En Sıcak Konular

‘Yatırım yapmadan ek gelir yaratmak mümkün’

5 Aralık 2019 10:00 tsi
‘Yatırım yapmadan ek gelir yaratmak mümkün’ Yapay zeka kullanarak çağrı merkezlerini optimize eden Afiniti, Türkiye’de kuracağı global operasyon merkezi için 50 mühendis istihdam edecek. Yapı Kredi’nin kullanmaya başladığı sistem şirketlere yatırım yapmadan gelir artırma imkanı sunuyor.

‘Yatırım yapmadan ek gelir yaratmak mümkün’

DÜNYA 

Yapay zeka kullanarak çağrı merkezlerini optimize eden Afiniti, Türkiye’de kuracağı global operasyon merkezi için 50 mühendis istihdam edecek. Yapı Kredi’nin kullanmaya başladığı sistem şirketlere yatırım yapmadan gelir artırma imkanı sunuyor.

Yaklaşık iki sene önce Türkiye ofisini kuran global davranışsal yapay zeka şirketi Afiniti Türkiye’yi operasyon merkezi olarak konumlandırıyor. Merkez için global operasyonlara bakacak 50 Türk mühendis istihdam edecek olan Afiniti’nin Müşteri Finans ve Danışma Kurulu Başkanı Anna Sedgley, Yapı Kredi’yle Türkiye’de aktif hizmete başladıklarını söyledi.

Afiniti, kurucusu Zia Chishti’nin milyar doların üzerinde değere ulaşan üçüncü girişimi. Bugün 900’ü mühendis bin 200 çalışanıyla 20’nin üzerinde ülkede faaliyet gösteren Afiniti, bireyleri davranış temelinde eşleştirmek ve incelikli ve değerli insan etkileşimi kalıplarını tanımlamak için yapay zeka kullanan bir şirket. Dünya çapında 450 bin çağrı merkezi müşteri temsilcisini optimize eden şirketin ilk halka arz değeri 2 milyar dolar. Türkiye ziyaretinde DÜNYA’nın sorularını yanıtlayan Afiniti Müşteri Finans ve Danışma Kurulu Başkanı Anna Sedgley, “Geleneksel olarak bekletilen çağrılar müsait olan ilk çağrı merkezi elemanına yönlendiriliyor. Bu şirketlerin milyonlarca dolar kaybedebildikleri kötü sonuçlanabilecek konuşmalara neden olabiliyor. Doğru davranışsal eşleştirme çok önemli. Afiniti bir anlamda insan kimyası için çalışıyor. Doğru bir insani eşleştirmeyle bir artı bir üç edebiliyor” şeklinde konuştu.

‘Türkiye pazarı heyecan verici’

Afiniti’nin yaptığı işi tekil yapanın fikri mülkiyeti olduğuna dikkat çeken Sedgley “Yüz elliden fazla patenti olan sistemin 200’ün üzerinde de bekleyen patenti var. Bunun arkasındaysa doktoraları ve oldukça gelişmiş matematik ve yapay zeka mühendisliği geçmişi olan bir ekip var. Türkiye’deki mühendislik eğitiminin kaliteli ve İngiltere gibi ülkelere göre daha az maliyetli olması sebebiyle şirket Türkiye’yi uluslararası Operasyon Merkezi olarak konumlandırıyor. Afiniti Türkiye’de 2020’de 50 yapay zeka araştırma elemanı ve mühendis istihdam edecek” dedi.

“DÜNYA’YA yeni yayın döneminde başarılar”

Wall Street Journal’ın da yayımcısı Dow Jones ve SKY gibi medya şirketlerinde CFO rolü üstlenen Anna Sedgley, eylül başında Afiniti’ye Müşteri Finans ve Danışma Kurulu Başkanı olarak katılmakla birlikte gazeteci yetiştiren Dow Jones News Fund’daki yönetim kurulu üyeliğine devam ediyor. Ekonomiyle ilgili haber ve bilgilerin şirketlerin iş kararlarını vermesi için kritik öneme sahip olduğuna dikkat çeken Sedgley “Gelecekte Türkiye ekonomisini yönetecek gençlerin bugünden gazetelerden bu dünyayı öğreniyor olması gerekiyor. Diğer yandan basılı gazetenin dağıtımı da çok pahalı olmaya başladı. Bu sebeplerle ve genç okurlara ulaşmak için dijitalleşmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. DÜNYA’ya yeni yayın döneminde ve dijitalleşme yolculuğunda başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye operasyonunu bankacılık sisteminin dijitalleşmede Batılı birçok ülkeye göre çok daha ileri olması dolayısıyla oldukça heyecan verici bulduğunu söyleyen Sedgley, “Güzel bir ilgi var Türk şirketlerden. Gelirlerinin yüzde 40’ını çağrı merkezinden sağlayan Yapı Kredi’yle çalışmaya başlıyoruz. Özellikle ekonomide zorlukların olduğu, giderlerin kısıldığı böyle bir dönemde Afiniti gibi bir çözümle çalışmak önemli. Şirketler yatırım yapmak zorunda kalmadan detayları işleyerek gelirini artırabilir” dedi. Afiniti sisteminin müşteriye hiçbir maliyeti olmuyor. Çünkü fiyatlama kurulumdan sonra performans başına ödeme şeklinde gerçekleşiyor. Sedgley gerekli tek yatırımın zaman ve karar olduğunu söylüyor.

Danışma kurulunda eski politikacılar ve dev şirket CEO’ları var

Eski İngiltere Başbakanı David Cameron’un başkanlık ettiği, Türkiye’den Credit Suisse’nin eski CEO’su Uğur Bayar’ın da dahil olduğu Afiniti Danışma Kurulu iş ve politika dünyasının oldukça tanınmış isimlerinden oluşuyor. Yılda dört kez toplanarak şirketin iş potansiyelini artırmasına öncülük eden isimlerin bazıları şöyle: BP CEO’su Lord John Browne, Times’ın başkanı Andrew Knight, Eski Fransa Başbakanı Francois Fillon, Sony CEO’su Nobuyuki Idei, Avustralya Eski Dış İşleri Bakanı Julie Bishop, İtalyan diplomat Fabio Corsico, Unicredit CEO’su Federico Ghizzoni, Thomson Reuters CEO’su Tom Glocer ve McKinsey Kıdemli Ortağı Brad Brown.


Bu haber 1,083 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,530 µs