En Sıcak Konular

Yıldırım: Kıdemde kazanılmış hakka dokunulmayacak

6 Haziran 2017 14:14 tsi
Yıldırım: Kıdemde kazanılmış hakka dokunulmayacak Başbakan Yıldırım, kıdem tazminatı tartışmalarına ilişkin, "Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz" şeklinde açıklama yaptı.

Yıldırım: Kıdemde kazanılmış hakka dokunulmayacak

Dünya 

Başbakan Yıldırım, kıdem tazminatı tartışmalarına ilişkin, "Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz" şeklinde açıklama yaptı.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Başbakan Yıldırım, kıdem tazminatı tartışmalarına ilişkin, "Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil" diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin yaşanan küresel ve yerel şoklar karşısında yine güçlü bir performans sergilediğini belirten Başbakan Yıldırım, 2013 yılında Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimine rağmen ekonominin yüzde 8.5 büyümeyi başardığını, iki seçimin gerçekleştirildiği 2014 yılında ise büyümenin yüzde 6.1 oranında olduğunu anlattı.

Türkiye'nin 2015'te yüzde 6.1 oranında büyüdüğünü hatırlatan Başbakan Yıldırım, "2016'ya geldiğimizde 15 Temmuz kanlı darbe girişimini yaşadık. Ülkemizin siyasi tarihinde yaşadığı en ağır saldırıdır, 15 Temmuz. Allah'a şükür olsun ki bu darbe girişimine ve teröre rağmen yoğun mücadelemiz ve aldığımız tedbirler sayesinde 2016'yı yüzde 2.9 büyümeyle kapattık. Son dönemde ekonomide yaşanan olumlu yönde gelişmelerle birlikte inşallah bu yıl hedeflenen yüzde 4.2'nin üzerine çıkacağız" açıklamalarında bulundu.

"Ekonomideki iyiye gidiş devam edecek"

Piyasaları canlandırmak için birbiri ardına üretim ve teşvik tedbirleri alarak yürürlüğe soktuklarını aktaran Yıldırım, Kredi Garanti Fonu teminatıyla 277 bin firmaya, 181 milyar lira kredi temin edilerek, iş aleminin finansmana erişimindeki sıkıntıyı ortadan kaldırdıklarını bildirdi. 

Başbakan Yıldırım, böylece mevcut borçların yeniden yapılandırıldığını, nakit ihtiyacının da giderildiğini kaydetti.

10 milyon mükellefin devlete olan vergi, SSK prim borçlarını da yeniden yapılandırdıklarını belirten Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Böylece 120 milyar tutan bir yükümlülüğü gelecek yıllara yayarak vatandaşın üzerindeki yükü aldık. Son bir yıl içinde yapacağız dediğimiz vaatlerimizin, icraatlerimizin yüzde 85'ini başarıyla tamamladık. Yüzde 20'sinin çalışmalarını sürdürüyoruz. Ekonomideki iyiye gidiş devam edecek. İhracatımızdaki yükselme istikrarlı şekilde devam ediyor. 2016 yılını 142,5 milyar dolarla kapatmıştık, Mayıs sonu itibarıyla ihracatımız yıllık bazda, 147 milyar doları gösteriyor." 

"Katar'a yönelik gelişmeleri üzüntüyle karşılıyoruz"

Dünya üzerinde Ortadoğuyu en iyi bilen, en iyi analiz eden, bölgede ne olup bittiğini en iyi gözlemleyen ülkenin Türkiye olduğuna dikkati çeken Başbakan Yıldırım, "Bölgedeki bütün unsurlarla sürekli iletişim kanallarını açık tutan, barışın imkanlarını zorlayan ülke de Türkiye'dir. Bizi bölgeye sırtımızı dönüp, olup biteni görmemek yangını uzaktan seyretmek gibi bir lüksümüz yoktur. Körfez İşbirliği Konseyinin bazı ülkeleri, Katar ile diplomatik ilişkilerini kesme ve bu ülkeye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı. Bu gelişmeyi Türkiye olarak üzüntüyle karşılıyoruz.

Bölgemizin barış ve istikrara ihtiyacı olduğu dönemde stratejik işbirliğimiz olan Körfez İşbirliği Konseyi Ülkelerinin kendi aralarında yaşanan sorunlara diyalogla, sükunetle çözüm üretmelerini temenni ediyoruz. Bu meselenin çözümü için Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, hükümetimiz, ilgili ülkeler nezdinde ve diğer ülkeler nezdinde diplomatik temasları başlatmış bulunuyoruz. Hükümet olarak her seviyede çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

"İlişkiler asılsız haberler yüzünden yara almamalı"

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizi değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Mübarek ramazan ayına yakışan dostane bir diyaloğun geliştirilmesi için Türkiye olarak aktif tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Devletler arası ilişkiler asılsız haberler yüzünden yara almamalıdır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Gereken cevabı anında veririz"

Türkiye'nin güvenliğinin önemine işaret eden Başbakan Yıldırım, "Ülkemiz için tehdit oluşturan hiçbir duruma müsaade etmeyeceğiz. Rakka'da ya da o bölgede herhangi bir noktada güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak gereken cevabı anında veririz" ifadelerini kullandı.

"Zeytinciliğe önem vermek lafla değil"

Türkiye'nin zeytin üretiminde dünya ikincisi olduğuna işaret eden Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

Başbakan Yıldırım: "AK Parti iktidarı döneminde, zeytin ağacı sayısı 100 milyondan 172 milyona çıktı, Türkiye zeytin üretiminde dünya ikincisi oldu. İşte zeytinciliğe önem vermek lafla değil, icraatlarla ortaya çıkıyor."

"Almanya nasıl isterlerse yapsın"

Almanya'nın İncirlik Üssü'nden ayrılma kararını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Herhangi bir karar yok bizim tarafımızdan alınan, nasıl isterlerse yapsınlar" dedi.




Bu haber 1,958 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,359 µs