En Sıcak Konular

AVM ve lokantalar hariç tüm mekanlar kapatılıyor

17 Mart 2020 09:40 tsi
AVM ve lokantalar hariç tüm mekanlar kapatılıyor İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında, bu gece yarısından itibaren tiyatro, sinema, lokanta, kahvehane, internet kafe, kapalı çocuk oyun alanları faaliyetlerinin durdurulacağını duyurdu.

AVM ve lokantalar hariç tüm mekanlar kapatılıyor

DÜNYA 

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında, bu gece yarısından itibaren tiyatro, sinema, lokanta, kahvehane, internet kafe, kapalı çocuk oyun alanları faaliyetlerinin durdurulacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı yeni bir genelge yayımlayarak, potansiyel olarak insanların toplu olarak bulunduğu hemen hemen bütün eğlence yerlerinin 16 Mart günü saat 24.00 itibariyle faaliyetleri durduruldu. Taziye evleri ve sivil toplum örgütlerinin eğitimleri, faaliyetleri de aynı saat itibariyle ertelendi. Uygulamanın geçici olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığından 81 il Valiliğine gönderilen “Coronavirüs Tedbirleri” Konulu yeni genelgede “eğlence yerleri” kapsamında sayılabilecek faaliyeti durdurulan işletme türleri şöyle:

Genelge ile bugün saat 24.00 itibariyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri.

Sivil toplum kuruluşlarının genel kurulları
Genelgeyle, sivil toplum kuruluşlarının genel kurulları, eğitimleri, insanların toplanmasını gerektiren her türlü faaliyetleri de durduruldu.

Bunun yanı sıra, cenazelerin ardından geleneksel olarak oluşturulan çadır veya bir evde cenaze yakınlarının başsağlığı dileklerini kabul ettği “taziye evleri” de kurulamayacak.


Bu haber 1,435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,381 µs