En Sıcak Konular

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 2,6 milyar dolar azaldı

24 Haziran 2021 18:25 tsi
Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 2,6 milyar dolar azaldı Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı, geçen hafta yükselen kurlar sonrası gelen kar satışlarının etkisiyle 2,6 milyar dolar geriledi. 225,9 milyar dolara seviyesine inen yurt içi döviz hesapları 1,5 ayın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 2,6 milyar dolar azaldı

DÜNYA

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 2 milyar 576,3 milyon dolar düşüş gösterdi. Yaşanan düşüşte 8,70'in üzerine çıkan dolar/TL, 10,50 seviyesine dayanan euro/TL sonrasında gelen kar satışları etkili oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 228 milyar 490,1 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 18 Haziran ile sona eren haftada 225 milyar 913,8 milyon dolara geriledi. Merkez Bankası’nın parite etkisinden arındırılmış verilerine göre yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı geçen hafta 713 milyon dolar artış gösterdi. 

Döviz hesaplarında hane halkının mevduatı 1,9 milyar dolar azalırken tüzel kişilerin mevduatlarındaki düşüş 580 milyon dolar oldu. 11 Haziran işlem haftasında 229 milyar dolara yaklaşarak TCMB Başkanının görevden alındığı 19 Mart haftası sonrası en yüksek seviye görülmüştü, mevduatlarda son haftadaki düşüşte ise kar satışları etkili oldu.

Dolar cinsi mevduat 740 milyon dolar azaldı

Euro ve altında dolara karşı güç kaybı döviz mevduatlarında parite etkisi arındırıldığında yükseliş yaşanmasına neden oldu. Parite etkisinden arındırılmış verilerine göre toplam Euro mevduatı 617 milyon dolar, kıymetli maden depo hesapları ise 814 milyon dolar arttı. Yurtiçi yerleşiklerin dolar cinsi döviz mevduatı ise hem tüzel hem bireysel hesaplarda azaldı. Toplam dolar cinsi döviz mevduatındaki gerileme 740 milyon dolar oldu.

  



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,113 µs