En Sıcak Konular

Kış turizminde 2019 rekorlar yılı olacak

22 Ocak 2019 09:22 tsi
Kış turizminde 2019 rekorlar yılı olacak Uludağ, Erciyes ve Palandöken’deki turizm işletmecileri, sezonun beklenilenden iyi geçtiğini ve başta oteller olmak üzere tüm tesislerde en yüksek doluluk oranlarının yakalandığını söyledi.

Kış turizminde 2019 rekorlar yılı olacak

DÜNYA 

Uludağ, Erciyes ve Palandöken’deki turizm işletmecileri, sezonun beklenilenden iyi geçtiğini ve başta oteller olmak üzere tüm tesislerde en yüksek doluluk oranlarının yakalandığını söyledi.

Kış sezonunun başlaması ile beraber, Türkiye’nin gözde kayak merkezleri de ziyaretçilere kapılarını açtı.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Bursa Uludağ, Kayseri Erciyes ve Erzurum Palandöken’de işletmeler son yılların en yüksek doluluk oranlarını yakaladılar. Bu sene 3 büyük kayak merkezinde de beklentiler oldukça yüksek. Kendi rekorlarını kırmayı hedefleyen söz konusu destinasyonlar, beklentilerin üzerinde seyreden yılbaşı tatilinin ardından, sömestr tatili ve sonrasında da çok hareketli bir dönem bekliyorlar.

25 günde 400 bin ziyaretçi ağırladık
Erciyes’in her yıl olduğu gibi 2018- 2019 kayak sezonuna da çok hareketli bir şekilde başladığını vurgulayan Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, “Ankara, Adana, Mersin, Hatay gibi karayolu ulaşımının kısa sürdüğü komşu vilayetlerimiz başta olmak üzere İstanbul, İzmir gibi hava yoluyla bir saatlik şehirlerimizden ve ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Erciyes’e gelen misafirlerimizin sayısı her geçen yıl artıyor. Kış sezonu süresince ziyaretçiler her hafta sonu spor organizasyonları ve aktivitelerle keyifli anlar geçiriyorlar. 15 Aralık itibari ile açtığımız kayak sezonunda 25 günlük sürede dağımızda 400 bin ziyaretçiyi ağırladık. Bu sayıyı sürekli artarak yeni rekorları kıracağız” dedi.

İnsanların artık yazın tatile gittiği gibi kışın da kayak merkezlerine gitmeye başladığını söyleyen Cıngı, “Yılbaşı tatilinde de hem dağdaki hem de şehir merkezindeki otellerimiz yeni yıla yüzde 100 dolu girdi. Ayrıca kış tatili için Polonya, Rusya ve Ukrayna’dan direkt charter uçuşlarla dağımıza gelen yabancı misafirlerimiz yeni yıla Erciyes’te girmiş oldu. Bu üç ülkeden yabancı turistler her hafta kafilelerle Kayseri Erciyes’e gelmeye devam edecek. Her yıl neredeyse hafta içi, hafta sonu ve sömestri tatillerinde yüzde 100 artışlar kaydediyoruz” ifadesini kullandı.

Uludağ’da kar durumu iyi sezon beklentisi yüksek
Uludağ’da kar durumun oldukça iyi olduğunu ve yılbaşı tatilinin yoğun geçtiğini ifade eden Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği Başkanı Mehmet Haluk Beceren, “Uludağ’da yılbaşından sonraki süreçte yüzde 50 oranında azalma görülse de, haftasonları tekrar yoğun bir talep görülüyor. Sömestr tatilinin gelmesi ile beraber şubat sonuna kadar sezonun iyi geçmesini bekliyoruz. Amacımız doluluklarda maksimum seviyeye ulaşabilmek. Sömestr tatili için rezervasyonlar devam ediyor” dedi.

Geçen seneye göre kar durumunun daha iyi olduğunu dile getiren Beceren, sezonun diğer senelere oranlara daha iyi geçeceğini beklediklerini söyledi. Beceren, “İstanbul ve Bursa’ya kar yağması insanların Uludağ’a gelmesini engelliyor. Bu kapsamda hava şartlarının bizim için olumlu seyretmesi durumunda iyi bir sezon kapanışı yapacağız. Hava şartlarının iyi olmasını beklemekten başka bir gerçeklik yok. Uludağ diğer kayak merkezlerinden farklı. Metropollere oldukça yakın. Gençler Uludağ’ı daha çok tercih ediyor ve 1 ay boyunca sömestr tatillerinde konaklıyorlar. Uludağ’da WinterFest ve WhiteFest düzenliyor. Bu kış festivalleri ile kayak ve eğlence insanları mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Palandöken 1 milyon turist ağırlamayı hedefliyor
Erzurum Kayak Kulubü Başkanı Milli Kayakçı Atakan Alaftargil ise, Palandöken’de 1 Aralık’ta sezonun açıldığını ve sezon başından bu yana çeşitli yarışlar düzenlendiğini ifade etti. Alaftargil, “Turist sayımız geçen seneye göre daha iyi. Yılbaşında yüksek oranda yerli olmak üzere bir turist akını oldu. Rusya’dan gelen misafirlerimiz oldu. Bu sene Palandöken’de 1 milyon turist ağırlamayı hedefliyoruz. Geçen seneye göre yüzde 80 büyüme öngörüyoruz. Şu anda otel ve tesislerimiz yüzde 80 oranında dolu. Palandöken için bu sene rekor bir yıl geçirecek. KoçFest Üniversite Oyunları, Palandöken’de düzenlenecek. Sömestr tatilinde de çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Sezon boyunca çeşitli etkinlik ve yarışlarımız devam ediyor” dedi.

