En Sıcak Konular

Piyasalar Uysal'ın açıklamalarını bekliyor

25 Şubat 2020 09:49 tsi
Piyasalar Uysal'ın açıklamalarını bekliyor Koronavirüse ilişkin gelişmeler ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın konuşmasının izleneceği yeni güne dolar/TL 6,12 seviyesinden başladı.

Piyasalar Uysal'ın açıklamalarını bekliyor

DÜNYA 

Koronavirüse ilişkin gelişmeler ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın konuşmasının izleneceği yeni güne dolar/TL 6,12 seviyesinden başladı. Virüsün aşısı bulunduğuna yönelik resmi kaynaklardan doğrulanmayan haberler piyasalarda sınırlı pozitif etkiler yaratıyor. Kur 6.07'ye doğru gevşedi.

Piyasalardaki en önemli gündem maddelerinden biri olan koronavirüsle ilgili haberler fiyatlarda belirleyici olmaya devam ediyor. Koronavirüs satışlarından Asya, Avrupa ve gelişmekte olan ülkeler kadar kadar etkilenmeyen ABD piyasalarında da büyü dün bozuldu. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri yüzde 4'e yakın kayıplar yaşadı ve 2020 yılındaki kazançlarının tamamını tek bir günde sildi.

ABD'de sert satış dalgası yaşanırken; henüz kesinleşmese de koronavirüse aşı bulunduğu iddiaları Asya piyasalarının alıcı seyretmesini sağlıyor. Dün kapalı olan Japonya hariç Güney Kore ve Çin başta olmak üzere Asya piyasalarında bir iyimserlik hakim.

Bu gelişmeler ışığında dolar/TL kuru yeni güne 6,12 liranın hemen üzerinde başladı. Euro/TL ise 6,65 liradan işlem gördü. Dolar ardından 6.07 seviyelerine doğru çekildi.

MB Başkanı Uysal konuşacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Toplantısı'nda konuşacak. Saat 18:30 civarı gerçekleşmesi beklenen konuşmada piyasalar Uysal'ın vereceği mesajları takip edecek. 

Altın fiyatlarında sınırlı düşüş

Herhangi bir resmi kaynaktan doğrulanmayan ve kesinleşmeyen virüsün aşısı bulunduğu iddiaları ve sert yükselişler sonrası gelen kar satışları altın fiyatlarında da bir miktar gevşemesine yol aştı. Dün 1690 doların üzerine çıkan altının ons fiyatı bu sabahki işlemlerde 1640 dolara kadar çekildi. Saat 08:18'de altının onsu 1653 dolardan işlem görüyordu.

Dün 335 lira sınırına dayanan Kapalıçarşı'daki gram altın bu sabah saatlerinde ise 325 liradan satılıyor. 

Haftaya sert düşüşle başlayan petrol fiyatları ise bugün sakin. Sabah saatlerinde brent petrolün varili 56 doların hemen altında.

TLREF ihalesi var

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 yıllık TLREF'e endeksli tahvili yeniden piyasaya sunacak. Bir önceki TLREF ihalesinde ortalama reel faiz yüzde 2,46 olmuştu. Hazine dün 2 yıllık sabit kuponlu ihalede yüzde 11,84 ortalama bileşik faizle 3,26 milyar TL satış yapmıştı.


Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,397 µs