En Sıcak Konular

DTSO Kadın Meclisi kuruldu

21 Şubat 2019 08:42 tsi
DTSO Kadın Meclisi kuruldu Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi, ekonomi alanında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama hedefiyle kuruluşunu ilan etti.

DTSO Kadın Meclisi kuruldu

DÜNYA 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi, ekonomi alanında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama hedefiyle kuruluşunu ilan etti. 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kadınlara ekonomik alanda yaşadıkları zorluklar ve özgün sorunlarının üstesinden gelmesine destek vermek, kadın girişimci sayısının artırılması ve kadın üyelerin karar alma mekanizmalarına katılımını teşvik amacıyla kendi bünyesinde Kadın Meclisi kurdu.

DTSO konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nevil İl, DTSO’nun kadınların ekonomik alanda güçlenmesini ve karar mekanizmalarına katılımını desteklemeyi amaç edindiğini belirterek, bu yöndeki çalışmaların ilk adımının Kadın Meclisi olduğunu söyledi.

“Amaç kadın girişimci sayısının artırılması”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası kadınların ekonomik alanda güçlenmesini ve karar mekanizmalarına katılımını desteklemeyi amaç edindiğini belirten İl, “DTSO Kadın Meclisi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirilmekte. Bilindiği üzere, toplumsal cinsiyet eşitliğinin en belirgin dengesizliği ekonomik alanda görülmekte. Ülkemizde, kadın girişimci sayısı oldukça düşük. Sivil toplum kuruluşlarının karar alma organlarında da kadınlar yok denecek kadar az. DTSO, kadınlara ekonomik alanda yaşadıkları zorluklar ve özgün sorunlarının üstesinden gelecek desteği vermeye kararlı. Bu amaçla, ülkemizdeki tüm diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olmak üzere aktif, karar alıcı ve yetkili kadın girişimci sayısının artırılması ve kadın üyelerin karar alma mekanizmalarına katılımını teşvik amacıyla kendi bünyesinde bir Kadın Meclisi kurarak yeni bir kurumsallaşmaya gitmekte” dedi.

Diğer ülke örneklerini incelediklerinde, genellikle kadınların erkeklerin hakim olduğu sivil toplum kuruluşlarına paralel, sadece kadınların üye olduğu ticaret ve sanayi odaları kurduğunu gördüklerini aktaran İl, DTSO ise kadın-erkek eşitlikçi bir bakış açısından hareketle, kadınların kendi bünyesinde güçlenmesini ve yönetim organlarında kadın-erkek birlikte çalışmayı hedefl ediğini söyledi.

48 kişilik kadın meclisi seçilecek

DTSO bünyesinde kadın girişimcilerin ve kadın sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde hazırlanan Kadın Meclisi taslak tüzüğü 18 Ekim 2018 tarihinde DTSO Meclisi tarafından onaylandığını hatırlatan İl, “Kadın Meclisi DTSO’ya kayıtlı aktif kadın üyelerin katılımı ile 5 Nisan 2019 tarihinde yapılacak seçimle belirlenecek. Bu seçimde 48 kişilik Kadın Meclisi ve sonrasında meclisin kendi içinden 7 kişilik bir yürütme kurulu seçilecek. Ayrıca DTSO bünyesinde kadınların katılımı ile bir Yüksek İstişare Kurulu oluşturulması hedefl enmekter. Kadın Meclis üyeliğine aday olmak isteyen kadın üyeler ise 25 Mart 2019 tarihine kadar odamıza başvurabilirler. Kadın Meclisi seçim sürecini DTSO organlarında yer alan ve meclis tüzük çalışmalarını da yürüten kurucular kurulu organize edecektir. Kurucular kurulu, seçim döneminde aday olmak isteyen kadınların desteklenmesi, Kadın Meclisi’nin tanıtımı ve seçimlerin şeff af, tarafsız ve kadınların aktif katılımı ile yürütülmesini sağlayacaktır” diye konuştu.


Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,920 µs