En Sıcak Konular

KDV iadeleri basit bir konu değil

25 Ocak 2019 09:29 tsi
KDV iadeleri basit bir konu değil Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos'ta 49. Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı açıklamada, KDV iadeleriyle ilgili alınacak kararlar öncesi çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi.

"KDV iadeleri basit bir konu değil"

DÜNYA 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos'ta 49. Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı açıklamada, KDV iadeleriyle ilgili alınacak kararlar öncesi çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi. Albayrak, iki ve üçüncü çeyrek için optimist olduklarını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, işdünyasının ana gündem maddelerinden biri olan KDV iadeleri konusunda flaş açıklamalarda bulundu. Albayrak, KDV iadesinde tüm alternatifler çalışıldığını, sürecin devam ettiğini söyledi.

Bakan Albayrak "49.Dünya Ekonomi Forumu" dolayısıyla bulunduğu Davos'ta düzenlediği basın toplantısında, iyimser beklentiler ortaya koydu. 6 ay önce bütçe, cari denge ve enflasyon konusunda birçok kaygı, korku ve endişenin hakim olduğunu ancak 6 ay içinde üçünde de beklenenin çok üstünde güçlü neticeler alındığını söyleyen Albayrak, ekonominin gidişatı konusunda iyimser olduklarını ve reel Türkiye'nin ekonomi ve büyümede 2019'u güçlü bir şekilde kapatacağını belirtti.

"2'inci ve 3'üncü çeyrek açısından optimistiz" diyen Bakan, "Sadece enflasyon açısından değil. Biz net ifade edeyim. 2018 4. çeyrek ve 2019 anlamında çok daha olumlu şekilde tamamlayıp, büyümeye dayalı güçlü bir şekilde tamamlayacağız. Turizm rakamları, büyüme rakamları, gerçekleşmeler açısından çok güçlü şekilde neticeler gördüğümüz şekilde devam ediyor" dedi. Albayrak, "3 konu... Bütçe disiplini, cari denge ve en önemlisi enflasyon mücadelesi. 6 aylık sürece baktığımızda piyasadaki güvenin tesis edilmesi açısından beklenenin üstünde neticeler aldık" ifadelerini kullandı.

Albayrak şöyle devam etti: "2019 ilk çeyreği noktasında birçok beklentilerin aksine olumlu bir şekilde tamamlayıp, reel ekonomi ve büyümede 2019'u güçlü bir şekilde kapatacağız"

KDV iadelerinde çalışma yapılması gerekiyor
Bakan Albayrak KDV iadeleri konusunda da açıklamalar yaptı. "KDV iadeleri konusu basit bir konu değil. KDV iadeleri konusunda rakamla alakalı ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor" diyen Bakan, "Ciddi bir çalışma yaparak realite içerisinde, Türkiye ekonomisinin gerçekleri içerisinde bununla ilgili adımlar tabi ki atabiliriz. Bu konuda tüm alternatifler çalışılıyor süreç devam ediyor, paydaşlarla oturup konuşacağız" ifadelerini kullandı.

2019 bütçesi daha rahat olacak
Albayrak bütçe ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "2019 bütçesi muhafazakar bir bütçe oldu. 2019'da oluşturacağız güçlü alanlarımız var. Bütçe içindeki enerji fiyatı tahminleri, faiz tahminlerine kadar güçlü alanlarımız olacak. 2019 bütçesinin çok daha rahat bütçe olacağını öngörüyorum, tabi küresel anlamda kıyamet senaryosu olmazsa. 2019 bütçesinde tek seferlik gelir öngörmedik"

Albayrak ayrıca Türkiye'nin kaliteli büyümek için kur konusunda stratejik akla sahip olması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Kur tahmininden ziyade kurun yakından gözetildiği noktada olmak lazım, yakından takip edeceğiz. Euro swap konusu... Etkili hazinecilik noktasında para birimi ve maliyetler açısından çok daha yakından tahmin edeceğimiz bir süreç olacak. Birinci önceliğimiz tüm bu elementleri koordineli bir akılla ortaya koymak. Dolar, euro olabilir, Japon Yen'i geliyor olabilir. Önceliğimiz hazine borçlanmalarında maliyet düşürmek"

"Aktif hazinecilik ortaya koyacağız"

Albayrak, "Daha stratejik, aktif bir hazinecilik ortaya koyacağız. Maliyetleri düşürmek, likiditeyi doğru ilerletmek, çok daha etkin hazinecilikten bahsettik. Farklı anlaşılamaz denilen şeylerle karşı karşıya kaldılar. Geçen yılın sadece son çeyreğinde 3 milyar TL'ye yakın faiz giderlerinde tasarrufu elde ettik. Kimse reel ekonominin paydaşlarından kopmamızı beklemesin" dedi.


Bu haber 1,266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,779 µs