En Sıcak Konular

10 büyük ekonomi içinde olmak için dijitalleşme şart

25 Mart 2019 08:34 tsi
10 büyük ekonomi içinde olmak için dijitalleşme şart BUSİAD ile Bursa Uludağ Üniversitesi arasında 2010 yılından beri üniversite-sanayi işbirliği kapsamında devam eden seminerler dizisinin, 2019 bahar döneminin ikincisi “Dijital Dönüşüm: Mühendislik ve teknoloji yönetimi” üzerine gerçekleşti.

“10 büyük ekonomi içinde olmak için dijitalleşme şart”

DÜNYA 

BUSİAD ile Bursa Uludağ Üniversitesi arasında 2010 yılından beri üniversite-sanayi işbirliği kapsamında devam eden seminerler dizisinin, 2019 bahar döneminin ikincisi “Dijital Dönüşüm: Mühendislik ve teknoloji yönetimi” üzerine gerçekleşti.

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde Oyak-Renault Dijital Dönüşüm Sorumlusu Hülya Aras, genç mühendis adaylarını bilgilendirdi. Renault’taki dijital dönüşüm hakkında bilgiler veren Aras, Oyak-Renault olarak, 4 ana hedefleri bulunduğunu, bunlardan birincisinin en küçük mamulden aracın hurdaya ayrılana kadar yüzde yüz izlenebilirliği, ikincisinin sürekli online çalışma gücü, üçüncüsünün gerçek zamanlı data yönetimi ve son olarak proses 4.0 olduğunu söyledi. PWC’nin, 2016 yılında 26 ülkede, 9 bin şirketle yaptığı ankette katılan şirketlerin, yüzde 33’ünün kendilerinin yüksek düzeyde dijitalleştiğini ifade ettiğini belirten Aras, bu şirketlerin 5 yıl içinde yüzde 72’ye çıkacaklarını ifade ettiğini de kaydetti. Aras, global düzeydeki şirketlerde ise bu oranın yüzde 10’da kaldığını ifade etti.

“Data biliminde kendimizi geliştirmeliyiz…”
Gençlere dijital dönüşümün hayatlarımızdaki değişimleri hakkında da bilgiler veren Aras, dijital dönüşümle yeni iş sahaları açılacağını kaydetti. Aras, “Daha önce duymadığımız meslekler ortaya çıkacak. Nitelikli iş gücü artacak. O nedenle Japonya buna batıdaki gibi endüstri 4.0 değil, toplum 5.0 şeklinde ifade ediyor” dedi. Türkiye olarak eğer 2023’te 10 büyük ekonomi içinde yer almayı planlıyor isek bunun için yılda 8.5 büyümemiz gerekli diyen Aras şunları söyledi: “Bunu gerçekleştirmek için nesnelerin interneti, tüm mühendislik fakültelerinde programlama eğitiminin verilmiş olması, hatta ilkokul düzeyinde programlama eğitimine geçilmesi gerekir. 3 boyutlu tasarıma önem verilmeli. Dijital planlama ve izleme ile kestirmeci uygulamalarda yol almalıyız. Bunların dışında data biliminde kendimizi geliştirmeliyiz.”

Gençlerin sorularını da yanıtlayan Aras, staj imkanları hakkında da bilgi verdi.


Bu haber 966 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,209 µs