En Sıcak Konular

Şeker Sigorta’da yeni kas alacak sigortası olacak

17 Nisan 2019 08:12 tsi
Şeker Sigorta’da yeni kas alacak sigortası olacak Şeker Sigorta’da yangın, oto ve ferdi kaza branşlarından sonra yeni büyüme alanı alacak sigortası olacak.

Şeker Sigorta’da yeni kas alacak sigortası olacak

DÜNYA 

Şeker Sigorta’da yangın, oto ve ferdi kaza branşlarından sonra yeni büyüme alanı alacak sigortası olacak.

Şeker Sigorta bu yılın ikinci yarısında alacak sigortasında poliçe kesmeye hazırlamıyor. Şeker Sigorta Genel Müdürü Recep Duray, yılın ikinci yarısında alacak sigortasında KOBİ’lere poliçe kesmeye hazırlandıklarını söyledi. Şeker Sigorta Genel Müdürü Recep Duray, 2019 yılında sektörde büyümenin yüzde 16-20 aralığında olmasını bekliyor. Duray, sigorta sektörü açısından önümüzdeki dönemde en büyük riskin iklim değişiklikleri olduğunu kaydetti. Recep Duray şunları anlattı:

● BÜYÜME YÜZDE 16-20 ARASINDA OLUR: 
Geçen yıl enflasyonun altında performans gösteren sigorta sektörünün bu yıl enflasyona paralel bir büyüme grafiği çizmesini bekliyoruz. Yüzde 16- 20 arasında bir büyüme olacağını düşünüyoruz.

● EN BÜYÜK RİSK: 
Bizim için önümüzdeki dönemde en büyük risk iklim değişiklikleri. Ekonomik parametrelerdeki değişikliklere uyum sağlayabiliyorsunuz. Sel, deprem ve dolu gibi iklim değişikliklerinin getirdiği ani gelişmeler, bizim için sektörün dengelerini aniden değiştirebiliyor. Nitekim tarım sigortaları ve deprem sigortalarında sigortalanma oranının arttığını görüyoruz. Bu riskler giderek artıyor zorunlu sigortalarda başta olmak kaydıyla, sigortalanmamış bir değerin kalmaması gerektiğini düşünüyoruz.

● BANKA İLE UYUMLU ÜRÜNLER: 
2019 yılında KOBİ, tarım ve emekliliklere yönelik bazı ürünleri hayata geçirdik. Bazılarını da 2019 yılında sırayla hayata geçireceğiz. Bankadaki segmentasyona uygun sigorta ürünleri geliştiriyoruz. Bu sene bankada 100 milyon TL prim üretimine ulaşmış oluruz. Banka dışı kanallardan ise 150 milyon TL’lik prim üretimine geliriz. Oto ve oto dışı segmentte çok dengeli bir portföyümüz var.

● İKİNCİ YARIDA ALACAK SİGORTASINA GİRECEK: 
Yılın ikinci yarısında devlet destekli alacak sigortasında prim üretmek istiyoruz. Sektör içinde bizim içinde alacak sigortası önemli olacak. Kamu sigorta şirketlerinden başlayan alacak sigortasında, bizim gibi özel sektör sigorta şirketleri içinde önemli bir büyüme alanı olacak. Alacak sigortası alanında pazarı büyütmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim en büyük ağırlığımız yangın, oto ve ferdi kaza sigortaları tarafında. Alacak sigortası bizim için yeni büyüme alanı olacak. Temmuz-ağustos gibi başlarsak alacak sigortasında yıl sonuna kadar 5 milyon TL prim yazabiliriz. Bankamızın KOBİ segmentindeki müşterilerimize dönük çalışacağız.

● FARKLI ÜRÜNLER ÇIKARTMAYA HAZIRLANIYORUZ: 
Biz bu sene 3-4 ürün daha çıkarırız ama bizim için yıl genelinde yıldız yeni ürünümüz alacak sigortası olur. 2018 yılında ferdi kazada 28.3 milyon TL prim yazdık. Bu yıl sonunda hedefimiz 34 milyon TL’ye ulaşmak. Yangında 22.5 milyon TL’lik üretimi 26 milyon TL’ye taşırız. Otoda ise 142 milyon TL’lik üretimi 175 milyon TL’ye çıkartırız.

● SİBERDE BİLİNÇ ARTMALI: 
Siber risklerde yabancı firmalardan sadece talep alıyoruz. Bu risklere karşı hepimiz uyarıyoruz ama bilinçlendirmenin artması lazım. Kurumsal bazlı talepleri yurtdışından sağlayıp müşterilerimize sunuyoruz. Yönetici sorumluluk sigortalarında da benzer bir seyir var.

Dijitale yatırım yapacak

Şeker Sigorta Genel Müdürü Recep Duray, bu yıl dijitale yatırım yapma kararı aldıklarını belirterek, “Biz 2019 yılında dijitale yatırım kararı aldık ve projede başladı. Projeyi 7 fazda tamamlayacağız. Tüketiciye en çok dokunan ürünlerden başlayarak dijitale alacağız. Tüketici en kolay şekilde 7/24 ürünlere ulaşabilsin istiyoruz. Hasar yönetiminde şeffaf bir şekilde durumunu takip edebilsin istiyoruz. Son çeyrekte ilk ürünleri sunacağız. Etap etap tüm süreçlerimizi dijital platformumuza taşıyor olacağız” dedi.


Bu haber 1,105 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,104 µs