En Sıcak Konular

KDV ve ÖTV’de indirim üretimi kamçılayacaktır

21 Mart 2019 11:38 tsi
KDV ve ÖTV’de indirim üretimi kamçılayacaktır Devletin KDV ve ÖTV’de indirimi koruması, üretimi kamçılayacaktır.

KDV ve ÖTV’de indirim koruması, üretimi kamçılayacaktır
İTO Başkanı Avdagiç:

- “Tapu harcı, otomobil, mobilya, konut, motosiklet ve ticari araçlarda KDV ve ÖTV indirimlerinde süre uzatımı kararıyla, iç talepte oluşabilecek dalgalanmalar bertaraf edildi.”

- “İndirimin sürmesi, üretimimiz için açık teşviktir. Devletin KDV ve ÖTV’de indirimi koruması, üretimi kamçılayacaktır.”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, tapu harcı, otomobil, mobilya, konut, motosiklet ve ticari araçlarda KDV ve ÖTV indirimlerinde süre uzatımı kararı için, “Süre uzatımı kararında iki önemli mesaj var. Birincisi, seçim sonrası dönemi de kapsayan bu kararla iç talepte oluşabilecek dalgalanmalar bertaraf edildi. İkincisi ise hükümet, ekonominin nabzını hassasiyetle takip ettiğini bir kez daha teyit etti. Manipülatif çevrelere geçit verilmedi.” dedi.

Avdagiç, KDV ve ÖTV indirimlerinin uzatılmasıyla, satışların azalması ihtimali ile oluşacak vergi kaybının da önüne geçildiğini belirterek, “Küresel ticaretin dalgalandığı böylesi bir süreçte ekonominin dinamosu olan iç talep koruma altına alınmıştır. Sürenin uzatılması, küresel dalgalanmaya karşı KDV- ÖTV indirimiyle oluşturulan ‘güvenli liman’ın devam ettirilmesidir” dedi.

Döviz mevduatına bir yıla kadar stopajın yüzde 16'dan 20'ye çıkarılmasının da yerinde bir karar olduğunu belirten Avdagiç, bu uygulamanın da dolarizasyon eğiliminin kontrol altında tutulmasına destek olacağını dile getirdi.

İTO Başkanı Avdagiç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biliyorsunuz kısa bir süre önce de para piyasası fonlarının en az yüzde 50’sinin mevduatta tutulması zorunluluğu gelmişti. Bu tür adımlar, ülkemizdeki finans akımlarının daha dengeli dağılımını sağlıyor. Hükümetimizin piyasayı yakından takip etmesinden ve kritik tedbirler almasından memnuniyet duyuyoruz. Yılın ikinci çeyreğinden itibaren bu düzenlemeler iç talebi artıracak. Seçimleri de geride bırakmış olacak Türkiye, daha canlı ve istikrarlı bir ekonomik aktiviteye ulaşacaktır.”


Bu haber 1,234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,664 µs