En Sıcak Konular

Resul Kurt



Resul Kurt
27 Mart 2020

İşçi Çıkarma ?Destek Al



İşçi Çıkarma “Destek Al”
Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüsü bir yandan insan sağlığını olumsuz etkilerken, öbür yandan da tüm global ekonomiyi kıskaca almış durumda. Koronavirüsü salgınından bir çok sektör doğrudan veya dolaylı olarak etkilendi. Devletimiz bu zor günleri atlatıp işletmeleri ayakta tutabilmek için her fedakarlığı yapıyor.
Bu anlamda Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile salgından doğrudan etkilenen bir çok sektör için destek paketleri açıklandı. Bu destek paketleri ile bir yandan işçinin işe devamlılığı sağlanırken, öte yandan işletmelerin faaliyetlerine devam edebilmesi amaçlandı. Öte yandan vatandaşların Koronavirüsü salgını kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanması için de tüm imkanlarını kullanıyor.
Bu kapsamda AVM’ler, perakende ticaret, metal sanayii, otomotiv imalatı ve ticareti ile otomotiv sanayii için parça ve aksesuar imalatı, depolama, lojistik ve ulaşım, sinema ve tiyatro, otel, tur operatörleri ve seyahat acenteleri gibi konaklama faaliyetleri, yiyecek ve içecek hizmetleri, tekstil ve konfeksiyon, sağlık hizmetleri, mobilya imalatı gibi sektörlerde faaliyette bulunan mükelleflerle İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında faaliyetleri geçici süre ile durdurulan sektörlerde faaliyet gösteren mükellefler mücbir sebep halinde olduğu kabul edildi.
Bu mükelleflerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında vermeleri gereken muhtasar ve katma değer vergisi beyannamelerinin verilme süresi 27 Temmuz 2020 günü sonuna kadar uzatıldı. Söz konusu beyannamelere istinaden tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri ise altışar ay uzatılarak ödemelerin Ekim, Kasım ve Aralık aylarının son haftası içerisinde yapılabilmesi sağlandı.

İŞE DEVAM KREDİSİ
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak reel sektörün finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım, ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ tedbirleri doğrultusunda “işe devam kredisi” ile işletmelere can suyu verilmesini sağladı. İşçi çıkarmamak şartıyla yüzde 7,5 faizle 100 milyon liraya kadar indirimli kredi kullandırılacak. Böylece işyerleri hem işçi maaşlarını hem de işletmenin giderlerini ödeyebilecek.

İŞÇİ ÇIKARMA KISA ÇALIŞMAYA BAŞVUR
Bu zor günlerde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Martta açıklanan kısa çalışmadan yararlanmayı kolaylaştıran düzenleme yürürlüğe girdi.
30/6/2020 tarihine kadar geçerli olmak üzere, yeni koronavirüs (Covid-19) kaynaklı zorlayıcı sebep gerekçesiyle yapılan kısa çalışma başvuruları için, kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 60 gün hizmet akdine tabi olanlardan son üç yıl içinde 450 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödenmiş olması şeklinde uygulanacak. Bu koşulu taşımayanlar, kısa çalışma süresini geçmemek üzere son işsizlik ödeneği hak sahipliğinden kalan süre kadar kısa çalışma ödeneğinden yararlanmaya devam edecek.
İşverenlerin iş yerinde kısa çalışma uygulanan dönemde (işçinin ahlak ve iyiniyet kuralına uymaması nedeniyle fesihler hariç olmak üzere) işveren tarafından işçi çıkarılmaması gerekiyor. Bu madde kapsamında yapılan başvurular, başvuru tarihinden itibaren 60 gün içinde sonuçlandırılacak. Umarız bu zor günlerde hiçbir işyeri ve çalışan 60 gün beklemek zorunda kalmaz, 1-2 hafta içinde sonuçlandırılır.

MUHTASAR MÜJDESİ GELECEK Mİ?
Esasında birçok kişi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan 1 Mart 2020 itibariyle yürürlüğe girecek Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini yılsonuna kadar erteleme müjdesi bekliyor, biz de buradan duyurmuş olalım.
Bu zor günleri, işçi, işveren ve devlet dayanışmasıyla, vatandaşın hayatını kolaylaştırarak ve sağduyuyla atlatabiliriz. Haydi Türkiye’m, mecbur değilsen evde kal….



Bu yazı 1,623 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 26 Mart 2024 İşçiye Ramazan yardımı
    • 22 Mart 2024 Boşta geçen sürenin kıdem tazminatına etkisi
    • 19 Mart 2024 Kimler Gelir Vergisi Beyannamesi verecek?
    • 15 Mart 2024 Performans düşüklüğünde feshin son çare olması
    • 15 Mart 2024 Taşeron ilişkisinde muvazaa
    • 12 Mart 2024 Kaçak yabancı işçinin cezası var
    • 8 Mart 2024 Çalışanlar süt iznini toplu kullanabilir mi?
    • 8 Mart 2024 "Ulusal Staj Programı"
    • 5 Mart 2024 Sağlıkta neler değişti?
    • 1 Mart 2024 "Çalışma Belgesi Düzenleme Yükümlülüğü"
    • 1 Mart 2024 Çocuk ve genç işçileri koruyucu düzenlemeler
    • 27 Şubat 2024 Maaş bordroları dijital ortamda düzenlenebilir mi?
    • 23 Şubat 2024 "İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Şartları"
    • 23 Şubat 2024 "İş ekipmanlarının periyodik kontrollerinde yeni dönem"
    • 20 Şubat 2024 İş güvencesinden yararlanma şartları
    • 16 Şubat 2024 Madenlerde iş güvenliği
    • 16 Şubat 2024 Şubat ayı SGK prim gün sayısı bildiriminde dikkat edilmesi gerekenler
    • 13 Şubat 2024 Yabancı ev çalışanlarına çalışma izni almak şart!
    • 9 Şubat 2024 İşçiler resmi tatil günlerinde çalışmak zorunda mı?
    • 6 Şubat 2024 Aile ve Gençlik Fonu başlıyor




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,472 µs