En Sıcak Konular

Resul Kurt



Resul Kurt
23 Aralık 2017

Taşeron işçisine ikramiye geliyor



Dr.Resul KURT

İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK

info@resulkurt.com

 

                                         Taşeron işçisine ikramiye geliyor

 

Star

 

Bir süredir kamudaki taşeron işçilerinin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar yapılıyordu.Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlayan tamamlandı ve 696 sayılı OHAL Kararnamesiyle de hem 4/C’li işçiler hem de taşeron işçilerinin sorunu çözülmüş oldu. Burada dört aşamalı bir plan uygulanacak.

İlk aşamada merkezi yönetim kapsamındaki genel bütçe ile hizmet alımları yapılan 450 bin taşerondaki işçiler şart olmadan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4D şeklindeki kadrolu işçi statüsüne geçirilecektir. İkinci aşamada belediye ve il özel idaresinde çalışan 400 bin taşeron işçiler, çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edileceklerdir. Üçüncü aşamada 23 bin geçici mevsimlik işçiler kadroya geçirilmesi planlanmaktadır. Geçici mevsimlik işçiler en fazla 5 ay 29 gün çalışıyorlardı, 4 ay daha çalışma süresi eklenecek ve 9 ay 29 güne kadar çıkarılacaktır. Dördüncü aşamada 4C kapsamında çalışan toplam 24 bin kişinin 4B’de istihdam edebilmeleri sağlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da, merkezi yönetim kapsamındaki genel bütçe ile hizmet alımları yapılan 450 bin kişinin herhangi bir şart aranmadan sürekli işçi kadrosuna geçeceğini açıkladı. Bu 450 bin yaş kriteri olmadan, eleme anlamı taşıyacak hiçbir düzenleme yapılmadan kadroya geçirilecek. Mevcutta 140 bin işçi çalışıyor. 450 bin işçiyi direkt sürekli işçi kadrolarına alınmış olacak.

Belediyelerde çalışan hizmet alım ihalesi kapsamında belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi kadrolarına alınacaklar. Hizmet alımlarının tamamını, park bahçe ve temizlik ile ilgili ihaleler belediyelerden kaldırılacak ve kadroya alınmış olacaklar. Yine belediye iktisadi teşekkülleri içerisindeki yüzde 50’den fazla ortak olduğu düzenlemelerde taşeron çalışmayı kaldırılacak.

Doğum izni, askerlik, sözleşmesi askıda olanlar ya da sağlık raporuyla belirli süre çalışma alanından uzak kalmış olanlar da başvurularını yaptıklarında kadroya alınacaklar.

Mevcut çalışma şartları ve ücretleriyle aynı işyerinde kadrolu olarak çalışacaklar. Üstelik 52 günlük ilave tediye ödemesiyle birlikte maaşlarında da artış olacak. Buna göre, yıllık brüt olarak 4.621 TL yılda 4 eşit parça ile ödenecek. Asgari ücret artışıyla birlikte bu tutar da artacak.

Kıdemleriyle birlikte geçişleri gerçekleştirilecek.

En fazla sorulan sorulardan birisi de özel sektörün bu kapsamda olup olmayacağı. Hemen belirtelim ki, taşeron işçinin kadroya alınması sadece kamu sektörü için geçerli olup, özel sektördeki taşeron işçileri bu düzenleme kapsamında olmayacak.

***

 
4/C’lilere kadro
4/C’liler, Bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet kapsamında Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir. 657 sayılı Kanunun 4/C Bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın görüşleri üzerine Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılanlar da 4/B Sözleşmeli personel kapsamında istihdam edilebilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/12/2017 tarihi itibariyle adam/ay esasına göre kısmi süreli çalıştırılmakta olanlar ile saat ücreti karşılığı çalışmakta olanlar hariç olmak üzere 4/C kapsamında tahsis edilmiş geçici personel pozisyonlarında çalışmakta olanlar, pozisyonlarının tahsis edildiği teşkilat ve birimd, halen yürütmekte oldukları hizmetleri aynı şekilde yerine getirmeye devam etmek üzere, 4/B kapsamında ihdas edilecek sözleşmeli personel pozisyonlarına bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 90 gün içinde kurumlarınca geçirilecekler.

***

 
Sınav nasıl olacak?
Sözleşmeli personel seçiminde uygulanacak sınav ile istisnaları, bunlara ödenebilecek ücretlerin üst sınırları ile verilecek iş sonu tazminatı miktarı, kullandırılacak izinler,  pozisyon unvan ve nitelikleri, sözleşme fesih halleri, pozisyonların iptali, istihdamına dair hususlar ile sözleşme esas ve usulleri Devlet Personel Başkanlığının görüşü ve Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenecek. Mevzuat gereği bir sınav yapılması gerekiyor. Yoksa bazı basın organlarında belirtildiği gibi, eleme amaçlı olmayacak ve yaptıkları işle ilgili basit bir sınav olacak.


Bu yazı 1,534 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 26 Mart 2024 İşçiye Ramazan yardımı
    • 22 Mart 2024 Boşta geçen sürenin kıdem tazminatına etkisi
    • 19 Mart 2024 Kimler Gelir Vergisi Beyannamesi verecek?
    • 15 Mart 2024 Performans düşüklüğünde feshin son çare olması
    • 15 Mart 2024 Taşeron ilişkisinde muvazaa
    • 12 Mart 2024 Kaçak yabancı işçinin cezası var
    • 8 Mart 2024 Çalışanlar süt iznini toplu kullanabilir mi?
    • 8 Mart 2024 "Ulusal Staj Programı"
    • 5 Mart 2024 Sağlıkta neler değişti?
    • 1 Mart 2024 "Çalışma Belgesi Düzenleme Yükümlülüğü"
    • 1 Mart 2024 Çocuk ve genç işçileri koruyucu düzenlemeler
    • 27 Şubat 2024 Maaş bordroları dijital ortamda düzenlenebilir mi?
    • 23 Şubat 2024 "İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Şartları"
    • 23 Şubat 2024 "İş ekipmanlarının periyodik kontrollerinde yeni dönem"
    • 20 Şubat 2024 İş güvencesinden yararlanma şartları
    • 16 Şubat 2024 Madenlerde iş güvenliği
    • 16 Şubat 2024 Şubat ayı SGK prim gün sayısı bildiriminde dikkat edilmesi gerekenler
    • 13 Şubat 2024 Yabancı ev çalışanlarına çalışma izni almak şart!
    • 9 Şubat 2024 İşçiler resmi tatil günlerinde çalışmak zorunda mı?
    • 6 Şubat 2024 Aile ve Gençlik Fonu başlıyor




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,009 µs