En Sıcak Konular

Trakya'nın ilk ve tek endüstriyel fuarı kapılarını açıyor

18 Eylül 2019 09:02 tsi
Trakya'nın ilk ve tek endüstriyel fuarı kapılarını açıyor Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın iş birliğinde bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek olan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, 25 Eylül’de kapılarını açıyor.

Trakya'nın ilk ve tek endüstriyel fuarı kapılarını açıyor

DÜNYA 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın iş birliğinde bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek olan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, 25 Eylül’de kapılarını açıyor.

Bu yıl TOBB’un yurtiçi takviminde yer almaya hak kazanan fuara, 100’ün üzerinde firmanın katılması bekleniyor. KOBİ’lerin büyük ölçekli firmalar ile iş birliği içerisinde olmalarını ve büyük firmaların da bölgede bulunan yan sanayi sektörlerini tanıyarak bölgesel tedarik zincirinin oluşmasını amaçlayan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, bölgenin ilk ve tek endüstriyel fuarı olma özelliğini taşıyor. İlki 2017 yılında gerçekleştirilen fuarda; makine, alüminyum, elektrik elektronik, plastik, ambalaj sektörlerinde üretim yapan firmalar yer alıyor. 10 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek fuarda bu yıl; BSH, Arçelik, HEMA, İnan Makine, Yılmaz Redüktör/ ELK Motor, Star Hidropar/Ekinplas gibi hem bölgede hem de ülkede katma değer yaratan büyük ölçekli firmalar başta olmak üzere 100’ün üzerinde firma yer alacak.

“İş dünyasına büyük katkı sunuyor”

İlk fuarlarının ardından katılımcı firmalardan aldıkları olumlu geri dönüşler neticesinde bölgede böyle bir organizasyona büyük ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, 2018 yılında Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen fuara 43 firmanın katıldığını ve fuarda 5 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlandığını aktardı. Bölgede üretim yapan büyük ölçekli birçok firmanın, kendisine tedarikçi olabilecek firmalardan haberdar olmadığını belirten Kozuva, “Büyük firmalar ihtiyacı olan ürünü dışarıdan alarak hem vakit hem de maddi kayba uğruyor. Bölgede gerçekleştirilen ilk endüstriyel fuar olma özelliğini taşıyan fuarımız; Çerkezköy, Kapaklı ve Saray başta olmak üzere bölgemizde endüstriyel alanda üretim yapan ya da bu sektöre tedarikçi olan firmaları bir araya getirerek iş dünyasına büyük katkı sunuyor” dedi.

Şahin: Amaç bölgesel bir kültür yaratmak

Çerkezköy’ün sahip olduğu büyük ve küçük birçok sanayi kuruluşu ile Türkiye’nin önemli sanayi lokasyonlarından biri olduğunu bildiren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bölge için çok yeni bir fuar olmasına rağmen iki yıllık kısa sürede iyi performans gösterdiğini söyledi. Fuarda imalat sektörünün yanı sıra imalat sanayi dışında da bu sektörleri besleyen ticaret ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların da yer alacağını kaydeden Şahin, “Fuarın ana amacı bölgesel iş yapma kabiliyetinin geliştirilerek yeni bir bölgesel kültür yaratmak. Bu sebeple bölgenin ihtiyacı olan her ürün ya da hizmet bu fuarın yapı taşıdır. Bölgemizde çok öne çıkan bir kümelenme yok. İmalat ya da hizmet sektöründen bir ürün grubu ihtiyaç anında öne çıkabilir ve kendine yer bulabilir” diye konuştu.

 



Bu haber 1,058 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,327 µs