Kış merkezlerindeki konaklama ve tesislerin fiyat performansı açısından oldukça uygun olduğunu aktaran Alaftargil, “Ancak ulaşım fiyatları inanılmaz yüksek. Kayak merkezlerinin büyümesi ve gelişmesi adına, ulaşımdaki fiyatlandırmanın özellikle uçaklarda düzenlemeye gidilmesi gerekiyor. Sezon boyunca biletlerde indirim bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Erciyes bu yıl 2 milyon 250 bin ziyaretçi bekliyor
Geçtiğimiz yıllarda sömestr döneminde Erciyes’te ziyaretçi rekoru kırdıklarını aktaran Cıngı, “2019 kayak sezonunda da hem dağ hem şehir otellerimiz sömestr tatili için sezon öncesinden erken rezervasyonlarını almaya başlamışlardı. Şu anda oteller yarıyıl tatili rezervasyonlarını doldurmak üzere. Tüm otellerimiz sömestri tatilini geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yüzde 100 dolu geçirecek. Geçtiğimiz 2018 sezonunda Erciyes’te dört aylık kış sezonu içerisinde yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyi misafir etmiştik” dedi. Bu sene kış sezonunda ise en az 2 milyon 250 bin ziyaretçinin Erciyes’e gelerek spor ve eğlence aktivitelerine katılacağını öngördüklerini ifade eden Cıngı,” Her sezon olduğu gibi 2018-2019 kayak sezonunda da rekorlar kıracağız. Her yıl artan kayakçı sayısını geçtiğimiz 2018 kışında yine yüzde 50 arttırarak devam ettirdik. Bu artış miktarı yeni sezonda da devam edecek. Özellikle Kapadokya ve Erciyes’i birleştiren ‘Kültür Kayağı’ konseptiyle yabancı turistler gruplar halinde kış turizmi için Erciyes’i tercih ediyor. Yavaş yavaş global kayak merkezi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Her geçen sezon bu hedefimize biraz daha yaklaşıyoruz” diye konuştu.

Göreme nüfusunun bin katı turist ağırladı

Doğal kaya oluşumları, peribacalarıyla kaplı vadileri balon turu ve çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapan Nevşehir’in Göreme beldesi, her yıl nüfusunun yaklaşık bin katı turiste ev sahipliği yapıyor. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, “Kapadokya’ya gelen 3 milyona yakın misafirimizin yolu muhakkak beldemizden geçiyor. Göreme nüfusu 2 bin 150 ama nüfusumuzun en az bin katı turisti Göreme’de misafir ediyoruz. Bu büyük bir potansiyel” dedi. Turistlere konaklama ve tur hizmeti sunan bir firmanın yöneticisi Kemal Cingil de ön rezervasyon ve taleplere bakıldığında 2019’un çok daha yoğun geçeceğini söyledi. Cingil, beklenen hareketliliğin karşılanabilmesi amacıyla bölge genelinde yeni tesislerin yapımlarının hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Antalya'da hedef 20 milyon turist
Yabancı turist sayısında yaklaşık 14 milyon rakam ile tüm yılların rekorunu kıran Antalya, 3-4 yıl içinde 20 milyon turisti ağırlamayı hedefliyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel: - “Bu yıl yüzde 30’a yakın, belki daha fazla bir artış bekliyoruz. Çok değil, 3-4 yıl içerisinde Antalya’da 20 milyon turisti rahatlıkla ağırlayabilecek bir noktaya geleceğiz. Tur operatörlerinin kente gelen turistlerle yapmış oldukları memnuniyet anketinde turistlerin yüzde 95’in üzerinde memnuniyetle ülkesine döndüklerini görüyoruz. Bu da ayrı bir dünya birinciliği” dedi. 2004 yılında arıtma tesisi 2 olan Antalya’da, bu rakamın bugün 32’ye yükseldiğini aktaran Türel, şöyle devam etti: “Gazipaşa’dan Kaş’a kadar özellikle turizm merkezlerimizde artık bir milimetreküp su arıtılmadan denize gitmiyor. Bugün Antalya mavi bayrak sayısında dünya birinciliğine yerleşti. 200’ün üzerinde mavi bayrağa sahip Antalya’yı ikinci sırada İspanya’nın Mallorca kenti 60-70 bayrakla takip ediyor. Aradaki fark çok büyük. Bunu başarmışsa altyapıların çok büyük önemi var.”


Bu haber 1,007 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,772 µs