En Sıcak Konular

S&P'den değişiklik beklenmiyor

27 Ocak 2020 16:33 tsi
S&P'den değişiklik beklenmiyor Cuma günü Türkiye ile ilgili değerlendirme yapması beklenen S&P'nin kredi notunda ve görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

S&P'den değişiklik beklenmiyor

DÜNYA 

Cuma günü Türkiye ile ilgili değerlendirme yapması beklenen S&P'nin kredi notunda ve görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un (S&P) 31 Ocak Cuma günü yapmayı planladığı değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunda ve görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Foreks'in 13 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, S&P'nin planlanmış değerlendirmesinde bir değişiklik yapmayarak, Türkiye'nin 'Durağan' olan görünümü ile 'B+' olan notunu sabit tutması bekleniyor.

Ankete katılan 13 ekonomistten 1'i görünümün 'Pozitif' olarak güncelleneceğini, bununla birlikte 'B+' notunun korunacağını öngörürken, 12'si 'Durağan' görünüm ile 'B+' kredi notunun değiştirilmeyeceği tahmininde bulundu.

Ankete Ahlatcı Yatırım, Alternatifbank, Bürümcekçi Araştırma, Deniz Yatırım, Gedik Yatırım, IşıkFX, İş Portföy, NoorCM Menkul, Spinn Danışmanlık, Şeker Yatırım, Şekerbank, Tera Yatırım ve Yatırım Finansman olmak üzere 13 banka/aracı kurum katıldı.

Gedik Yatırım'dan Ekonomist Erol Gürcan, baz senaryolarının S&P'den herhangi bir değişiklik yapılmaması yönününde olduğunu, bununla birlikte not görünümünde 'durağan'dan 'pozitif'e revize yapılmasının çok büyük sürpriz olmayacağını da düşündüklerini kaydetti.

2019 yılında değişiklik olmadı 

Standard and Poor's, 1 Mayıs 2018'de Türkiye'nin 'BB' notunu kredi notunu 'BB-'ye indirerek, 'Negatif' olan görünümünü 'Durağan' olarak değiştirmişti. S&P, en son 17 Ağustos tarihinde Türkiye'nin kredi notunu 'B+'ya düşürmüş, görünümünü ise 'Durağan' olarak korumuştu. 2019 yılındaki iki değerlendirmede de 'B+' kredi notu ile 'Durağan' görünümde değişikliğe gidilmemişti.

S&P'nin 2020 takviminde 31 Ocak Cuma gece yarısından sonra Türkiye ile ilgili değerlendirmesi bulunuyor. Standard and Poors, takvimde yer alan günlerde bir değerlendirme raporu açıklamayabiliyor. S&P'nin raporu açıklanması durumunda, değerlendirmenin Cuma günü gece yarısından sonra, tahminen TSİ 00.10-00.30'da gelmesi bekleniyor.


Bu haber 1,025 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,396 µs