En Sıcak Konular

Euro 9 liranın altına geriledi

13 Kasım 2020 11:30 tsi
Euro 9 liranın altına geriledi Ekonomi yönetiminde yapılan değişikliklerin damga vurduğu haftanın son gününde döviz kurlarındaki düşüş devam ediyor. Günün verileri ise sanayi üretimi ve TCMB Beklenti Anketi olacak.

Euro 9 liranın altına geriledi

DÜNYA

 Yoğun bir haftayı geride bırakmaya hazırlanan yurt içi piyasalar 19 Kasım'daki PPK toplantısına odaklanmış durumda. Bugünün gündeminde ise ekim ayı sanayi üretimi verisi ve TCMB Beklenti Anketi yer alıyor. 

Euro, 9 liranın altına geriledi 

Haftaya 8,50'nin üzerinde başlayan dolar/TL kuru, 7,65'in altını gördü. 7,6135 ile son 1 buçuk ayın dibini gören dolar/TL, saat 09:25 itibarıyla 7,6235'ten el değiştiriyor. 9 liranın altına gerileyen euro/TL, gün içi en düşük seviye olarak 8,9891'i gördü. 1 Ekim'den bu yana en düşük seviyeyi gören euro/TL saat 09:25'te 9,0135'ten işlem görüyor.

TCMB Beklenti Anketi açıklanacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının(TCMB) gelecek hafta yapacağı toplantıya kilitlenen yurt içi piyasalarda, bugün sanayi üretimi ve Merkez Bankası Beklenti Anketi takip edilecek. Gelecek hafta yapılacak TCMB toplantısı için Foreks anketinde analistlerin tahmini 475 baz puan artış yönünde oluştu. Faiz kararı 19 Kasım Perşembe günü açıklanacak.

Sanayi Üretiminde artışın sürmesi bekleniyor

Günün en önemli verisi sanayi üretimi olacak. Piyasalarda eylül ayı için takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık medyan tahmini yüzde 7,5, arındırılmamış sanayi üretimi medyan tahmini ise yüzde 10,9 artış yönünde oluştu. Önceki ay arındırılmış verilerle yüzde 10,6, arındırılmamış verilerle yüzde 15,9 artış yaşanmıştı. Bugün ayrıca ciro endeksleri ve perakende satış verileri de gelecek. 3 Veri de saat 10.00'da TÜİK tarafından açıklanacak.

Yıl sonu enflasyon tahmini geçen ay 11,76 olarak açıklanmıştı 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Kasım ayı Beklenti Anketi sonuçlarını açıklayacak.
Bir önceki beklenti anketinde enflasyon tahmini yıl sonu için yüzde 11,76, 12 ay sonrası için yüzde 10,53 ve 24 ay sonrası için yüzde 9,05 şeklinde oluşmuştu. TCMB'nin yıl sonu için enflasyon tahmini yüzde 12,4, gelecek yıl sonu tahmini yüzde 9,4 seviyesinde bulunuyor. TÜİK enflasyonu en son yıllık yüzde 11,89 olarak açıklamıştı.



Bu haber 1,810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,353 µs