En Sıcak Konular

Eşi vefat eden kadınlara konut desteği

25 Ekim 2022 09:42 tsi
Eşi vefat eden kadınlara konut desteği Eşi vefat eden kadınlara 300 bin lira konut desteği verilecek. Destekten 18 yaş altı en az 3 çocuğa sahip olan kadınlar faydalanabilecek. 607 milyon TL bütçeli destekle toplam 2023 konut temin edilecek.

Eşi vefat eden kadınlara konut desteği

DÜNYA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında, 2 bin 23 konut temin edileceğini bildirdi.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı'ndan, eşi vefat etmiş ve 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip sosyal yardım faydalanıcısı kadınların yararlanabileceğini kaydetti.

Desteğin, konut yapımı veya satın alma şeklinde iki farklı yöntemle yapılacağını belirten Yanık, inşa edilecek konutların 80 metrekare olacağını, satın alınacak konutlarda da bu özelliğe yakın olanların tercih edileceğini ifade etti.

Konutların mülkiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının

Yanık, "Bakanlık olarak konut başına 300 bin lira destek verirken, ihtiyaç duyulan kaynak, belediyeler ve hayırseverler tarafından karşılanacak. Konutların mülkiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının (SYDV) olacak. Hak sahiplerine bedelsiz kullanım hakkı vereceğiz." bilgilerini verdi.

Program kapsamında belediyeler ve hayırseverlerle iş birliği çalışmalarının sürdüğünü aktaran Yanık, "Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında 2 bin 23 konut temini sağlayacağız. Toplamda 607 milyon lira bütçemiz ile hane başına 300 bin lira destek vereceğiz." açıklamasını yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, programın, belediyeler ve hayırseverlerle iş birliği içerisinde hayata geçirilmesine yönelik 78 SYDV'yi bilgilendirdiklerini kaydetti.

Yanık, "Şu ana kadar Osmaniye, Kahramanmaraş, Samsun ve Bingöl olmak üzere 4 ilde iş birliği protokolü imzalandı. Buna ek olarak projenin hayata geçirilmesi için 67 SYDV'miz arsa temini, proje çalışmaları, proje bütçesi için ilave ek kaynak noktasında protokol hazırlıklarına devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Destekten yararlanma şartları

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında yapılacak konutlardan faydalanabilmek için "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında faydalanıcı olmak, eşi vefat etmiş 18 yaş altında en az üç çocuklu hane özelliğine haiz olmak, konutların yapıldığı ilde ikamet etmek ve Bakanlığın Sosyal Konut Projesi de dahil barınma yardımı programı kapsamında yürütülen ev yapım yardımı kapsamında destek almamış olmak" şartlarını taşımak gerekiyor. 



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    18,429 µs