En Sıcak Konular

Döviz hesapları 5 hafta sonra geriledi

26 Haziran 2020 10:22 tsi
Döviz hesapları 5 hafta sonra geriledi Döviz mevduatlarında 5 haftadır devam eden yükseliş, geçtiğimiz hafta itibarıyla son buldu. Bir önceki hafta 202 milyar 907 milyon dolar ile tarihi seviyelere ulaşan döviz hesapları, geçtiğimiz hafta itibarıyla 201 milyar 638 milyon dolara düştü.

Döviz hesapları 5 hafta sonra geriledi

DÜNYA

Merkez Bankası'nın, 19 Haziran haftasına ilişkin açıkladığı haftalık para ve banka istatistiklerine göre, yurt içi yerleşiklerin döviz hesapları geçtiğimiz hafta 1 milyar 269 milyon dolar geriledi ve 201 milyar 638 milyon dolara indi.

Üst üste 5 haftadır yükselişini sürdüren döviz hesapları geçtiğimiz hafta 202 milyar 907 milyon dolar ile tarihin en yüksek seviyelerine ulaşmıştı.  


Şirketlerden 1 milyar dolarlık satış

Geçtiğimiz hafta döviz hesaplarında yaşanan düşüşte, 1 milyar 41 milyon dolarlık döviz bozduran tüzel hesaplar etkili olurken; bireysel döviz hesaplarındaki çözülme 228 milyon dolar oldu.

Dolar, euro, altın tüm hesaplar geriledi

Döviz türlerine göre incelendiğinde ise; hesaplardan 402 milyon dolarlık, ABD doları çıkışı gerçekleşirken; euro hesapların dolar karşılığındaki gerileme ise 559 milyon dolar olarak açıklandı. Kıymetli maden hesaplarının dolar karşılığı da 328 milyon dolar azaldı. Diğer yabancı para birimi hesaplarda ise 20 milyon dolarlık artış yönlü değişim yaşandı. 

Son verilere göre, vatandaşların hesaplarındaki dolar mevduatların toplamı 112 milyar 876 milyon dolar; euro mevduatların dolar karşılığı ise 60 milyar 841 milyon dolar; kıymetli maden hesaplarının büyüklüğü ise 24 milyar 269 milyon dolar oldu. 

Bankalardaki toplam mevduat 3 trilyonu aştı

Bankalardaki Türk Lirası ve yabancı para cinsinden toplam mevduat tutarı ise bir önceki haftaya göre, 27 milyar lira artış kaydetti ve 3 trilyon 126 milyar liraya yükseldi. Bu rakamın yaklaşık 1 trilyon 502 milyar lirasını TL hesaplar oluştururken yabancı para cinsinden mevduatların TL karşılığı ise 1 trilyon 519 milyar lira oldu.

 



Bu haber 2,252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,820 µs