugün 300 bin liralık aracı talebe göre yeniden tasarlayıp 600 bin ila 1 milyon lira arasında sattıklarını söylüyor.

"Tüm dünyada bir anlamda yeni bir sektör yarattık" diyor Malkoç. Yılda 400 araç üretip satıyorlar ve bunun yüzde 50'si yurtdışına gidiyor. Müşteri portföyünde siyasetçiler, bürokratlar, iş insanları, sporcular, sanatçılar ağırlıkta. "Aslında yürüyen ofisler, evler yapıyoruz. İstekler sınırsız. Lavabo ve duş bile ekliyoruz araçlara, hatta ana kasaya ek yaparak limuzin haline getiriyoruz" sözleriyle hizmetlerini anlatan Ercan Malkoç'un müşterileri arasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da var Katar Emiri ve ailesi de.

Yerli otoda çözüm ortağıyız
Ercan Malkoç da "babayiğitler ekibinde". "Yerli otoda çözüm ortağıyız" diyor. Otomobil üretimindeki çalışmalarını Kırşehir'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gösterme fırsatı bulunca ondan "Bunun elektriklisini yap" talimatı aldığını söylüyor. Gerisini de şöyle anlatıyor: "1 milyon liralık teşvik verildi. Zafer adında ilk elektrikli aracı ürettim. Ayrıca yerli otomotiv projesinde de yer alıyoruz. Bu alanda yakın zamanda güzel gelişmeler olacak."

2019'da yüzde 25 büyüyeceğiz
Yaz aylarındaki kur dalgalanmasından her şirket gibi kendilerinin de etkilendiğini anlatan Ercan Malkoç, 2019'dan umutlu. "Baharla birlikte Türkiye'nin ekonomik sıkıntıları bitecek, çiçekler açacak" sözleriyle olumlu beklentilerini dile getiren Malkoç, şöyle konuştu: "Şu anda 105 kişilik ekiple çalışıyoruz. Yazın iki ay iç pazar durdu ama yurtdışına satışlar iyiydi. Seneyi yüzde 30 büyümeyle kapatacağız. 2019'da yüzde 25 büyüme hedefliyoruz. Hayalimiz Ertex'in Avrupa ve Amerika'da üretim ve satış ağını kurmak. 2019'da Münih ve New York ya da Kalifornia'da showroom açarak önemli adımlar atacağız."


Bu haber 1,274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,395 µs