En Sıcak Konular

Piyasalarda koronavirüs satışları sürüyor

17 Mart 2020 09:51 tsi
Piyasalarda koronavirüs satışları sürüyor Dünya genelinde koronavirüs kaynaklı sert fiyat hareketleri sürüyor. Panik havasıyla gelen satışlar ABD borsalarında rekor düşüşlere yol açtı. Dolar/TL 6,42'den güne başlarken altın fiyatlarında düşüş sürüyor.

Piyasalarda koronavirüs satışları sürüyor

DÜNYA 

Dünya genelinde koronavirüs kaynaklı sert fiyat hareketleri sürüyor. Panik havasıyla gelen satışlar ABD borsalarında rekor düşüşlere yol açtı. Dolar/TL 6,42'den güne başlarken altın fiyatlarında düşüş sürüyor.

Koronavirüsün küresel piyasalarda oluşturduğu panik havası devam ediyor. Dünyanın her yerinden hisse senetlerinde rekor düşüş haberleri geliyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın "ABD ekonomisi resesyona doğru gidiyor olabilir" ifadeleri sonrası satışlar daha da hızlandı. ABD borsalarında defalarca devre kesicilerin uygulandığı S&P Endeksi, Dow Jones ve Nasdaq hisselerinde kayıplar yüzde 10'ların üzerine çıktı.

ABD vadelileri artıda

ABD borsalarındaki sert düşüşlerin ardından Asya borsalarında da karışık seyir izleniyor. ABD vadelilerinde ise dünkü yüzde 10'ları gören düşüşler sonrası tepki hareketleri gözlemleniyor. ABD vadeliler bu sabah yüzde 4 civarı artıda...

Dolar/TL 6,40'ın üzerinde

Yurt içi piyasalarda tamamen koronavirüs gelişmeleri odağında fiyatlanıyor. Borsa İstanbul dün yüzde 8 kayıpla noktalamıştı. Dolar/TL kuru ise 6,40'ın üzerine çıkarken; saat 09:50 itibarıyla 6,4285'ten el değiştiriyor. Aynı dakikalarda euro/TL 7,1820 seviyelerinde.

Altında düşüş sürüyor, petrolde tepki yükselişi

Sadece hisse senetleri piyasaları değil altın ve petrol başta olmak üzere emtia fiyatlarında da fiyatlar yönünü aşağıya çevirmiş durumda. Spot altının onsu 1465 dolara kadar çekilmiş ve 27 Kasım 2019'dan bu yana en düşük seviyeleri görürken petrol fiyatları 30 doların altını görmüştü. Petrolde yaşanan sert düşüşün ardından bugün dünkü fiyatlara tepki hareketleri yaşanıyor. Tekrar 30 doların üzerine tırmanan brent petrolün varili saat 09:50 itibarıyla 30,65 dolardan işlem görüyor.  

Filipinler'de tüm finansal işlemler durdu

Koronavirüs salgını sonrası ilk kez bir ülkeden tüm piyasaları kapatma kararı geldi. Filipinler hükümeti, ülkedeki tüm finansal piyasaları kapattığını açıkladı. Filipinler dışında açık olan Asya piyasalarında ağırlıklı olarak aşağı yönlü ve karışık bir seyir izleniyor.

Brent petrolün varil fiyatı 29,65 dolar ile Ocak 2016'dan sonraki en düşük fiyatlamaları gördü.

Dow Jones'ta 'Kara Pazartesi'den sonra en kötü kapanış

ABD kapanışında, Dow Jones endeksi yaklaşık 3000 puan değer kaybetti ve yüzde 12,94 azalışla 20.186,48 puana geriledi. Endeks, söz konusu düşüşle 1987'de yaşanan "kara pazartesi"nden bu yana kaydedilen en büyük kaybını yaşadı. S&P 500 endeksi yüzde 11,57 kayıpla 2.397,38 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 12,32 azalışla 6.904,59 puana düştü.

Trump'ın 'resesyon' açıklamaları sonrası düşüşler hızlandı

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeleye ilişkin açıklamalarının ardından haftanın ilk işlem gününü sert düşüşle tamamladı.

Endekslerdeki sert düşüşte, ABD Başkanı Trump'ın Kovid-19 ile mücadele görev gücüyle birlikte düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamalar etkili oldu.

Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının tamamen kontrol altına alınmasının temmuz ya da ağustosu bulabileceğini söyledi. Ayrıca, Trump, ABD ekonomisinin resesyona doğru gidiyor olabileceğini dile getirdi.


Bu haber 1,292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,379 µs