En Sıcak Konular

Resul Kurt



Resul Kurt
22 Kasım 2010

Kıdem tazminatı 10 yıl içinde istenmeli



Kıdem tazminatı 10 yıl içinde istenmeli  
Dr. Resul KURT
info@resulkurt.com
www.resulkurt.com

   Okurumuz Ömer Sad, “yüz kızartıcı suçtan işten atılan bir kişi kıdem tazminatı alamamıştır. Bu kişi aradan 10 yıl geçmesine rağmen dava açsa kıdem tazminatını alabilir mi?” diyor.
Hizmet akdinin ( kıdem tazminatı ödenmesini gerektirecek şekilde) feshedildiği veya işçinin öldüğü tarihte kıdem tazminatına hak kazanılmaktadır. Eğer işçi, kıdem tazminatına hak kazanılmayacak bir şekilde işten ayrılmışsa, dava açsa bile kıdem tazminatı alamaz.

Kıdem tazminatı zamanaşımı süresi, Borçlar Kanunu’nun 125. maddesi hükmüne göre 10 (on) yıldır. Yani, bu 10 yıllık süre içinde kıdem tazminatını hiç almayan veya eksik alan işçinin işverene talepte bulunması veya dava açması gerekmektedir.

Bu süre içinde, talepte bulunulmaması veya dava açılmaması halinde işverenler zamanaşımını ileri sürerek kıdem tazminatını ödemekten kurtulabilirler.

Dolayısıyla kıdem tazminatına hak kazanılacak şekilde işten ayrılmış olsa dahi, 10 yıllık zamanaşımı söz konusu olduğundan dava açılsa bile, zamanaşımı definde bulunabilecektir.

***

Çıraklık sigortası emekliliği etkilemez

Okurumuz, Sinan Yarıcılar, “01.11.1992 tarihinde çıraklık okulundan sigorta girişim var. 1978 doğumluyum 3100 günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?” diye yoruyor.

Çıraklık okulunda ödenen sigorta primleri, sadece iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigortasını kapsamakta olup, emeklilik açısından başlangıç olarak dikkate alınmaz. Ayrıca çıraklık okulunda ödenen primler gün sayısı olarak da dikkate alınmaz.

Emeklilikte kademeli geçiş söz konusu olduğundan işe giriş tarihinize göre emeklilik yaşınız belirlenecektir.

***

Eski yılların primi ödenmez

Okurumuz Ahmet Er, “Babamın 1976 yılında çalıştığı yerde 27 günlük bir SSK primi ödenmiş. Babam 1959 doğumlu şu an çıkan aftan faydalanabilir miyiz? Emekli olabilmesinin bir yolu olabilir mi?” diyor.

Öncelikle kanunla tanınmış olan askerlik borçlanması gibi borçlanmalar dışında eski yıllardaki gün boşluklarının primlerinin ödenmesi mümkün değildir. Dolayısıyla eski yıllardaki gün boşluklarını ödemek suretiyle emekli olamayacaktır. Ancak askerlik süresini borçlanarak gün sayısını artırabilir.

İşe giriş tarihi 08.09.1976 ve öncesi ise, yaş şartı aranmaksızın 5000 günü doldurup emekli olabilir. 09.09.1976 tarihinden sonra ise, 44 yaş ve 5000 gün şartı ile emekli olabilmektedir.

Yine, 8.9.1976’dan önce işe başlamış olan erkekler 3600 gün sayısını tamamlamak şartıyla 55 yaşını, 3600 gün sayısını doldurmak suretiyle emekli olabilmektedir.

En az 15 yıldan beri sigortalı olan ve 55 yaşını, 3600 gün sayısını 24.5.2014 tarihinden sonra yerine getiren erkekler 60 yaşını doldurmuş olmaları şartı ile yaşlılık aylığından yararlanabilirler.



Bu yazı 5,831 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Temmuz 2025 Mali tatilde iş kazası bildirimleri
    • 11 Temmuz 2025 Kıdem tazminatı tavanı arttı mı?
    • 8 Temmuz 2025 Mali tatil başladı
    • 4 Temmuz 2025 Toplu iş sözleşmesinin kanuni esasları
    • 1 Temmuz 2025 Engelli istihdamında işveren yükümlülükleri
    • 27 Haziran 2025 Belirli süreli iş sözleşmesinde fesih
    • 27 Haziran 2025 Devamsız işçiye tazminatsız fesih
    • 24 Haziran 2025 İş Hukukunda Geçici İş İlişkisi
    • 20 Haziran 2025 Ücret kesme cezası
    • 17 Haziran 2025 Yıllık izin satılabilir mi?
    • 13 Haziran 2025 İbranamenin geçerlilik şartları
    • 13 Haziran 2025 İhbar tazminatı nasıl hesaplanıyor?
    • 10 Haziran 2025 İşçi ücretlerini bankadan ödemeyene ceza var!
    • 6 Haziran 2025 Taşeronda muvazaaya dikkat!
    • 3 Haziran 2025 Ara dinlenmesi çalışma süresinden sayılmaz!
    • 30 Mayıs 2025 Stajyerlerin iş kazası bildirimi
    • 30 Mayıs 2025 Evlenme ve doğum yardımı ödemelerinde kesinti olur mu?
    • 27 Mayıs 2025 Deprem bölgesinde umut var
    • 23 Mayıs 2025 Gabar'da yanan meşale: Enerjide tam bağımsız Türkiye
    • 20 Mayıs 2025 Uzaktan çalışan işçinin süt izni




    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,780 µs