En Sıcak Konular

"Pazarın çoğunluğu sosyal medya satışlarından"

18 Kasım 2019 09:31 tsi
E- ihracatın masaya yatırıldığı "Go global: Ecommerce" panelinde konuşan Sefamerve CEO’su Mehmet Metin Okur, “E-ticarete kolay başlamanın yolu olan sosyal medya satışları, pazarın çoğunluğunu oluşturuyor” dedi.

"Pazarın çoğunluğu sosyal medya satışlarından"

DÜNYA 

E- ihracatın masaya yatırıldığı "Go global: Ecommerce" panelinde konuşan Sefamerve CEO’su Mehmet Metin Okur, “E-ticarete kolay başlamanın yolu olan sosyal medya satışları, pazarın çoğunluğunu oluşturuyor” dedi.

Design Week Turkey 2019 etkinlikleri doğrultusunda "Yenilik ve Tasarım yoluyla küresel pazarlara açılma stratejileri odağında Eihracat "Go global: E- commerce" paneli yapıldı. Talip Aktaş’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele Artepera ve Wall Art İstanbul marka yaratıcısı, Askon Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, Sefamerve CEO’su Mehmet Metin Okur, English Ninjas kurucusu olan girişimci Ali Servet Eyüboğlu konuşmacı olarak katıldı. Design Week Turkey 2019 (Türkiye Tasarım Haftası) etkinlikleri doğrultusunda "Yenilik ve Tasarım yoluyla küresel pazarlara açılma stratejileri odağında E- ihracat "Go global: E- commerce" paneli yapıldı. Gazeteci Talip Aktaş’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele Artepera ve Wall Art İstanbul marka yaratıcısı, Askon Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, Sefamerve CEO’su Mehmet Metin Okur, English Ninjas kurucusu olan girişimci Ali Servet Eyüboğlu katıldı.

Panelde konuşan Sefamerve CEO’su Mehmet Metin Okur, e-ticaret pazarın çoğunluğunu sosyal medya satışlarının oluşturduğunu belirtti. Dünya artık bireysel satışa gittiğini vurgulayan Okur, “İnovatif şeylerle çok güzel işler başarabiliriz. E-ticarette ilkin sosyal medya üzerinden kolay olarak başlayın. Böyle başlayıp bir noktaya geldikten sonra ancak marka stratejisi yapılabilir” dedi. Marka yolculuklarını da anlatan Okur, “Biz bu işe başladığımızda cebimizde fazla bir paramız yoktu. İlkin bize bu işi neden yapmamamız gerektiğini söylediler. Şu an ise dünyaya 10 katı fiyatına mal satabiliyoruz. Bu zor bir iş değil, bir yerden başlamak gerekiyor” diye konuştu.

Endüstriyel Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri bu yıl sekizinci kez sahiplerini buldu. Yerli ve yabancı tasarımcılardan oluşan seçici kurul, başvuru yapan 286 tasarımı değerlendirdi.13 kategoride, 8’i üstün, 36’sı iyi ve 18’i kavramsal ödül olmak üzere toplam 62 ödül dağıtıldı. TİM Başkanı İsmail Gülle, "Tasarım yarışmamızla, sektörlerin yaratıcı gücünü artırırken öğrenci, sanayici, akademisyen ve girişimcileri bir araya getirerek, yetenekli gençlerin özgün tasarımlarını destekliyoruz. Gelecek yıl tasarım haftasını; tasarım ekosisteminin tüm paydaşları ile bir araya getirerek, İstanbul'un kıymetli bir küresel tasarım markası haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Üstün Tasarım Ödüllerini, Arçelik’in Yeni Telve tasarımıyla Aslı Ökmen, Beko’nun Powerclean tasarımıyla Tamer Yüksek,Studio Kali’nin Sama Mobilya Serisi tasarımıyla Fulden Topaloğlu, İkizler Aydınlatma’nın Rest tasarımıyla EceYalım-Oğuz Yalım,Kütahya Porselen’in Çok Renkli Yemek Seti tasarımıyla Fatih Özger-Şenol Duman, Kütahya Porselen’in Ayla Porselen Yemek Takımı tasarımıyla Kunter Şekercioğlu-Özüm Özkan-Sude Edebali, Bürotime’ın Era Home Çalışma masası tasarımıyla Utkan Kızıltuğ, Orfis’in Ofis Bekleme Koltuğu tasarımıyla Seda Palanduz kazandı. Kazananlar ödüllerini Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı Gülle'nin elinden aldılar.

“Fasonculukla değil marka ile kalkınma sağlanır”

Artepera ve Wall Art İstanbul marka yaratıcısı, Askon Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, “Biz fakir bir ülkeyiz o yüzden ülkeye döviz getirmek zorundayız. Bir farkındalık yaratarak bu işleri yapabiliyorsunuz. Atomu parçalamadık tasarım ve kreatif tarafın önde olduğu ürünleri 3 - 4 katına satmaya çalıştık. Zaten fasoncu bir ülkeyiz o yüzden aracıyı da ortadan kaldırdık. Fasonculukla değil marka ile kalkınma sağlanır” dedi.

Artepera yolculuklarını anlatan Konyalıoğlu, “Çaresizlikten doğdu. Hep bir kazanç ve kar problemi yaşadık. Arkadaşlarımızla analizler yaptık kuvvetli ve zayıf olduğumuz yönlere baktık, bir birikimimiz de vardı. Ürünlerimizi dünyaya satmak için yola çıktık” şeklinde konuştu. E- ihracat gibi işlerde kim senin tam manasıyla bir şey bilmediğini söyleyen English Ninjas kurucusu olan girişimci Ali Servet Eyüboğlu ise şunları anlattı: “Bizim gibi oyunculara bu imkanı veren teknoloji. Biz de bu rüzgarda sörf yapmaya çalışıyoruz. Dünya sandığımızdan da çok hızlı gelişiyor. Bunu sindirecek kadrolara da ihtiyaç var. Bu ülkede bu yeteneklerin geliştirilmesi de elzem. Mesela yapay zeka yatırımı olarak biz gerçek insanlardan kaydettiğimiz verilerle English Ninjas ile sanal öğretmenler oluşturmaya çalışacağız.”


Bu haber 1,441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,653 µs