En Sıcak Konular

Sezgin Özcan
Sözcü Gazetesi

Sezgin Özcan
12 Haziran 2016

Kıdem tazminatına hak kazanamamışsınız



Kıdem tazminatına hak kazanamamışsınız

Sözcü

Özel bir bankada 2000 yılında işe başladım ve ilk sigortalılık sürem de bu işle başlamıştır. 31 Mayıs 2016’da istifa ettim. Kıdem tazminatımı 25 yılım dolmadan alamayacağım söylendi. Bu nedenle istifamda böyle bir talebim olmadı. Kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi çalışmalarını gazetelerden okuyoruz. 4857 sayılı İş Kanununa göre kıdem tazminatınız ödenmediyse 10 yıl talep etme hakkınız olduğu belirtiliyor. Kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi kesinleşince benim de bundan faydalanmam söz konusu olacak mıdır? Ve şu anda bununla ilgili yapmam gereken bir şey var mıdır? Şeyda Özer

Kendi isteğiyle işten ayrılma halinde kıdem tazminatına hak kazandıran sebeplerden biri, emeklilik için gereken yaş dışındaki şartları sağlamış olmak. Sigorta başlangıcınız 8 Eylül 1999 tarihinden sonra olduğundan, emeklilik için 7000 prim günü ve 58 yaş veya 25 yıl sigortalılık süresi, 4500 prim günü ve 58 yaş şartlarını sağlamış olmanız gerekiyor.

Buna göre, kıdem tazminatına hak kazanabilmeniz için gereken yaş dışındaki şartlarınız 7000 prim günü veya 4500 prim günü ile 25 yıllık sigortalılık süresidir. Prim gününüz 7000 günden az, 4500 günden fazla olmakla birlikte sigortalılık süreniz de 25 yıldan az. Dolayısıyla işten ayrıldığınız tarih itibariyle emekliliğiniz için gereken yaş dışındaki şartları sağlayamamış durumdasınız. Böyle olunca da kıdem tazminatına hak kazanamıyorsunuz.

10 yıllık talep süresi, hak kazanılmış olmasına rağmen ödenmeyen kıdem tazminatı ile ilgili. Hak kazandığınız bir kıdem tazminatı olmadığından 10 yıllık talep süresi sizi ilgilendirmiyor. Diğer yandan kıdem tazminatı fona dönüştürüldüğünde de söz konusu çalışma dönemi için kıdem tazminatı talep hakkınız olmaz.

 

İş kazası sonucu vefat eden sigortalının yakınlarına sağlanan haklar 

Sözcü 365 gün aldığımız ve tek okuduğumuz gazete. Sizin yazılarınızı da hep okurum. Hatta ne kadar sorunlu konular var, işiniz çok zor diye düşünürdüm. Bir gün gelecek hem de çok acı bir olay hakkında sizin engin bilgilerinizi rica edeceğim hiç aklıma gelmezdi. Herkes bir şey söylüyor kafamız çok karışıyor. Zaten acımız büyük, ancak tek ve doğru şeyi sizden öğrenebiliriz. Allah sizden razı olsun.

Kardeşimin oğlu, 27 yaşında ve bekâr, 15 gün önce işyerinde elektrik çarpması sonucu vefat etti. Kardeşim özel sektörden emekli, eşi ev hanımı, evli bir kızı var. Yeğenimin 10 yıllık sigortalılık süresi var. 1910 sigorta gün sayısı var. Kıdem tazminatı, anne ve babaya maaş bağlanması ve diğer hakları nelerdir? Ahmet Ersin

Öncelikle başınız sağ olsun. Yeğeninizin son çalıştığı işyerindeki çalışma süresi bir yıldan fazla ise çalıştığı süre için hesaplanacak kıdem tazminatının mirasçılarına ödenmesi gerekir.

SGK tarafından da 489 TL cenaze ödeneği verilir. Bunun için dilekçe ve ölüm tarihini belirten ilgili makamlarca düzenlenmiş ölüm tutanağı, defin ruhsatı gibi bir belge ile SGK il müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezine başvurmak gerekiyor.

Kardeşinizin emekli aylığı olduğundan kendisine yeğeninizden gelir ve aylık bağlanmaz. SGK’ya yapacağı başvuru üzerine, SGK denetmenlerince yapılacak gelir tespitinde, her türlü kazanç ve irattan elde etmiş olduğu gelirinin asgari ücretin net tutarından (1.177,46 TL’den) az olduğu tespit edilirse, eşine (yengenize) hem iş kazası sonucu vefat dolayısıyla ölüm geliri, hem de ölüm aylığı bağlanır.

 

Vefatım halinde kız kardeşlerim maaşımdan pay alabilir mi?

