En Sıcak Konular

Kadının çalışma hayatındaki yeri masaya yatırıldı

10 Mart 2019 16:21 tsi
Kadının çalışma hayatındaki yeri masaya yatırıldı Marmara Üniversitesi Kadın Araştırma Merkezi tarafından "Türkiye ve Dünyada Kadın İşgücü ve İstihdamı" konulu panel düzenlendi.

Kadının çalışma hayatındaki yeri masaya yatırıldı

DÜNYA

 

Marmara Üniversitesi Kadın Araştırma Merkezi tarafından "Türkiye ve Dünyada Kadın İşgücü ve İstihdamı" konulu panel düzenlendi.
Marmara Üniversite Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi (ESKAR) tarafından Dünya Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenen “Türkiye ve Dünyada Kadın İşgücü ve İstihdamı” konulu panel 6 Mart’ta Sultanahmet yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.
Panel ESKAR Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu’nun konuşması ile başladı. Konuşmasında, Türkiye ve dünyada kadın işgücü ve istihdamına yönelik rakamlardan bahseden Ayanoğlu, tüm katılımcılara teşekkür ederek saygılarını sundu.
Ardından Prof. Dr. Erişah Arıcan kısa bir konuşma yaparak programı düzenleyen Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu’na teşekkür etti. Arıcan’ın ardından Marmara Üniversitesi eski rektörü ve ESKAR kurucusu Prof. Dr. Necla Pur söz alarak 1991 yılında kurucu başkanlığını üstlendiği ve Türkiye’nin ilk kadın araştırma merkezi olan “Marmara Üniversitesi Kadın İşgücü İstihdamı Araştırma ve Uygulama Merkezinin” kuruluşundan bahsederek yapılan çalışmaları anlattı. Üniversitelerin toplumsal hayatta kadınların konumumun düzenlenmesinde üstlendikleri kritik rolün önemini vurgulayarak "1991’den bu yana kadın çalışmalarına yönelik pek çok çalışma yürüttük. Kadınlarımızı geliştirme ve yetiştirmeye yönelik çeşitli eğitim programları açarak binlerce kadına ulaştık. Şimdi de değerli meslektaşım Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu’nun müdürlüğünü üstlendiği merkezin eski faal günlerine döneceğinden ve yürütülen çalışmalarla daha çok kadına ve yetişmekte olan nesillere ulaşılacağından çok ümitliyim. Bu vesileyle bu programı düzenleyen ve bizleri hatırlayıp, davet ederek vefa gösteren değerli ESKAR müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu’na yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
"Kadınlar birbirlerine destek olmalı ve daha çok çalışmalı"
Programın devamında panelin moderatörü olarak A Para spikeri Merve Tepe ile diğer panelistler TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Eski Aile Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Aşkın Aşan, “Kadın Sanayici Olmaz Mı Dediniz?” kitabının yazarı Yalçın Paslı, Kadın Girişimciler Derneği Üyesi Nezihe Kılınç ve İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayik sahneye davet edildi.
İlk olarak sözü alan ve TİKAD’ın kuruluşundan bahseden Nilüfer Bulut, emek piyasasında eşit fırsatlar sunulduğu takdirde kadınların da erkeklerle aynı başarıyı sağlayacaklarını, bu fırsat eşitliğini yakalayabilmek için kadınların birbirlerine destek olmaları ve çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.
Ardından Prof. Dr. Aşkın Asan kadınların siyasi hayata katılma sürecinden ve bu konuda yürütülen çalışmalardan bahsederek, karar alma mekanizmalarında kadınların daha çok yer alması gerektiği ve bunu kazanabilmeleri için de kadınların mücadele etmeleri gerektiğini belirtti.
Programın devamında söz alan KAGİDER üyesi Nezih Kılınç, erkek işi olarak bilinen sektörlerde de kadınların başarılı olabileceklerini vurgulayarak, kadınların fiziksel dezavantajlarının günümüzde bertaraf edilebildiğini inşaat sektöründen örnekler vererek açıkladı.
Ardından yazar Yalçın Paslı sanayi sektöründe kadınların çok az yer aldığını belirterek sektörün özellikle kadınlar için cazibeli hale getirilesi gerektiğinden bahsetti.
Panelin sonunda katılımcılara plaket takdimi yapılarak hatıra fotoğrafı çekildi.


Bu haber 1,283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,702 µs