En Sıcak Konular

Resul Kurt



Resul Kurt
17 Nisan 2006

Yoksullukla Mücadele ve Deniz Feneri



Yoksullukla Mücadele ve Deniz Feneri

            Temel ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılayamayan ve yardıma muhtaç kimselere yoksul denmektedir. Yoksulluktan daha tehlikeli olan ise, toplumun onları yoksulluklarıyla baş başa bırakmasıdır.

            Yoksullukla mücadele etmek ve muhtaç insanlara bağışçıların yardımlarını ulaştırmak için büyük bir fedakarlık ile çalışan saygın sivil toplum kuruluşlarımızdan Deniz Feneri Derneği, sayın Zekeriya Karaman’ın teşvikleriyle 02.07.1998 tarihinde kuruldu ve kısa zamanda sadece Türkiye’de değil, Dünya’nın bir çok ülkesinde büyük bir kabul gördü.

Deniz Feneri Derneği, cumartesi günü olağan mali genel kurulunu yaparak. çalışmalarını ve hizmetlerini genel kurul üyeleriyle paylaştı. Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz, Genel Başkan Yardımcısı Harun Kapıyoldaş, Genel Sekreter İbrahim Altan, İstanbul Şube Başkanı Osman Acun, Ankara Şube Başkanı Mevlüt Koca ve İzmir Şube Başkanı Hamit Kunt’un fedakar, özverili ve samimi çabalarıyla ortaya çıkan tablodan çok etkilendiğimi belirtmek istiyorum.

            Dernek, artık tam anlamıyla profesyonel yönetim sistemiyle çalışan, teknoloji ve insan faktörünü çok iyi kullanan, sistemli ve kurumsal bir yardım kurumu olarak çalışıyor. Derneğin, sadece yoksullara yardım dağıtmakla yetinmediğini, yoksullukla ilgili bilimsel çalışmaları yürütmek üzere Türkiye’nin ilk yoksulluk araştırma merkezini (DEYAM) kurduğunu ve burada Dünya’daki yoksullukla ilgili tüm kaynakların toplanarak araştırmacıların hizmetine sunulduğunu, İstanbul ve Ankara’da bulunan ve diğer illerden gelip de hastanedeki yakınlarına refakat eden hasta refakatçilerinin yemek, giyim, temizlik ve barınma ihtiyaçları için misafirhane kurulduğunu, İstanbul ve İzmir’de birer adet giyim mağazası ile yoksulların giyim ihtiyaçlarının karşılandığı, bir çok ulusal ve uluslar arası toplantıda aktif olarak görev yaptığını, Birleşmiş Milletler, İLO (Uluslar arası Çalışma Örgütü), WHO (Dünya Sağlık Örgütü), ulusal ve uluslararası NGO’lar ile ortak yardım, meslek eğitimi vb. hizmetlerin verildiğini öğrenmekten büyük bir mutluluk duydum.

Yardım Çalışmaları

Deniz Feneri, acil ve olağan üstü durumlarda (Türkiye’de 1999 Depremi, Pakistan Depremi, İran Depremi ve Endonezya’da Tsunami ve Deprem gibi) yapılan bir çok yardımın yanı sıra, çeşitli yardım projeleriyle de faaliyetini sürdürmektedir. “81 İl 40.000 Aile”, “Gülen Yüzler”, “Su Medeniyettir”, “Güzel Evim”, “Gelemeyene Gidiyoruz” gibi projelerle yoksullara yardım çalışmaları yapılmaktadır.

Deniz Feneri Derneği’ne, 2005 yılında toplam 80.609 yardım talebi gelmiş. Bu ailelere gıda, giyim, nakit yardımı, eğitim, sağlık (muayene, tedavi, tahlil, tetkik, ultrason, MR, ameliyat, protez, işitme cihazı, sünnet…vs), ev eşyası, yakacak, meslek edindirme ve beceri kazandırma kursları, barınma ve temizlik malzemesi alanlarında yardımlar yapılmış, fakir ve başarılı öğrencilere burs-yardım vs. verilerek öğrenimlerini sürdürmeleri sağlanmıştır. Burada bir noktaya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum, sadece yardım yapılmamakta, ayrıca yoksullara meslek ve iş kurulmasına yönelik çalışmalarda yapılmaktadır. Yani, sadece balık verilmemekte, balık tutması öğretilmektedir. Her ay yaklaşık 25.000  aileye çeşitli yardımlar ulaştırılmaktadır. Bazı ailelere her ay, bazılarına ise bir defaya özgü yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımların verilmesinde bir tek kriter bulunmaktadır, “yoksul ve muhtaç” olmak.

Meslek Edindirme ve Hayata Tutundurma Çalışmaları

“Altın Bilezik, “Bir hayat Kurtar”, “Sosyal Destek” çalışmaları ile eğitim, danışmanlık, meslek edindirme gibi alanlarda destek olunmaktadır.

Sağlık Projeleri

“Evde Sağlık Hizmeti”, “Minik Gözlere Sağlık”, “Kansızlık Taramaları” yapılmakta ve “İlaç” yardımları sağlanmaktadır.

Eğitim Projeleri

Eğitim döneminde kırtasiye, kitap, defter vb. ihtiyaçlar karşılanan “Mavi Kelebek” projesi ve 23 Nisan’da yarınlarımızın güvencesi çocuklara yönelik düzenlenen “1001 Çocuk 1001 Dilek” projeleri ile eğitime destek verilmektedir.

Deniz Feneri Derneği’nin faaliyetleri ile ilgili olarak www.denizfeneri.org.tr web adresinden, +90-212-4146060 numaralı telefondan  ayrıntılı bilgi alınabilir. 



Bu yazı 641 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 19 Nisan 2024 Belediye başkanlarının sosyal güvenliği nasıl olacak?
    • 19 Nisan 2024 Belirli süreli iş sözleşmesinin kurulma esasları
    • 16 Nisan 2024 ''Kötüniyetli işveren tazminat öder''
    • 12 Nisan 2024 İşçilerin mazeret izinleri
    • 9 Nisan 2024 Bayramda çalışana ilave ödeme var!
    • 5 Nisan 2024 Telafi çalışması
    • 5 Nisan 2024 İşçi sağlık nedeniyle iş sözleşmesini feshedebilir mi?
    • 2 Nisan 2024 Part-Time Çalışanlar Mesai Yapabilir mi?
    • 29 Mart 2024 Mazeretsiz devamsızlıkta İş Sözleşmesinin feshi
    • 29 Mart 2024 İbranamede süreye dikkat!
    • 26 Mart 2024 İşçiye Ramazan yardımı
    • 22 Mart 2024 Boşta geçen sürenin kıdem tazminatına etkisi
    • 19 Mart 2024 Kimler Gelir Vergisi Beyannamesi verecek?
    • 15 Mart 2024 Performans düşüklüğünde feshin son çare olması
    • 15 Mart 2024 Taşeron ilişkisinde muvazaa
    • 12 Mart 2024 Kaçak yabancı işçinin cezası var
    • 8 Mart 2024 Çalışanlar süt iznini toplu kullanabilir mi?
    • 8 Mart 2024 "Ulusal Staj Programı"
    • 5 Mart 2024 Sağlıkta neler değişti?
    • 1 Mart 2024 "Çalışma Belgesi Düzenleme Yükümlülüğü"




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,725 µs