En Sıcak Konular

Resul Kurt



Resul Kurt
18 Haziran 2021

SGK NACE kodları nasıl değişecek?



Özellikle son aylarda başta tam kapanma ve sokağa çıkma kısıtlamalarından muafiyet ve kapanma döneminde çalışma izni, aşılamada öncelikli meslek grubuna alınması olmak üzere birçok konuda NACE kodlarının önemli olduğu görüldü. NACE kodları işyerinin tehlike sınıfının belirlenmesi esnasında önem arz ederken, SGK, İş Hukuku ve İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatına dayalı yükümlülükleri beklemekte kullanılmaktadır. Dolayısıyla uygun olan NACE kodunun tercih edilmesi, gerekirse tam kapanma dönemi kısıtlamalarına uygun davranılması ve farklı aksiyonların alınması önem arz etmektedir.

İşletmelerin NACE kodları ile öte yandan işyerinin tehlike sınıfı ve buna bağlı iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin de süreleri ve iş güvenliği uzmanı sınıfı belirlenmektedir.

Buna göre İş Sağlığı Ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları ise tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olarak tasnif edilmiştir.

Bazen NACE kodlarının yanlış ve hatalı verildiği, yapılan işle uyuşmadığı görülmektedir. Esasen bu tür durumlarda vergi levhasındaki NACE koduna dönüştürülebilmektedir. NACE kodu değişiklikleri elektronik ortamda uyg.sgk.gov.tr/nacedegisikliktalep/Welcome.do uygulaması üzerinden veya kâğıt ortamında yapılabilmektedir. NACE kodunun SGK nezdinde değiştirilmesi vergi levhalarında yer alan NACE koduna faaliyet alanına göre yapılmaktadır.

****

İSG İşyeri Tehlike Sınıfı’na yapılan itirazlar

İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü ile birlikte NACE Rev.2 Altılı Ekonomik Faaliyet Sınıflaması’na göre hazırlanmış İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği’nde yer alan tehlike sınıflarının belirlenmesi ve yapılan itirazların değerlendirilmesine dair usul ve esaslar belirlenmiştir.

İşyerleri, tehlike sınıflarına ilişkin itiraz taleplerini bağlı oldukları üst işveren kuruluşları aracılığıyla gerçekleştirmektedir. Bu kuruluşlar TİSK, TOBB, TESK ve Kamu-İş olarak adlandırılmaktadır. Kamu görevlileri veya işçi sendikalarından gelen talepler, ilgili konfederasyonlar aracılığıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne iletilmektedir.

Akabinde tehlike sınıflarına ilişkin talepler hangi sektörü ilgilendiriyorsa, üst işveren kuruluşları ile ilgili sektör temsilcilerinin oluşturacağı komisyon aracılığıyla değerlendirme yapılacaktır. Tehlike sınıfına itirazlar ile ilgili başvurular, ilgili komisyon üyesi kurum / kuruluşlar vasıtası ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne yapılmaktadır. Komisyon üyesi kurum veya kuruluşlar başvuruları yaparken kendilerine gelen taleplerden inceledikleri ve uygun buldukları itirazları her ayın ilk haftası içinde Genel Müdürlüğe iletmekle yükümlü tutulmuştur.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından incelenen taleplerden gündeme alınmayacak olanlar elektronik posta ile ve yazılı olarak Komisyon üyelerine bildirilmektedir.

***

Değerlendirme

İşyeri tehlike sınıfına yapılan itirazlar Bakanlık tescil kayıtlarına göre değerlendirilmektedir. Değerlendirme, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tescil kayıtları üzerinden ve işyerinin tesciline esas alınan asıl iş dikkate alınarak sonuçlandırılmaktadır. Yaptığı iş ile tescili uyuşmayan işyerine bilgi verilir ve konu tescil değişikliği olduğundan komisyon tarafından değerlendirilmeyecektir. Bu durumda işverenin uygun olan tescil kodunu tercih etmesi adına SGK’ya başvurması gerekmektedir.

İtiraz edilen tescil kodunun sınıflamada birden fazla faaliyeti kapsaması halinde itirazın, kod tanımının tamamını veya bir kısmını kapsayıp kapsamadığı başvuru esnasında mutlaka açıkça belirtilmelidir. Daha önce gerçekleştirilmiş komisyon toplantısında gündeme alınmış ve değerlendirilerek karara bağlanmış faaliyetlerle ilgili kodlara ilişkin itirazlar komisyon gündemine alınmayacaktır. İtirazların komisyon gündemine tekrar alınması için ilgili faaliyeti yürüten tüm işyerleri bazında mevzuat değişikliği, tehlikeli maddelerin yasaklandığı veya tehlikesiz maddelerle değiştirildiği ve benzeri durumların belgelerle ispatlanması gerekmektedir. İtiraz komisyonu her yılın Ocak ayında gündem yoğunluğuna göre belirlenecek gün sayısında toplanmaktadır.



Bu yazı 418 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 29 Mart 2024 Mazeretsiz devamsızlıkta İş Sözleşmesinin feshi
    • 29 Mart 2024 İbranamede süreye dikkat!
    • 26 Mart 2024 İşçiye Ramazan yardımı
    • 22 Mart 2024 Boşta geçen sürenin kıdem tazminatına etkisi
    • 19 Mart 2024 Kimler Gelir Vergisi Beyannamesi verecek?
    • 15 Mart 2024 Performans düşüklüğünde feshin son çare olması
    • 15 Mart 2024 Taşeron ilişkisinde muvazaa
    • 12 Mart 2024 Kaçak yabancı işçinin cezası var
    • 8 Mart 2024 Çalışanlar süt iznini toplu kullanabilir mi?
    • 8 Mart 2024 "Ulusal Staj Programı"
    • 5 Mart 2024 Sağlıkta neler değişti?
    • 1 Mart 2024 "Çalışma Belgesi Düzenleme Yükümlülüğü"
    • 1 Mart 2024 Çocuk ve genç işçileri koruyucu düzenlemeler
    • 27 Şubat 2024 Maaş bordroları dijital ortamda düzenlenebilir mi?
    • 23 Şubat 2024 "İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Şartları"
    • 23 Şubat 2024 "İş ekipmanlarının periyodik kontrollerinde yeni dönem"
    • 20 Şubat 2024 İş güvencesinden yararlanma şartları
    • 16 Şubat 2024 Madenlerde iş güvenliği
    • 16 Şubat 2024 Şubat ayı SGK prim gün sayısı bildiriminde dikkat edilmesi gerekenler
    • 13 Şubat 2024 Yabancı ev çalışanlarına çalışma izni almak şart!




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,569 µs