4/a (SSK) emeklisiyim. Anne ve baba vefat etmiştir. Emekli Sandığından emekli ve evli 2 kız kardeşim var. Tek çocuğum oğlum, 20 yaşında henüz lise mezunu. Vefatım durumunda oğluma maaş bağlanır mı, bağlanırsa maaşımın yüzde kaçını alır? Maaş alabilmesi için 25 yaşını bitireceği tarihe kadar üniversite tahsilinin devamı gerekiyor mu? Üniversite daha önce bitince maaş hemen kesilir mi yoksa 25 yaşı dolana kadar devam eder mi? Tahsiline ara vermesi halinde maaşı kesilir mi, tekrar başlarsa maaşı yeniden bağlanır mı? 4/c emeklisi olan kız kardeşlerim de maaşımdan pay alabilirler mi? Emre Ünsal

Allah gecinden versin vefatınız halinde, yüksek öğrenime devam ediyor olması koşuluyla oğlunuza yetim aylığı bağlanır. Annesiyle birlikte hak sahibi olması halinde emekli aylığınızın yüzde 25’i, tek başına hak sahibi olması halinde yüzde 50’si bağlanır.

25 yaşı dolana kadar yetim aylığı alabilmesi için üniversite öğreniminin devam ediyor olması gerekiyor. 25 yaşını doldurmadan önce mezun olduğunda aylığı kesilir. Öğrenime ara verirse aylığı kesilir, tekrar başladığında aylığı yeniden bağlanır. Kız kardeşlerinize hiçbir şekilde sizden aylık bağlanmaz.  

 

Kesilen aylık, Bağ-Kur’dan bağlanan olmalı

62 yaşında bekâr bir kadınım. 1990 yılında babam vefat etti, Bağ-Kur’dan maaş almaya başladım. 2012 yılında da annem vefat etti. Bunun üzerine Emekli Sandığı’ndan da maaş bağlandı. 2015 yılında, aldığım toplam maaşlar brüt asgari ücreti geçtiği için Emekli Sandığı bana yapılan ödemeyi kesti. Müracaat ettiğimde ise benden, varsa üzerime tapu ve 2012-2015 arasındaki banka hareketlerimi istediler. Bu durumda ben ne yapmalıyım? Yasemin Şenonur

Bağ-Kur’lu babanızdan yetim aylığı alıyor olmanız, Emekli Sandığı emeklisi olan annenizden yetim aylığı almanıza engel değil. Dolayısıyla kesilen aylık, Emekli Sandığından bağlanan aylık olmamalı. Ancak 01.10.1972 ila 03.10.2000 tarihleri arasında vefat eden Bağ-Kur sigortalısının kız çocuğuna aylık bağlanması için geçimini sağlayacak başka bir gelirinin olmaması şartı aranıyor. Geçimini sağlayacak gelir ölçüsü de aylık brüt asgari ücret tutarı. 

Buna göre, 1990 yılında vefat eden babanızdan bağlanan aylığın, annenizden aylık bağlandıktan sonra da devam edebilmesi için aylık gelirinizin brüt asgari ücret tutarından az olması gerekiyor. Babanızdan aylık alma hakkınızın devam edip etmediğinin tespiti için istenen bilgileri vermelisiniz.



Bu yazı 1,922 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 27 Mayıs 2022 Emlak vergisi muafiyetinde brüt alan hesabı
    • 19 Nisan 2022 Primlerimi geri alabilir miyim?
    • 4 Mart 2022 Vergi kaydına bağlı geriye dönük Bağ-Kur tescili
    • 6 Kasım 2021 Emekliliğe yılbaşından önce mi sonra mı başvurmak avantajlı?
    • 26 Ekim 2021 Geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve ihya yapılabilir mi?
    • 3 Mayıs 2021 Emeklilik sonrası çalışma, emekli aylığına katkı sağlar mı?
    • 17 Mart 2021 İsviçreden isteğe bağlı prim ödenebilir mi?
    • 14 Mart 2021 Staj sigortası doğum borçlanmasında başlangıç sayılır
    • 23 Şubat 2021 Banka çalışanı kıdem tazminatı alarak işten ayrılabilir mi?
    • 12 Şubat 2021 Kısa çalışma emeklilik tarihini öteler mi?
    • 15 Aralık 2020 Bağ-Kur prim borçları sildirilebiliyor mu?
    • 21 Ağustos 2020 Yaş beklerken baba üzerinden sağlık yardımı alınabilir mi?
    • 11 Ağustos 2020 Yurtdışı borçlanması emeklilik statüsünü etkiler mi?
    • 5 Ağustos 2020 Şirket ortağı SSK statüsünden emekli olabilir mi?
    • 10 Temmuz 2020 Kısa çalışma ödeneğiniz temmuz ayında da devam eder
    • 5 Temmuz 2020 Kısa çalışma kimler için uzadı?
    • 30 Haziran 2020 Eksik prim yatırılması fesih sebebi sayılır mı?
    • 26 Haziran 2020 Ücretsiz izin emekli çalışana fesih hakkı verir mi?
    • 23 Haziran 2020 Çalışan, esnek çalışmayla haklarını kaybedecek
    • 16 Haziran 2020 Kıdem tazminatında kazanılmış haklar




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,158 µs