En Sıcak Konular

Piyasalarda tepki alımları bekleniyor

11 Ekim 2019 09:58 tsi
Piyasalarda tepki alımları bekleniyor Barış Pınarı Operasyonu'na ilişkin gelişmelerin ve cari işlemler dengesinin takip edileceği haftanın son gününe hafta içindeki sert düşüş sonrası özellikle global taraftaki iyimserlik ile tepki alımları bekleniyor.

Piyasalarda tepki alımları bekleniyor

DÜNYA 

Barış Pınarı Operasyonu'na ilişkin gelişmelerin ve cari işlemler dengesinin takip edileceği haftanın son gününe hafta içindeki sert düşüş sonrası özellikle global taraftaki iyimserlik ile tepki alımları bekleniyor.

Jeopolitik gelişmeler ile sert satış baskısı altında kalan yurtiçi piyaslada bugün tepki alımları bekleniyor. Global taraftaki iyimserlik de bu beklentiyi destekliyor.

Dün 5.8990 seviyesine kadar yükselerek haziran ayından bu yana en yüksek seviyeyi gören dolar/TL kurunda bu sabah ilk işlemler 5,83 seviyesinden gerçekleşiyor. 

Ons altın bu sabah 1495 dolar civarında fiyatlanırken 18 aydır devam eden ticaret görüşmelerine ilişkin gelişmeler sebebiyle kar realizasyonu hamleleri gözlemleniyor. Petrol fiyatları ise bugün tekrar 60 doların üzerine tırmandı.

Dün 5,90'ı test eden Dolar/TL'de öğleden sonra yaşanan satışlarla 5,8150 seviyesi görülürken kapanış 5,8367'den gerçekleşmişti.

Dolarda 5,76 ve 5,97 seviyelerine dikkat!

Piyasa uzmanları, kurda 5,7680 ana destek üzerinde kalındığı sürece geri çekilmelerin sınırlı kalabileceğini ve alım iştahının 5,9760 seviyelerinin ise direnç seviyeleri olarak değerlendiriyor. 

Tahvil piyasasında faizler yükselişte

Yurtiçi tahvil piyasasında jeopolitik gelişmelerin etkisiyle 2 yıllık gösterge kağıdın faizi günlük bazda 83 baz puanlık  yükselişle yüzde 14,83 seviyesine ve 5 yıllık gösterge kağıdın faizi ise  günlük bazda 31 baz puanlık yükselişle yüzde 14,91 seviyesine yükseldi.

10  yıllık gösterge kağıdın faizi ise günlük bazda 64 baz puanlık  yükselişle yüzde 14,63 seviyesine yükseldi. 

Piyasaların gündeminde ne var?

Yurt içi piyasalarda, Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı ve bu harekata yönelik tepkiler yakından izleniyor.

Küresel piyasalarda ise Trump-Liu görüşmesine odaklanmış durumda. Tarafların görüşmelerde ilerleme  kaydedebileceğine yönelik ümitler uyandırmasının etkisiyle piyasalarda alıcılı seyir bekleniyor.


Bu haber 1,121 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,079 µs