En Sıcak Konular

Maskesiz asla evden dışarı çıkmayın

12 Mayıs 2020 10:39 tsi
Maskesiz asla evden dışarı çıkmayın Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereksiz kalabalık oluşturanlar virüsü kendi elleriyle besliyorlar. Maskesiz asla dışarı adım atmayacağız. 16-17-18-19 Mayıs’ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 9 ilde seyahat kısıtlaması kalktı. Emekli maaşları ile burs ve kre

Maskesiz asla evden dışarı çıkmayın

SABAH

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde 7. kez video konferans yöntemiyle düzenlenen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Anneler Günü'nü kutlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan şunları söyledi:
 Yeni vaka sayımız, ölüm sayımız, yoğun bakımda olan ve solunum cihazına bağlı hasta sayımız giderek azalıyor. İyileşen hasta sayımız, toplam test sayımız katlanarak artıyor. Bu güzel tablo bazı kısıtlamaları azaltarak hayatı normale döndürme yönelik adımları atmaya başlama imkanı verdi. Ancak hayatımızı belirli kurallara riayet ederek devam ettirmek zorunda olduğumuz yeni bir döneme girdik. Vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını kesinlikle 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor. Salgın döneminde en küçük rehavetin nasıl büyük felaketlere yol açabileceğinin örneği var.
 Zaruri bir işi olmadan dışarı çıkanlar, sokakta ulaşım araçlarında açık ve kapalı mekanlarda gereksiz kalabalıklar oluşturanlar kendi elleriyle virüsü besliyorlar. Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız. Fiziki mesafeyi mutlaka koruyacağız. Kalabalık yerlerden uzak duracak, hayatımızı sadeleştireceğiz. Ellerimizi sık sık yıkayacağız. Evimize döndüğümüzde kıyafetlerimiz dahil kapsamlı bir temizlik yapacağız. Eski günlere geri dönmüyor, hayatımızı kolaylaştırmaya çalışıyoruz.

ALINAN YENİ KARARLAR
 16-17-18-19 Mayıs'ta sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır. 18-19 Mayıs'ta bakkal, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi işletmelerin ve online platformların saat 10 ile 16 arasında hem satış hem evlere servis için açık olacak. Yaşlılarımız 17 Mayıs pazar saat 11.00-15.00 arasında, 20 yaş altı da 20 Mayıs çarşamba ve 22 Mayıs cuma günleri iki grup halinde sokağa çıkmayı sürdürecek.
 9 ilimiz için şehirlerarası giriş-çıkış sınırlandırmasını sona erdirdik. Bunlar, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Şanlıurfa, Tekirdağ.

 Noterlerde nöbetçilik uygulamasını kaldırıp normal çalışma düzenine dönülüyor.

450 milyon cerrahi maskeyi vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza ulaştırdık. Maske satışını normalleşme çerçevesinde 1 lira üst sınırla serbest bıraktık. Yıkanabilir bez maske standartları Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız, TSE. TÜBİTAK ve üreticiler ile belirlendi. Üst fiyat tespit edilerek satışına izin verilecek.
 Emekli maaşlarını 15 Mayıs'tan itibaren yatırmaya başlayıp bayrama kadar bitireceğiz. Yükseköğrenim öğrencilerimizin 6 Haziran'daki burs ve kredi ödemelerini 19 Mayıs'ta başlatıp bayrama kadar tamamlayacağız. Mayıs işsizlik sigortası ödemelerini öne çektik.

 2020 için yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu rakam 13 kuruşluk destekleme ile kilogram da 3 lira 40 kuruşa karşılık gelmektedir. Çay hasadı amacıyla bahçelerine gidecek müstahsiller için e-devlet sisteminde özel bir izin talep bölümü açacaktır. 19 Mayıs gecesi sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle bu vatandaşlarımız yola çıkabilecek.

BİZİM HESAPLAŞMA YERİMİZ SANDIKTIR
 Geride bıraktığımız 4 yıla yakın sürede Cumhur ittifakı her türlü fitne, iftira, yalan ve tahrik girişimine rağmen Türkiye'nin ve Türk milletinin bekasına sahip çıkma ilkesinden taviz vermeden dimdik ayakta kalmıştır. MHP'li kardeşlerime ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile Cumhur ittifakına destek veren tüm kesimlere şükranlarımı sunuyorum. Mesele ülke ve millet olduğunda diğer her şey iteferruat olarak gören bir anlayışla Cumhur İttifakı'nı daha da güçlendirmeye kararlıyız.

 Meydanı FETÖ'den PKK'ya, Ermeni ve Rum lobilerinden Körfez kaynaklı husumet odaklarına kadar şer güçlerin hiçbirine bırakmayacağız. Yurtdışındaki finans kuruluşlarını kullanarak ekonomimizi çökerteceklerini, ayaklarımıza prangalar vuracaklarını, bizi köşeye kıstıracaklarını sananları hüsrana uğratmaya devam edeceğiz. Milletimizden destek bulamayanların darbeden dış müdahaleye kadar her türlü faşist yönteme sarılmaları beyhude.

Terörle mücadelesinin başarısız olduğunu, ekonomisinin çöktüğünü, diplomasisin çuvalladığını, salgının tırmandığını görmek için yanıp tutuşanlara o duyguyu yaşatmayacağız. Bizim hesaplaşma usulümüz hukuk, hesaplaşma yerimiz sandıktır. 2023 seçimlerinde milli iradenin arkasından dolanmaya çalışanlar bir kez daha milletimizden hak ettikleri cevabı alacak.
 Akif'in dediği gibi 83 milyon yürek toplu olarak vurduğunda bu gücün önünde duracak hiçbir engel tanımıyoruz. Suriye ve Libya'daki gelişmelerde ülkemizi istedikleri gibi yıpratamayanlar ekonomi silahına başvuruyor.

TOPLANAN BAĞIŞ MİKTARI 2 MİLYAR LİRAYI BULDU
 Kamuya ait huzurevlerinde hayatlarını sürdüren 27 binin üzerindeki yaşlımıza her türlü ihtimamı gösteriyoruz.
 Vefa Sosyal Destek grupları vasıtasıyla 5 milyon yaşlı veya kronik hastalığı olan vatandaşımıza evinde hizmet götürdük. AK Parti, MHP, CHP ve diğer partilerden bin 119 belediye de Vefa Sosyal Destek gruplarına yardımcı olarak dayanışma sergilediler.
 Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasında toplanan bağış tutarı yaklaşık 2 milyar lirayı buldu. Ramazan ayı sonu bitecek kampanyamıza bağışların sürmesini bekliyoruz.

HAVALİMANI METROSUNU 2021 EYLÜL'DE AÇACAĞIZ
 Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metro hattının Kağıthane'ye kadar olan kısmını Nisan 2021'de, Eylül 2021'de de tamamını açmayı planlıyoruz.
 İlk etabını 20 Nisan'da açtığımız Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ikinci etabını Japonya Başbakanı Sayın Abe ile 21 Mayıs'ta hizmete açıyoruz.

 Ülkemizin en büyük enerji ve sulama projelerinden olan Ilısu Barajı'nın 6 tribününden ilkini 19 Mayıs'ta hizmete alacağız.

 



Bu haber 1,574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,664 µs