En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kıdem tazminatı

29 Haziran 2020 12:11 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kıdem tazminatı Kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak en başta gelen görevimizdir. Amacımız işçilerimiz kıdem tazminatı hakkını birilerinin insafına bırakmadan kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kıdem tazminatı

HABERTÜRK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden "Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi"ne canlı bağlantıyla katıldı. 2003 yılında Ergene'de çok ciddi kirlenmenin oluştuğunu belirten Erdoğan, 2.5 milyarlık kaynakla başlatılan Ergene Havzası Eylem Planı ile 395 kilometrelik dere yatağının temizlendiğini ve taşkınların önlendiğini duyurdu. Ekonomiye ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yılın son iki çeyreğinde güçlü büyüme oranlarına ulaşmayı bekliyoruz" dedi. 

Kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak en başta gelen görevimizdir. Amacımız işçilerimiz kıdem tazminatı hakkını birilerinin insafına bırakmadan kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır." ifadelerini kullandı. "İşveren sendikaları, işçi sendikaları gelin bir araya bu konuyu kendi aranızda halledin." diyen Erdoğan, "Aranızda çözmeyip bizi zor durumda mı bırakmak istiyorsunuz? İşçi-işveren çözmeyip kabineye bırakıyorsa art niyet vardır." dedi

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden "Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi"ne canlı bağlantıyla katılıyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Bölgedeki yerel yönetimler maalesef senelerce bu havzanın korunması için yeterince önem göstermedi. Ergene'nin su kalitesi bozuldu. 2003 yılında kirlenme ciddi boyutlara ulaştı. Biz bu kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık. Yaklaşık 2.5 milyarlık bir kaynakla planı hayata geçirdi. Plan kapsamında 395 km'lik dere yatağı temizlendi. Taşkınlar için önlemler alındı.

- 1 milyon 238 bin dekar alanı sulayacak, 25 sulama projesinden 24'ü hizmete girdi. Bugün tamamladığımız tünelde yerli ve milli tünel açma makinemiz Lale var. Bu makineleri üretebilen 8 ülkeden birisi Türkiye'dir. Bu makina elimizde olsaydı Bolu Dağı Tüneli'ni çok daha kısa sürede bitirebilirdik.

- Ergene 1 ve Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesisleri de önümüzdeki ağustos ayında faaliyete başlayacak. Projenin (Ergene) diğer tünelinin de tamamlanmasıyla Avrupa'nın en büyük çevre projelerinden birini hayata geçireceğiz. 1300'den fazla fabrika projeye dahil olacak.

- Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisini de inşallah bu sene içinde tamamlayacağız. Yaptığımız bu yatırımlarla Ergene Nehrinin su kalitesini önemli ölçüde iyileştirecek ve suyun temiz akmasını sağlayacağız. Ergene hayata dönecek


"SON 2 ÇEYREKTE GÜÇLÜ BÜYÜME BEKLİYORUZ"

- Salgın sürecindeki kayıplarımızı kısa sürede telafi edebileceğimize inanıyorum. Tüm öncü göstergeler ülkemizin çok ciddi sıçramanın eşiğinde olduğunu işaret ediyor. Hedeflerimize doğru yürümekte kararlıyız.

- Salgın sonrası yeniden şekilleneceği anlaşılan siyasi ve ekonomik düzende Türkiye'nin önü açık görünüyor. Salgına rağmen ilk 5 ayda 520 yeni fabrika açıldı. Gıdadan kimyaya, mobilyadan makine imalatına varıncaya dek özel sektörümüz 8 milyar liralık yatırım yaptı. Özel sektörün yatırımlarını desteklemek üzere 67 milyar liralık yatırım teşvik belgesi düzenledik. Yatırımlar hayata geçince 110 bin vatandaşımıza istihdam şansı doğacaktır.


"KIDEM TAZMİNATI HAKKINI BİRİLERİNİ İNSAFINA BIRAKMAYACAĞIZ"

- Haziran ayının ilk 3 haftalık ihracat verileri mayıs ayına göre yüzde 25 daha fazladır. Dış piyasalardaki toparlanma inşallah bize sipariş ve talep artışı olarak dönecektir. Yılın son iki çeyreğinde güçlü büyüme oranlarına ulaşmayı bekliyoruz.

- Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak en başta gelen görevimizdir. Amacımız işçilerimiz kıdem tazminatı hakkını birilerinin insafına bırakmadan kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır.

- 'İşveren sendikaları, işçi sendikaları gelin bir araya bu konuyu kendi aranızda halledin.' diyoruz. Aranızda çözmeyip bizi zor durumda mı bırakmak istiyorsunuz? İşçi-işveren çözmeyip kabineye bırakıyorsa art niyet vardır.



Bu haber 1,682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,654 µs