En Sıcak Konular

Turkcell-Maliye arasında 527.7 milyon liralık vergi uyuşmazlığı

3 Ocak 2014 09:48 tsi
Turkcell-Maliye arasında 527.7 milyon liralık vergi uyuşmazlığı Turkcell'e 2008-2012 yıllarına dair 527.7 milyon lira vergi tarhiyatı yapıldığının duyurulmasının ardından şirket hisseleri yüzde 7,5 kayıpla açıldı.

Turkcell-Maliye arasında 527.7 milyon liralık vergi uyuşmazlığı

 

Dünya

Turkcell'e 2008-2012 yıllarına dair 527.7 milyon lira vergi tarhiyatı yapıldığının duyurulmasının ardından şirket hisseleri yüzde 7,5 kayıpla açıldı.
Turkcell, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi tarafından 2008-2012 dönemi için, Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ile ilgili şirkete 211.1 milyon lira ÖİV aslı ve 316.6 milyon lira vergi ziyaı olmak üzere toplam 527.7 milyon lira vergi tarhiyatı yapıldığını açıkladı. Açıklamanın hemen ardından Turkcell hisseleri yüzde 7.5 kayıpla değer kaybına uğradı.

Şirketten KAP'a gönderilen açıklamada, vergi inceleme raporuna göre Turkcell'in distribütörleri tarafından yapılan ön ödemeli kart satışlarında ÖİV ile ilgili ek talepte bulunuldu.

Açıklamada, "Şirketimiz tabi olduğu mevzuat ve sektör uygulamalarına paralel, bünyesinde oluşan tüm haberleşme hizmet bedelleri (ön ödemeli kart/TL satışlarından oluşan brüt satış tutarları dahil) üzerinden ÖİV'yi hesaplayıp hali hazırda devletimize ödemektedir" denildi.

Mevzuat gereği abonelere distribütörlerce yapılan nihai TL/kontör satış fiyatlarının Turkcell tarafından belirlenmediği vurgulanan açıklamada, "Diğer bir deyişle TL/kontörlerin piyasada satış fiyatları şirketimizden bağımsız olarak, distribütörler tarafından piyasa şartları, pazarda oluşan arz ve talep dengesi, rekabet ve benzeri değişkenler sonucunda belirlenmektedir" denilerek şöyle devam edildi:

"Buna karşılık, vergi mevzuatındaki belirsizlikler nedeniyle satış kanalının elde ettiği ve üzerinde tasarrufumuz olmayan nihai satış bedelleri üzerinden mükellefi olmadığımız bir verginin ödenmesinin talep edildiği anlaşılmaktadır."

Turkcell, söz konusu vergi aslı ve cezası hakkında tüm yasal haklarını kullanacağını duyurdu.

Turkcell hisseleri ilk seansı yüzde 2.73 kayıpla 11.04 liradan kapattıktan sonra ikinci seansın ilk işlemlerinde yüzde 7.49 kayıpla açıldı.

Hisseleri düşüşe geçti

Turkcell hisseleri, 2008-2012 dönemi için, Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ile ilgili şirkete yapılan toplam 527.7 milyon lira vergi tarhiyatı açıklaması sonrası ikinci seans ilk işlemlerde yüzde 7.49 değer kaybıyla açıldı.

Şirket, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi tarafından 2008-2012 dönemi için, Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ile ilgili 211.1 milyon lira ÖİV aslı ve 316.6 milyon lira vergi ziyaı olmak üzere toplam 527.7 milyon lira vergi tarhiyatı yapıldığını seans arasında duyurdu.

Hisseler daha sonra hafif toparlanırken TSİ 1425 itibariyle yüzde 4.93 düşüşle 10.79 liradan işlem görüyordu.


Bu haber 1,551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,252 µs