En Sıcak Konular

Hedef turist başına dövizi ikiye katlamak

18 Kasım 2019 09:35 tsi
Hedef turist başına dövizi ikiye katlamak Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, turist başına gelen 700 doların spor turizminde 1300 dolara çıktığını söyledi.

Hedef turist başına dövizi ikiye katlamak

DÜNYA 

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, turist başına gelen 700 doların spor turizminde 1300 dolara çıktığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya’da ilk kez gerçekleştirilen Spor Turizmi Çalıştayı’nın verimli geçtiğini ifade etti. Spor turizmi konusunda Türkiye’de altyapının uygun olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, “Her branşa uygun tesislerimiz var. Antalya’da golf turizmi, futbol ve doğudaki kayak tesisleri modern ve yeterli. Özetle, bu alandaki turizm potansiyelini çekecek bir altyapımız var” dedi.

Spor turizmi kalkınma planında

Bakan Muharrem Kasapoğlu, Turizm Bakanlığı ile birlikte 11. Kalkınma Planı’na Spor Turizmi başlığını eklediklerini ifade etti. Ayrıca diğer bakanlıkların yanı sıra pek çok kurum ve kuruluşla beraber çalıştıklarını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Şimdi Türkiye’de birçok spor branşı öne çıkıyor. Her bölgenin kendi genetik yapısına göre sporcu yetiştirme potansiyeli de var” diye konuştu.

Seyahatin %10’u, gelirin yüzde 1.5’i spor kaynaklı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’de turizm gelirlerinde spor turizminin yüzde 1.5 payı bulunduğunu söyledi. Bakan Kasapoğlu, dünyada tüm seyahat harcamalarının yüzde 10’a yakınının spor amaçlı olarak kabul edildiğini belirterek, bu alandaki potansiyele işaret etti.

Gelir normalin iki katından yüksek

Turist başına ülkeye bırakılan döviz miktarının ortalama 700 dolar olduğunu ifade eden Muharrem Kasapoğlu, “Spor turizminde bu rakam 1300 dolara çıkıyor” dedi. Aslında Türkiye’de halen spor turizmi kapsamında değerlendirilebilecek birçok turnuva bulunduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışları’nı, futbol kamplarını, çeşitli kış kamplarını bunlar arasında saydı.

Organizasyondaki başarıyı gelire tahvil etmek

Türkiye’nin spor organizasyonlarında çok başarılı performans sergilediğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, ancak bunlardan birçoğunun medyada kendisine fazla yer bulamamasından yakındı. Bakan Kasapoğlu, bundan böyle spor turizmi organizasyonlarının medyada kendisine daha fazla yer bulacağına inandığını, bunun da turizm gelirlerine katkısını artıracağını ifade etti.


Bu haber 1,411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,160 µs